Aquests dies hem anat tenint visites a casa, i per amanir les vetllades he fet més d'un cop aquest pa de pessic ideal per combinar amb una orxata ben fresca.
Pa de pessic de plàtan (del llibre 500 pasteles, Ed.Blume)
- 2 plàtans madurs
- 2 ous
- 175mL d'oli suau (per exemple de girasol)
- 3 cullerades de llet
- 300gr de sucre
- 150gr de farina
- 10gr de llevat químic
- 1 cullerada de canyella
- 1/2 cullerada de gingebre
NOTA: l'he fet altres vegades que tenia pressa, i simplement triturant tots els ingredients amb el mini-pimer el resultat és exactament el mateix!
Aixafar els plàtans amb una forquilla; incorporar els ous i batre bé; afegir l'oli; seguidament la llet; després el sucre; i finalment la farina que prèviament haurem barrejat amb el llevat i les espècies, la hi incorporarem passada per un sedàs (que pot ser un colador). Si queden grumolls es pot batre amb el mini-pimer.
Passarem la massa a un motlle prèviament emmantegat i enfarinat i ho enfornarem a 180º durant 30 minuts (més o menys segons el forn; just fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net).
I així de bonic quedarà! És un pa de pessic fàcil de fer i amb un resultat molt aromàtic i esponjós.
Hola,
ResponEliminaSi que ha d'estar bo, si , i tant! Segur que les visites volen tornar a passar per repetir. Petonets
Ostres, quina bona pinta! Venir a casa teva veig que té molt de premi!!! i la Joana? espero que la mar de bé! Una forta abraçada i guadiu-ne.
ResponEliminaPetons
Gemma! Que rico, ya me gustaría a mí ir de visita a tu casa mmm, ¿Cómo va la chiquitina? Ya habrá pegado un cambio ¿verdad? La mía esta grandota, si l vieras… como crecen estas peques!
ResponEliminaBesos
Jo hi poso l'orxata, que ja tinc les xufles en remull, i tu el pa de pessic.On???? jejeje.....
ResponEliminaLi dona un gustet especial el plàtan al coc, a nosaltres ens encanta! I de vegades ho acabem d'enriquir amb unes quantes perles de xocolata... per fer-ho una miqueta més light ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Crec que te'l copío, té molt bona pinta i serà una manera de menjar plàtan que és la única peça de fruita que em costa... Em fa feliç veure't per aquí!, com està el REI de la casa?... Una abraçada Gemma!
ResponEliminaTiene que estar riquísima...
ResponEliminaNunca he probado el plátano en los bizcochos. Así que es cuestión de intentarlo!
Hola,
ResponEliminavenía a decirte que he vuelto a convocar el concurso de Comida Silvestre, como participaste el año pasado igual te interesa. Te dejo el enlace:
http://laflordelcalabacin.blogspot.com/2011/09/ii-concurso-de-comida-silvestre-con.html
Un beso.