dissabte, 10 de desembre del 2011

tiramisú de plàtan


Amb aquest tiramisú participo al Concurs que Whole Kitchen ha convocat per celebrar el 1r aniversari de la revista online. Si encara no la coneixeu, entreu-hi i veurem quines receptes més bones i quin estilisme més fi...sensacional!


Tiramisú de plàtan
. melindros
(els podeu fer de la manera convencional, o bé en forma de làmina gran):
- 3 ous (clares i rovells per separat)
- 75 gr de sucre (37,5gr per les clares i 37,5gr pels rovells)
- 95 gr de farina + 2 cullerades de farina de panís
- sucre llustre

Per un costat batre les clares a punt de neu, afegir-hi la meitat del sucre i seguir batent.
A part, batre els rovells amb la resta del sucre fins que quedi una barreja groguenca, escumosa i molt suau.
Seguidament, barrejarem les clares amb els rovells, molt suaument, amb l'ajuda d'una espàtula.
I finalment, hi afegirem les farines ben mesclades, també amb moviments suaus amb una espàtula. No batre en excés per no perdre esponjositat.

Posar la massa sobre una safata amb una mica d'alçada, perquè no vessi (o directament sobre la safata del forn ben emmantegada i enfarinada perquè no s'hi enganxi).


Hi empolsinem sucre llustre pel damunt i passats 5 minuts n'hi tornem a empolsinar. 
Ara ja podem enfornar a 180º durant uns 12 o 15 minuts (sempre depèn de cada forn).

. crema de mascarpone amb plàtan:
- 6 rovells d'ou (per aprofitar les clares, busqueu receptes aquí)
- 150gr de sucre
- 375gr de mascarpone a temperatura ambient
- 3 plàtans (250gr)

Primer de tot, batre els rovells amb el sucre fins a punt de llaç (o sigui que al aixecar la batedora poguem fer dibuixos amb el regalim).
Després treballarem una mica el mascarpone perquè sigui ben cremós, i l'anirem abocant als rovells de mica en mica fins que quedi ben barrejat.
En un bol aixafarem bé els plàtans, i els incorporarem a la mescla anterior.


Muntatge:
- 1 tassa de llet amb cola-cao
- cola-cao en pols
- xocolata per fondre

Retallar les bases de melindro de la mida del motlle desmotllable, i humitejar-les molt bé amb la llet amb cola-cao.
Posar una de les bases al fons del motlle, omplir amb la meitat de la crema de mascarpone, tapar amb l'altra base de melindro, i acabar amb la resta de la crema de mascarpone.


Posar a la nevera unes hores (si pot ser, tota la nit); i per fer una presentació més vistosa que senzillament posar el tiramisú dins un motlle, es pot posar al congelador i així no ens caurà per tots costats.

Un cop el desmotllem l'empolsinarem amb el cola-cao en pols i el guarnirem com més ens agradi.

18 comentaris:

  1. M´ agrada molt el tiramisú, però el que més m´ha agradat es la idea de decorar amb la cullera! queda molt bé!

    ResponElimina
  2. Oh, de plàtan? Aquest no se m'hauria passat mai pel cap! quina delícia nena! A casa avui també menjarem un tiramisú diferent! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Qué original de plàtan!! Quan he llegit el títol de l'entrada m'ha passat pel cap que potser l'havies fet amb el gelat de plàtan de l'entrada anterior, jeje, però ja veig que no, però crec que potser es podria fer i quedaria mot bo.
    La idea en sí m'ha agradat molt, ja que el tiramisú tradicional em sembla un pèl pesat, a més, el dolçor del plàtan hi ha d'escaure molt.
    La presentació t'ha quedat molt bonica, el toc de la cullera és molt original i li dóna un aire diferent, crec que ho posaré en pràctica en més d'algun postre.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  4. M'ha sorprès gratament, el teu tiramissú. No m'imagino quin gust deu tenir, amb plàtan! Però segur que combinat amb xocolata ha de ser pecaminós... a veure si m'animo un dia! T'ha quedat fantàstic. I el toc de la cullera... mmmm! Petonet

    ResponElimina
  5. una idea molt encertada... a casa segur que seria vist i no vist!!

    ResponElimina
  6. Gemma, divendres vaig comprar plàtans per fer el gelat i ja ens els hem menjat casi tots. No pot ser...no he tingut temps ni de pensar quan fer la recepta i mira que és ràpida, jeje!!
    Aquest tiramisú té una pinta!!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  7. M'encanten totes les versions de tiramisú i aquest de plàtan ha de quedar molt bo. A més, la presentació en fomrat pastís t'ha quedat molt bonica!

    ResponElimina
  8. Quin tiramisú més alternatiu! El provarem de fer segur!

    ResponElimina
  9. Mira que n'arriba a ser de bo el tiramisú!! aquest de plàtan s'ha de provar!!! ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
  10. Tiramisú de plátano???
    Mmmmmm per favorrrrrrrrrrrr que bo!!

    No se me había a mí ocurrido esto y con lo platanera que soy yo!! ñam ñam ñam anotada queda la receta.
    Gracias guapa

    ResponElimina
  11. M'encata aquest pastis, tiramisu de platan!! Ho trobo original i deliciòs!
    Un blog molt maco!

    ResponElimina
  12. Uhmm que rico tiene que estar!!!
    Mucha suerte en el consurso!!
    Besos.

    ResponElimina
  13. quina bona pinta! sembla que devia ser molt esponjos i amb un gust molt suau, m'encanten els postres "humits" com en dic jo :)
    molta sort al concurs!

    ResponElimina
  14. M'ha agradat molt el teu bloc. Segur que el faré per tastar-lo. El tiramisú m'encanta, i amb plàtan deu ser boníssim! Per cert, la presentació és molt original i ha quedat molt bé

    ResponElimina
  15. Ostres! T'acabo de descobrir per casualitat i el teu blog no té desperdici!!! I quina pinta té aquest tiramisú! Espectacular la presentació per senzilla i elegant! Et segueixo i així no et perdo!

    ResponElimina
  16. Ja saps que a mi em diuen Tiramisú i... aix, em falten els teus postres per aquí! Petons i avanti amb el bloc! :)

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!