GALETES DE GINGEBRE
(del llibre Martha Stewart's Cookies):
- 5'5 tasses de farina (660gr)
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1'5 culleradetes de sal
- 4 culleradetes de gingebre mòlt
- 4 culleradetes de canyella mòlta
- 1'5 culleradetes de clau mòlt
- 1 culleradeta de nou moscada ratllada
- 1 tassa de mantega a temp. ambient (200gr)
- 1 tassa de sucre morè (200gr)
- 2 ous
- 1'5 tasses de melassa no sulfurada (al mercat n'hi ha d'arròs, de blat, etc. jo vaig utilitzar-ne una de malta)
GLASSA
- 200gr sucre de pastisseria
- 1 clara d'ou
- una mica d'aigua per si hem d'aclarir la consistència de la glassa
1r. Comencem a fer les galetes mesclant la farina, el bicarbonat, la sal i les espècies. Reservem.
2n. Batem la mantega amb el sucre. Hi afegim els ous i la melassa fins a combinar-ho tot. Hi anem incorporant la farina de mica en mica, per evitar grumolls, fins a formar una massa uniforme.
Separem la massa en 4 i les deixem reposar 1 hora.
3r. Sobre una superfície enfarinada, treballem una de les masses fins aconseguir una làmina fina d'uns 0,75cm.
4t. Tallem la massa amb l'ajuda d'un got o un tallador de galetes o un motlle fet amb una cartolina!
Deixar-les a la nevera fins que siguin fermes, uns 15 minuts.
Ja es poden enfornar de 12 a 14 minuts.
Deixar-les refredar sobre una reixeta.
Un cop les galetes s'han refredat, i amb l'ajuda d'una mànega, ja les podrem decorar!
Oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, quina bona pinta!!!
ResponEliminaFelicitats Gemmota!!!! :P
ostres, no son les que vas fer per Nadal ????
ResponEliminala mare