diumenge, 25 de setembre de 2011

crumble de tardor - CWK

Whole Kicthen, en la seva Proposta Dolça pel mes de Setembre, ens convida a preparar un postre clàssic britànis: el crumble.


Feia temps que tenia ganes de prepara-ne un, però com que la llista de pendents no para de créixer, encara no havia trobat el moment. Gràcies a la proposta d'aquest mes, he descobert que és un postre ràpid i fàcil de fer, que em permet seguir fent cosetes a la cuina i a la vegada estar amb la Joana disfrutant de com descobreix el món! 

Crumble de tardor (adaptat del llibre "La Cocina de Jamie Oliver"):
- 2 tasses de farinade sègol integral
- 1 tassa de mantega
- 3/4 de tassa de sucre
- 1 punta de sal
- fruita fresca (figues i raïm)
- 3 cullerades de sucre integral

Primer de tot barregem les tasses de farina, la mantega i el sucre amb les mans, fins a obtenir grumolls. Reservem.
En un motlle no gaire alt, hi posem tota la fruita ben neta i tallada a trossets (no cal pelar el raïm, però sí treure'n els pinyols). Seguidament hi escampem les 3 cullerades de sucre pel damunt.


A continuació tapem la fruita amb els grumolls que hem fet abans.


Ho enfornem a 200º uns 30 minuts, o fins que veiem les vores una mica torrades.

Com a suggeriment, es pot servir encara una mica calent i acompanyar-lo de gelat de vainilla (tot un clàssic).