dissabte, 22 de gener del 2011

sopar de festa

Ai, que gairebé s'acaba el mes i jo sense publicar res de res...he començat l'any amb poques ganes de seure davant l'ordinador, i crec que el motiu principal és que, com algú ja ha vist en alguns comentaris, estic embarassada de gairebé 6 mesos, i si em passo molta estona asseguda em fa una mica de mal l'esquena...pel Maig estaré encantada de presentar-vos a la Joana, que ja comença a moure's una mica ;)

Aprofito per dir-vos que sento no haver comentat els vostres blogs, però sí que els he anat xefardejant de tant en tant.

Bé, pel què sigui, avui us ensenyo el menú que vaig preparar la nit de cap d'Any i que va acabar amb el pastís de taronja. Vaig voler fer un sopar només d'entrants, tot i que per por a que ningú es quedés amb gana, vaig acabar fent una mica de pasta, que va quedar tota i ens la vam menjar entre setmana...Així que, espero donar-vos idees per properes celebracions.

broquetes de tonyina i pinya: arrebossar la tonyina fresca amb sèsam i la pinya amb canyella i passar per la planxa (adaptació de l'Alfons)


piruletes de parmesà amb orenga (del blog de l'Afri i la Loli)


enrotllats de salmó: aixafar el pa de motlle amb un corró, untar de formatge cremós, posar una llesca de salmó fumat i enrotllar. Es pot preparar el dia anterior i mantenir-ho embolicat amb paper film a la nevera (idea un altre cop de l'Alfons)


enrotllats de pesto: aixafar el pa de motlle amb un corró, untar de salsa pesto, posar uns trossets de tomàquet sec, enrotllar i tallar. Es pot preparar el dia anterior i mantenir a la nevera embolicat amb paper film.


croquetes de formatge (extret del blog de la Mercè de Cuina per llaminers)


tartaletes d'espinacs i bacó: base de pasta brisa amb espinacs frescos, una mica de bacó saltejat amb pinyons, i enfornat uns 10 minuts.


crema de pera amb cruixent de pernil (idea de la Sònia de l'Exquisit). El cruixent de pernil es fa molt fàcilment: es posa el pernil sobre la safata del forn amb un pes a sobre, i s'enforna 5 minuts.


llagostins arrebossats amb salsa romesco (ja no sé d'on ho vaig treure, però crec vaig fer un putpurri de tantes receptes com vaig mirar). El llagostins ja han d'estar cuits i pelats menys la punta de la cua; aleshores es passen per ou batut, s'arrebossen amb una barreja de nous i coco triturats i es fregeixen només uns segons en oli molt calent.


I tot acompanyat de pa d'anous (del llibre del Xavier Barriga). D'aquest us en posaré la recepta més endavant.

20 comentaris:

  1. Jo no ho sabia, Felicitats!!

    Un peazo sopar, si senyora.

    Muas!

    ResponElimina
  2. Oh!!! Quina bona notícia, enhorabona!!! Ja et trobàvem a faltar per aquí! Quines ganes de veure-li la carona a la Joana :D

    I quin menú, de categoria!

    Petonets maca!
    A cuidar-vos!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola guapa!

    ¿Como vamos con el embarazo? como te entiendo con lo de la espalda... yo casi no me puedo ni mover jeje, mi niña viene para mediados de marzo... así que nos llevamos poquito!

    Menuda cena más rica preparaste, tiene una vista que mmm

    Cuídate muchísimo!

    ResponElimina
  4. Felicitats Gemma...ja trobava estranya la teva absència...

    Et va quedar un molt bon sopar...

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats!!!!

    Quin festival de sopar eh? fa tot una pinta...

    ResponElimina
  6. Enhorabona!!!! Quina ilu!!!! I quin bon mes per néixer. Jo vaig tenir l'Annie pel maig i va molt bé perquè com que vas de cara al bon temps pots sortir a passejar de seguida. I, no ens enganyem, a presumir de nena jejeje
    Quin sopar més currat!!! No m'estranya que sobrés la pasta amb el munt de coses que vas fer. I a quina més bona!!!

    ResponElimina
  7. Hola,
    Sinó recordo malament ja t'havia felicitat.. però per si de cas: MOLTES FELICITATS MACA! Quin sopar més guai que vas preparar eh?? Es clar que va sobrar la pasta, no m'estranya. Quines ganes de veure-li la carona a la Joana eh? Petons!

