dimarts, 16 d’abril del 2013

boles de pastís (cake pops)


Ja són un clàssic de la pastisseria, però per qui encara les hagi de descobrir, sapigueu que les va inventar la Bakerella després de pensar què fer de les sobres dels pans de pessic que retallava per fer pastissos decorats (se sol recomanar retirar-ne la part del damunt i dels costats que està una mica més torradeta i ovalada, i així tot el pastís és uniforme i suau).
Així que va fer miques aquestes sobres, les va moldejar amb una mica de crema de mantega, les va cobrir amb xocolata fosa i voilà! Ja tens un complement fantàstic per les festes d'aniversari i altres trobades dolces!

S'han fet tan populars, que fins i tot ja hi ha motlles per fer el pa de pessic amb la forma de les boles (els de Lekué se les saben totes...).

Així que jo ahir tenia uns trossos de pa de pessic, i no vaig dubtar ni un segon en provar de fer aquestes boletes. Són fàcils, ràpides i resultones. I si teniu criatures a casa, estaran encantades de col.laborar i endur-se el seu premi ben merescut!

Ingredients:
- pa de pessic
- crema de mantega al cacau* (com aquesta)
- xocolata blanca i negre per fondre
- virutes de sucre, pipes, etc.

*la crema de mantega (buttercream) sol ser la mateixa quantitat de sucre llustre i de mantega a temperatura ambient, i una cullerada de cacau i de llet, ben batuts fins a obtenir una textura cremosa.

Primer de tot esmicolar molt bé el pa de pessic amb les mans ben netes; després barrejar-hi una mica de crema de mantega i seguir barrejant fins que quedi una massa enganxifosa, de la que en podem fer boles sense cap problema.
Fer les boles de la mida que més ens agradi i posar-les a la nevera ben separades les unes de les altres durant 1 hora com a mínim.

Passat aquest temps, i quan les volguem decorar, posar-les 5 o 10 minuts al congelador perquè acabin de quedar ben compactes.
Mentrestant fondre la xocolata al microones (sempre de 20 segons en 20 segons perquè no es cremi) i tenyir-la amb colorant alimentari si ens ve de gust (jo utilitzo els colorants en pasta de wilton).

Ara ja es podran anar traient les boles del congelador d'una en una per decorar-les. Per fer-ho caldrà posar la punta d'un pal de fusta o plàstic dins de la xocolata fosa, i el clavarem a la bola 1 cm endins. Per acabar, només falta banyar la bola dins de la xocolata fins que quedi tota coberta, eliminar l'excés donant-li uns copets, i deixar-la assecar de peu (en el meu cas vaig utilitzar un got ple de bosses de pàstic!)



Com podeu veure, en algunes hi he fet unes tires amb la xocolata tenyida de verd, en altres hi he enganxat cors de sucre quan la xocolata encara estava calenta,també pipes, etc. Endavant amb la imaginació!


La veritat és que era una mica reticent a fer-ne, però amb l'èxit que han tingut, hi tornaré de ben segur.

10 comentaris:

  1. A mi m'encanten, i en faig de molts gustos, i si no tinc retalls de pa de pessic, els faig amb galetes maries, oreos...etc. Causen addicció! T'han quedat genials!

    ResponElimina
  2. sii!!! m'encanten! en faig sovint sobretot pels altres! i t'han quedat molt xulus! m'agrada com els has decorat! petons

    ResponElimina
  3. són boníssimes i súper fàcils!!!! La petita segur que va ser la que més en va menjar!!! petonets

    ResponElimina
  4. Són una idea molt divertida i bona. A les festes infantils triumfen!
    Marta

    ResponElimina
  5. Hola Gemma
    Uns cake pops molt divertits,es gaudeix molt fen-los.

    Com que no he trobat el teu correu et contesto per aquí la teva pregunta del fondant que tinc penjat al bloc. No és el fondant que està tant de moda que a vingut de les amèriques. Aquest és el fondant de les pastisseries, que bàsicament serveix per banyar. En principi no va massa bé per fer figures i aquestes coses, per les figures els pastisser sempre hem fet servir el massapà fi (massapà amb sucre cuit a 118⁰C) o la xocolata plàstica.
    Tinc pendent fer un apunt de caputxins on faré servir aquest fondant amb una mica de xocolata per banys els caps
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Moltes gràcies Narcís! Ja em va semblar que era un fondant més líquid.
      Espero amb candeletes l'entrada al teu blog.

      Per altres ocasions, et passo el meu email: gemmota@yahoo.com (el tinc a la pestanyeta "qui sóc").

      Elimina
  6. Sempre ens ha agradat el teu blog per això hem pensat en tu per el premi ONE LOVELY BLOG AWARD, passat a recollir-lo per www.quinabonapinta.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Jo no n'he fet mai, encara... i no serà perquè no hi hagi cocs per casa meva per distreure'n algun ttrosset.
    M'hi hauré de posar ben aviat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. també els trobo fantàstics!!! jo tampoc n'he fet mai, quasi sempre aprofito tot el pa de pessic ;)
    Petons, guapa!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!