dijous, 30 de setembre de 2010

magdalenes a l'americana


Per fi torno a cuinar, a tenir ordinador, a tenir temps per mi, per poder llegir els altres blogs, i actualitzar el meu ...
Sembla que el nou curs el començaré amb regust a vacances, ja que vaig estar a Nova York, on els Cupcakes estan per tot arreu, i és clar, vaig visitar les famoses Magnolia's Bakery, Cupcake Cafè, i Babycakes. 
La recepta és del llibre Martha Stewart's Cupcakes, i el resultat són unes magdalenes de tacte molt suau i gust a cacau, que contrasta molt bé amb la dolçor del glacejat.

Magdalenes del diable (Devil's Food Cupcakes):
- 3/4 de tassa de cacau en pols
- 3/4 de tassa d'aigua
- 3 tasses de farina d'espelta
- 2 culleradetes de llevat químit
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa i 1/2 de mantega
- 2 tasses i 1/4 de sucre integral
- 4 ous a temperatura ambient
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1 tassa de llet

Primer prepararem cada grup d'ingredients:
- per un costat barrejar el cacau i l'aigua fins que quedi suau,
- a part, barrejar la farina, el llevat i la sal en un bol,
- i en un cassó al foc, fondre la mantega i el sucre.

En un bol de batedora elèctrica, tirar la mantega i el sucre i batre a velocitat mitjana uns 5 minuts fins que es refredi la barreja. Seguidament, afegir-hi els ous, un a un, després la vainilla, i finalment la barreja del cacau, batent bé perquè quedi tot incorporat.
Reduïr la velocitat a baixa i afegir la farina, de mica en mica, alternant-la amb la llet, i batre el temps just fins que estigui tot incorporat.

Omplir els motlles de magdalenes fins a 3/4, ja que pujaran una mica i podrien vessar. Enfornar-los a 180º uns 20 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
Deixar refredar sobre una reixeta. Si no es mengen el mateix dia, és millor guardar-les a temperatura ambient tapades amb un drap de cuina (a la nevera es ressequen massa, i dins un pot es podrien florir més fàcilment).

Nota: per millorar la forma de les magdalenes hi ha molts trucs escampats per internet. A mi, els que millor em funcionen són:
- preparar la massa el dia abans i posar-la a la nevera. Així, el contrast de temperatures al entrar al forn, fa que pugin més,
- i posar els motlles de silicona de les magdalenes dins d'un altre motlle d'alumini.

Glacejat de vainilla esponjós (fluffy vanilla frosting):
- 1 tassa i 1/2 de mantega a temperatura ambient
- 4 tasses de sucre glaç
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- colorant alimentari

A la batedora elèctrica, batre la mantega uns 2 minuts, fins que quedi cremosa. Seguidament afegir de mica en mica el sucre glaç, i seguir batent a velocitat mitjana uns 2 minuts; després batre uns 10 segons a velocitat alta per afavorir l'entrada d'aire; tornar a incorporar sucre i repetir la batuda mitjana i ràpida. 
Finalment tirar l'extracte de vainilla i batre fins a incorporar.

Si volem tintar el glacejat, anem afegint gota a gota el colorant alimentari i barregem amb una espàtula de silicona amb moviments suaus.

El glacejat es pot guardar bé a la nevera, i a l'hora de fer-lo servir el podem portar a temperatura ambient posant-lo al microones uns segons.