Aquí tenim l'últim pastís fet l'any 2010, i el primer que ens hem cruspit el 2011!! I a més, és el primer que m'he inventat, agafant totes les receptes que vaig veient per aquí i per allà, i pensant en una combinació que mai falla i que em sembla ideal per després d'un àpat de festa!
A més, es pot preparar amb dos dies d'antelació i així tenir temps per la resta de plats...que en el meu cas, van ser uns quants (veure: propera entrega).
Base:
- 250gr de galetes (que havia fet feia uns dies i que no eren gaire presentables)
- 75gr mantega
- 1 cullerada d'essència de flor de taronger
Triturar les galetes ben fines, afegir-hi la mantega fosa i l'essència fins a incorporar completament, i extendre una capa compactant-la al motlle que haguem triat.
A mi, m'agrada fer la base una mica irregular dels costats. Deixar reposar a la nevera.
A mi, m'agrada fer la base una mica irregular dels costats. Deixar reposar a la nevera.
Farcit de taronja:
- 300gr mascarpone
- 75gr sucre morè (jo l'he triturar perquè no fós tan terrós)
- suc de 3 taronges
- pell d'1 taronja
- 300mL nata per muntar
- 15 gr d'instant gel (2 fulles de gelatina o agar-agar)
Primer batre bé el mascarpone amb el suc de 2 taronjes i la pell ratllada d'una.
Picar el sucre si és molt grumollós, i afegir-lo a la mescla anterior.
El suc de la 3a taronja ens servirà per dissoldre l'instant gel o la gelatina, i ja el podrem barrejar a la massa fins a homogenitzar.
Finalment, batre la nata fins que formi pics ferms, i incorporar-la a la barreja anterior amb una espàtula fent moviments envolvents per no perdre el volum.
Abocar sobre la base de galetes, extendre bé i posar el pastís a la nevera fins que quedi una mica quallat (amb aquesta quantitat de gelificant hi queda una mica, però no perd la cremositat de la nata).
Cobertura de xocolata:
- 50gr nata
- 50gr mantega
- 150gr xocolata de coberttura 75%
Posar la nata al foc fins que bulli. Abocar sobre la mantega i la xocolata i remenar fins que quedi tot ben fos. Si falta una mica es pot posar al microones uns segons i seguir remenant.
Abocar la barreja sobre el pastis i extendre bé fins a formar una capa homogènia. Tornar a posar a la nevera.
- xocolata blanca
- pell de taronja confitada (aquí veureu com es fa)
Fondre la xocolata i amb el decopen fer el dibuix que volguem, com el número 2011. Deixar refredar; si es posa a la nevera de seguida s'endureix.
Fer una sanefa que ens servirà de base i quan encara estigui calenta posar-hi el 2011 a sobre i aguantar una estona fins que no caigui.
Acabar l'any inventant receptes i començar-lo menjant la pròpia creació, que més es pot demanar?
ResponEliminaMolt bon any!
La combinació xocolata-taronja, per a mi és perfecta. Felicitats per aquest magnífic "invent" i que l'any 2011 en puguis fer molts més.
ResponEliminaUna abraçada
Quina pinta més fantàstica... i a sobre de la teva creació! Felicitats!
ResponEliminaMolt bon 2011... esperem amb ganes la propera entrega! ;)
Petons,
Sandra i Xavi
Gemma,
ResponEliminaL'has bordat! ... La combinació, l'aspecte i amb el detallet del 2001.. magnífic. Una molt bona manera de començar el 2011.
Ah! I espero impacient la teva propera entrada. Petons,
Feliç any nou! Molt dolça la teva manera de concluir-lo i iniciar-lo.
ResponEliminaPetonets!
Oh!! Què bo que sembla!! Uff...jo que tenia el bon propòsit de menjar molt saludable...més verdura i menys dolç i veig aquesta temptació!!! Uff...va, faré bonda tota la setmana i el cap de setmana ho provaré. Amb el teu permís, m'apunto la recepta. Un petó, Paula
ResponEliminaQue tots els vostres desitjos i anhels trobin lloc a la vostra vida aquest any que acabem d'encetar.
ResponEliminaBon any nou!
Besades
Xocolata i taronja, la millor combinaicó del món. T'ha quedat espectacular, i la decoració amb les lletres em sembla fantàstica, ideal per celebrar com cal l'arribada del 2011 ;)
ResponEliminaBon any nou!
XOCOLATA I TARONJA...qué ma se puede desir?
ResponEliminaBuf! quin començament d´any més potent!
Com sempre una artista! Feliç 2011! Esperem amb candeletes el menú de cap d'any ;)
ResponEliminaFeliç 2011!!!!!
ResponEliminaEl pastís genial, i una manera fantàstica de començar l'any, menjant i compartint.
Una forta abraçada!
Aquest pastís és digne de començar un any nou, m'encanta el 2011 de xocolata blanca!
ResponEliminaGemma, un pastís excel·lent per celebrar el canvi d'any! Per la combinació de sabors i la presentació! Feliç 2011!
ResponEliminaPues te ha quedado espectacular ,que rica se ve!!!
ResponEliminaBesos
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaVermells, Josep, Sandra i Xavi, Eri, Maragda, Nee, Mercè, Gemmes i Cristina! Ui! moltes gràcies a tots per la vostra visita i pels vistres comentaris!
ResponEliminaJa sé que amb aquest pastís no he descobert la sopa d'all, però em va fer il.lusió preparar-lo sense seguir estrictament cap recepta! Us el recomano perquè és molt fresquet i amorós...potser us diria de fer la capa de xocolata una miiiica més fineta, però és ben bo!
Paula, em faria molta il.lusió que si el prepares em diguis què t'ha semblat!
RosaM, espero que m'aprovis el menú ;)
Sílvia, benvinguda! Tens un blog molt i molt bonic! Gràcies per passar per aquí!
El nivell de les teves receptes puja, i puja, i puja a cada entrada...és un goig veure com fas uns pastissos tant preciosos i tan bons, perquè em sembla que l'estic assaborint!...Ja deuen estar contenta a casa teva...Felicitats i feliç 2011!!!!
ResponEliminaquina pinta més fantàstica fa aquest pastís!!... això si que és una immillorable forma de començar l'any!!
ResponEliminaUna abraçada
¡Qué bocado más delicioso!
ResponEliminaFeliz año!
Besos
Molt bon any!!
ResponEliminaSóc una tardona, ho sé!! És que he estat molts dies desconectada...
El pastís té molt bona pinta, i a sobre te l'has inventat, ole!! Jo encara no m'atreveixo a fer cap invenció. Ja tinc prou feina aconseguint que el meu forn no cremi res, jijiji!!
Molts petonets bonica!!
Jo encara sóc més tardona. Quina passada de pastís!! Te'l copiarem segur!
ResponEliminaPetons
Estava excel·lent!!
ResponEliminaCapdepa!!