dimarts, 23 de juny de 2009

coca de Sant Joan

Avui celebrem la revetlla de Sant Joan amb un sopar de carmanyola a la Rambla del Carmel, així que m'he decidit a provar de fer una coca, i crec que el resultat és bastant presentable!

- 600gr de farina
- 100gr de sucre
- 4 ous (+1 per daurar la superfície)
- 250mL de llet
- 40gr de llevat
- ratlladura de llimona
- canyella en pols
- 80gr de mantega fosa

1r. barrejar la farina, el sucre, els 4 ous, la llet i la canyella
2n. en un altre bol fondre la mantega i barrejar-hi el llevat
3r. mesclar-ho tot i començar a amassar. NOTA: quan he fet pa o base de pizza la massa queda molt separada de les parets del bol, però en aquest cas és una mica enganxosa, i crec que és bo perquè no quedi dura com el pa, sinó esponjosa com toca!
4t. amb el corró aplanar la massa fins a 1cm de gruix i donar-li forma rectangular
5è. deixar-la reposar de 1 a 2 hores
6è. untar la superfície amb 1 ou batut i afegir-hi sucre i pinyons (també s'hi pot posar fruita confitada)
7è. posar-la al forn a 180º, durant uns 40minuts 




Ostres! Així en primer pla fa goig eh!?!? Espero que demà tothom es trobi bé...




També podeu provar de fer les de crema o fruites, o les petitones per degustar en petits bocins.



Font d'inspiració:

4 comentaris:

  1. fa molt bona pinta ! espero que us aprofiti !!!!

    mare

    ResponElimina
  2. Nena!! Aquest blog és moooolt professional!! i els passos a seguir molt treballats!! uff! Aquesta coca estarà boníiiiisima!

    ResponElimina
  3. Helen, no et pensis que em fa falta ser una professional com tu, perquè el disseny ja me l'he trobat fet...merci per visitar el meu blog!!

    ResponElimina
  4. i no et vas deixar de posar-hi el llevat?????

    la savia de ta mare

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!