divendres, 21 de juny de 2013

mini coques de Sant Joan amb maduixes i cireres


Hola! Avui us ensenyo les coques petitones que he fet per les famílies del grup de criaçna, perquè tots els petitons poguéssin provar aquest dolç típic d'aquests dies.


La recepta és la que porto fent els dos últims anys (al post hi trobareu fotos del pas a pas, la recepta de la crema pastissera, de la fruita confitada i de diferents opcions per decorar-les), tot i que avui no hi he posat farina d'ametlla.
 
Ingredients per la massa de brioix (per 8 mini coques):
- 200 gr de farina de força (o 150 de farina de blat + 50 de farina d'ametlles)
- 30g de sucre - ralladura de llimona
- 25 g de mantegaa temperatura ambient

- 1 ou a temperatura ambient
- 2,5gr de sal
- 37 ml llet
- 17gr  de llevat fresc
- opcional: anís o aigua de taronger 

- maduixes i cireres fresques

Per un costat escalfar una mica de llet (que no superi els 40º) i dissoldre-hi el llevat fresc (costa una mica, però s'acaba desfent tot). Així activarem els microorganismes que ens ajudaran a fermentar la coca.

En un bol amb barilles per amassar (o a mà si no es té) barrejar les farines, el sucre, la ratlladura de llimona i la sal. Afegir-hi la mantega pomada, els ous batuts, i la llet amb el llevat. Seguir amassant i afegir la resta de la llet, de mica en mica per decidir si li posem tota o no, fins que la massa se separi de les parets del bol.


Deixar fermentar la bola al mateix recipient durant 20 minuts a 30º (el temps és aproximat, de manera que a l'hivern que fa més fred, en caldrà més). La qüestió és que ha d'augmentar fins el doble del volum inicial.

Passada la primera fermentació, tallar la bola en 8 porcions petites i, amb les mans untades d'oli, estirar-les amb delicadesa per fer la forma de coca.

Deixar fermentar per segona vegada (20 minuts a 30º).

Quan hagin augmentat el seu volum, pintar cada coca amb clara batuda i posar-hi maduixes tallades o cireres sense el pinyol. Empolsinar amb una mica de sucre.

 Enfornar uns 20 minuts a 180º o fins que estiguin una mica daurades.
 
BONA REVETLLA!!

MUITO OBRIGADA

8 comentaris:

  1. Molt maques!!! i de bones no en tenim dubte!!!
    Bona revetlla, guapa!

    ResponElimina
  2. Hola Gemma, que buena idea has tenido al preparar la coca en porciones individuales y con fruta, ¡me ha encantado!, un besito

    ResponElimina
  3. Goita tu quines coques més originals que ens presentes. Boníssimes
    Petonets

    ResponElimina
  4. Unes mini coques moooolt grans! Una xulada!

    ResponElimina
  5. Guapa!!
    Genial la versió individual de les coques!!i molt originals amb la fruita de temporada!!

    Aix com trobava a faltar visitar-vos!!

    moooolts petonets!!

    ResponElimina
  6. Ei, que xules gemma! Se m'havien escapat en el seu moment... i valen la pena, i tant!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!