dilluns, 9 de maig del 2011

braç de gitano amb maduixa




Acostumo a repetir molt poques receptes, però el primer cop que vaig fer el braç de gitano no em va quedar com m'hagués agradat, aixó que ahir pel dinar de diumenge, en vaig tornar a preparar un, del que vaig quedar molt contenta! 
El farcit es pot modificar, però aquest amb maduixes és molt fresquet i lleuger.

Base (del blog de la Gemma de la Cuina de Casa):
- 3 ous
- 105 gr de farina
- 105 gr de sucre

Batre els ous i el sucre fins a punt de llaç (és a dir, que quedi d'una textura tan cremosa que al aixecar la batedora podriem dibuixar un llaç). Després hi afegim la farina amb una espàtula, fent moviments molt suaus de baix a dalt, per no perdre el volum i l'esponjositat guanyats abans.


Es posa la massa sobre la safata del forn o sobre una base de silicona molt baixa prèviament emmantegada i enfarinada (com la que té Lekué per fer pomes al forn i que no vessi tot el suc), s'escampa bé perquè arribi a tots els costats, i s'enforna 10 minuts a 180º.
Passat aquest temps, es bolca la base sobre un drap humit i de seguida s'enrotlla (si esperéssim que fós fred es trencaria tot). Deixar refredar.


Farcit:
- 150gr de maduixes
- 30gr de sucre
- un raig d'aigua
- 250mL de nata muntada
Primer es prepara un coulis de maduixes posant-les tallades a daus junt amb el sucre i l'aigua a foc molt baix, remenant de tant en tant, i deixant que espesseixi al nostre gust. Després ho batrem perquè no hi hagi grumolls.


Muntem la nata (sempre es recomana treure-la de la nevera just abans de fer-ho i així es munta molt millor) i la barregem amb el coulis.

Muntatge:
Es desenrotlla la base, s'hi extén una bona capa del farcit, i es torna a enrotllar.


Per donar un punt cruixent es pot espolvorejar sucre llustre i es crema amb un bufador. Decorar al gust.


7 comentaris:

  1. Impressionant....jo fa anys q no faig cap braç de gitano...aquest teu em tempta...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Ummmm quina meravella, m'encanta com t'ha quedat!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. El barç de gitano és un clàssic que no falla mai i no passarà mai de moda. A casa és sinònim de postres de diumenge!
    El farcit amb nata i maduixes ha de quedar boníssim, sobretot combinat amb la xocolata ;)

    ResponElimina
  4. No m'he atrevit mai amb el braç de gitano, però a veure si m'hi animo perquè així amb maduixes em sembla boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Què he llegit?? Braç de gitano?? Maduixes??
    Recepta apuntadíssima!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Fantàstic, fantàtic! M'encanta amb les maduixes. Ara ja seràs incondicional al braç de gitano oi? per que amb el resultat segur que en tornes a fer molt sovint. Petonets

    ResponElimina
  7. Quines postres de diumenge més bones!!
    El braç de gitano fa festa i no és tan difícil com sembla, veritat?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!