Whole Kitchen en la seva proposta del mes de Març, ens convida a preparar un clàssic de la gastronomía francesa: el financier.
Jo mai n'havia fet, però sempre havia pensat que simplement eren com magdalenes en format rectangular o més petit. Gràcies a la proposta d'aquest mes, he descobert que són una massa a base de farina i farina d'ametlla, i sense cap tipus d'impulsor químic. A més, l'elaboració és molt senzilla, no fan falta procediments complicats, de manera que ens poden servir com a un berenar organitzat a última hora.
Ingredients:
- 55gr sucre llustre
- 40gr ametlla molta
- 40gr farina
- 4 clares d'ou
- 60gr mantega fosa a foc molt lent fins que quedi marronosa i desprengui una aroma ametllat molt característic
- opcional: trossets de xocolata, essència d'ametlla, maduixa deshidratada, essència de vainilla, banyats amb xocolata fosa,coco, pell de taronja, taronja confitada, maduixes fresques, cacao en pols, etc.
En un bol mesclar les farines i el sucre llustre. A continuació afegir-hi les clares d'ou d'1 en una, i batre fins a incorporar del tot.
Abocar als motlles escollits (els clàssics són els rectangulars, però també es poden fer en els de magdalenes, o en el meu cas que he escollit els de bases de tartaletes), i afegir-hi el complement que més ens agradi.
Enfornar 20 minuts a 180º i desmotllar un cop freds.Les meves varietats:
- maduixa deshidratada
- mirtils dessecats
- coco
- perles de xocolata blanca
- cacao en pols
- cacao en pols i rodanxa de taronja
- mirtils dessecats
- coco
- perles de xocolata blanca
- cacao en pols
- cacao en pols i rodanxa de taronja