    ResponElimina
  8. Els menús a base d'aperitius són els meus preferits. Però quina feinada vas tenir!

    ResponElimina
  9. Però quin sopar tu!! encara el recordo!! nyam!

    Capdepa!

    ResponElimina
  10. Enhorabona!!!, si que ens tenies amagada la notícia!... Moltes felicitats, aquest pastisset del maig l'has de presentar a TOTA PLANA eh?, segur no en faràs un tan bonic com aquest. Aquesta taula de cap d'any no era de festa, era de festassa!.Molt bones propostes, una abraçada guapa!

    ResponElimina
  11. Què vos he de dir, si jo va ser un dels afortunats que va tastar aquestes delícies. Es fa difícil escollir el que em va agradar més: els llagostins, els enrotllats, les croquetes i les piruletes de formatge... i ay, mare, quan ens va treure la pasta!!! :P

    En fi, ara amb la criatura, un plat més i tocarà a menys per cap. Quina tristor... ;)

    Petonàs!

    ResponElimina
  12. Gemma!! Què bé tornar-te a tenir per aquí!!
    Jo vaig legir que estaves embarassada, et vaig felicitar, oi? No se on tinc el cap. Si no ho vaig fer: Felicitaaaats!! I si ho vaig fer, et torno a felicitar perquè l'ocasió s'ho mereix, oi?!

    Aquests entrants em semblen boníssims. Els rotllets m'han encantat!

    Molts petonets per totes dues!! :)

    ResponElimina
  13. Gemma, merci! poca gent ho sabia i no tenir clar si fer un post especial per l'ocasió, però ja ho he colat...

    Sandra, merci! jo també trobo a faltar saludar-vos i penjar cosetes, però tot al seu temps...

    Cuinera, jo em trobo molt bé, excepte l'esquena...i ara ja començo a fer panxeta, però m'imagino que tu em superes! Espero que tot et vagi molt bé!

    Cristina, gràcies! Ja tinc ganes de visitar-vos més i penjar més receptes!

    Taller, merci! Crec que tothom va quedar molt content amb el sopar!

    Catieu, jo també crec que serà un bon mes, i tambe m'estalviaré les calors fortes! Que ja cuina l'Annie? A veure si treu el cap pel blog... ;)

    Eri, gràcies duplicades! jeje!! Entre setmana em vaig inventar mil coses per anar modificant la pasta que va sobrar!!

    Gemma, molta feina però va valer la pena!!

    Capdepa, tu sempre tant incondicional! Gràcies guapo!!

    Mercè, gràcies! És que no sabia com engegar la notícia, i apa, ara ja ho saps! I tant que la posaré a TOTA PLANA! tu diràs!! Ja us volia posar una ecografia però entenc que de moment em fa més il.lusió a mi que a ningú! jeje! Un petó!!

    George, estimat!! No em fagis el pilota perquè et convidi més sovint...les croquetes (ara ho puc confessar) van quedar soses, però gràcies!!
    I la Joana passarà per davant teu, ni ho dubtis!!
    Una abraçada!

    Moltes gràcies a tots per la visita i pels comentaris!

    ResponElimina
  14. ei Alba, ens hem creuat!! Merci per segona vegada! jeje!!
    És curiós com canvia un plat només canviant la presentació!
    Gràcies i una abraçada!

    ResponElimina
  15. Cachis....No me deja el traductor!!. Mañana lo intentaré. Has publicado " exquisiteces", que no me quiero perder...
    Un beso!!!

    ResponElimina
  16. Enhorabona!!! Tens un molt bon motiu per no assentar-te davant l'ordinador!
    I aquest menú, de luxe!! Mare meva quina feinada!!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Hola Gemma!!!! Ara no tinc temps de llegir l'entrada, ja ho faré, però era per dir-te que et trobava a faltar, les teves receptes i els teus relats. Ja era hora!!!!! ;-)
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  18. M.Àngels, gràcies! la ocasió s'ho mereixia!

    Pilar, que pena...ya intentaré poner otro...

    Mercè, gràcies! Sí que s'ho val, oi!?!?

    Gemma, gràcies maca! Jo també trobo a faltar dir-te cosetes i veure les teves creacions! Un petó!

    Gràcies per la vista i pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  19. Hola guapa tu

    que tal anem ?...i la panxona ??

    es un bon sopar anoto les teves receptes

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!