dissabte, 14 de novembre de 2009

peanut butter whoopie pies

Quan visites els EUA veus galetes per tot arreu, i més en època de Halloween, així que no em vaig resistir a comprar-me un llibre de receptes molt xulo. Quan vaig llegir la contraportada vaig entendre perquè en una llibreria "alternativa" em van mirar per sobre de l'espatlla quan els hi vaig demanar si ells el venien...resulta que la tal Martha Stewart és una barreja d'Isma Prados i Anna Rosa Quintana...
Total, que ahir em vaig decidir per una de les receptes, i voilà!

INGREDIENTS: (en cursiva he posat els ingredients que jo vaig variar de l'original)

Atenció perquè les mesures es donen sobretot en tasses (cups) i jo em vaig estar més estona decodificant-les que fent la recepta! Per aquests casos recomano que feu un cop d'ull aquí a dalt a la dreta, a "informació útil".

- 450gr de farina blanca o farina d'espelta (3'5 tasses)
- 200gr de cacao en pols no ensucrat o farina de garrofa (1'5 tasses)
- 1 cullerada (sopera) de llevat químic
- 1 culleradeta (de postres) de llevat
- 1 culleradeta de sal
- 200gr de mantega a temperatura ambient (1 tassa)
- 400gr de sucre (2 tasses)
- 2 ous grans
- 500gr de crema de llet o crema de civada (2 tasses)
- 2 cuellradetes d'extracte de vainilla

Pel farciment:
- 1'3 tasses de crema de cacahuet
- 1 tassa de mantega a temperatura ambient
- 1'5 tasses de sucre de pastisseria (llustre?)

FER LES GALETES:
1r. Pre-escalfar el forn a 200ºC (400ºF)
Tamisar la farina, el cacao, el bicarbonat, el llevat i la sal.
A part, batre la mantega i el sucre fins que quedin emulsionats del tot. Afegir-hi els ous, la crema de llet i la vainilla. Incorporar-hi lentament la barreja de farina i cacao.
Aquí em va ser de gran ajuda un enginy que em van regalar els de la facultat (a petició meva!) que no és una kitchenAid (caríssíssíma!) però és una Jata que funciona de meravella!

2n. Posar 1'5 cullerades de la barreja sobre una superfície antiadherent (paper de forn o silpat o el que jo tinc de Lekué).


No cal formar boles, de debò! Amb aquesta mida surten unes súper galetes, de manera que les altres series les vaig fer amb molta menys quantitat de massa. El que sí que és molt important és separar-les 5cm (2 inches) o s'enganxen unes amb les altres.


Enfornar-les durant 8 minuts (així queden molt flonges). Si s'hi deixen més estona s'assecaran més.


Molt important! Deixar-les atemperar 1 o 2 minuts i posar-les a sobre d'una superfície reixada perquè s'assequin bé. Es poden conservar a la nevera 3 dies, però cal posar-les en un pot tancat en una sola capa o s'aixafen i s'enganxen entre elles.

3r. Fer el farcit: barrejar la mantega de cacahuet amb la mantega a temperatura ambient. Afegir-hi el sucre lentament i batre-ho tot uns 3 minuts fins que quedi cremós i fi.
Posar una culleradeta de la crema entre dues i galetes i ale a guanyar calories per la patilla!!


5 comentaris:

  1. Pur material de construcció!!

    Capdepa!

    ResponElimina
  2. Nena, qué guay aquest blog, no? M´encanta! Sí, jo també hauria de buscar temps per cuinar perque de fet també m´agrada. Per què no ho faig?

    Un petó molt fort

    Cris

    ResponElimina
  3. boníssimes !!!!!!!!


    madre

    ResponElimina
  4. Ei, ara en sèrio: de debò no me'n veu guardar ni una???? Hi ha molta maldat en este món.

    ResponElimina
  5. ni una Jordi, ni una! jeje! tot i que ets qui més te les mereixes per ser el meu fan número 1!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!