dilluns, 28 de febrer de 2011

creps amb poma a la canyella - CWK

El Cercle Whole Kitchen, en la seva proposta dolça pel mes de Febrer ens convida a preparar un clàssic de la cuina francesa: el crep.
A casa, de petita, sovint en feiem, i els farciem amb fideuets de xocolata quan la pasta encara estava a la paella, just abans de fer-ne farcellets. En tinc un record molt bo, i possiblement, després dels pans amb forma d'animals, ha sigut una de les primeres receptes que he fet a la meva vida.

Per la proposta d'avui seguiré les instruccions del llibret que acompanyava la fabulosa paella-crepera que em van regalar fa un temps, i que va molt i molt bé.

Massa:
- 125gr de farina (1/2 farina integral de blat i 1/2 farina de panís)...si tota fos integral quedaria una crep de textura poc melosa
- 2 ous
- una cullerada de mantega
- 250mL de llet d'avellana

Primer de tot barrejar bé les dues farines. Seguidament afegir-hi els ous i batre. Fondre la mantega i incorporar-la a la massa. Finalment afegir la llet a poc a poc i anar batent fins a obtenir una pasta cremosa. Si queden grumolls es pot passar per la batedora elèctrica.


Se sol recomanar deixar reposar la pasta entre 30minuts i 2 hores perquè les creps surtin més meloses, però a casa mai ho feiem.

Posar al foc una paella el més plana possible, i movent-la en cercles tirar-hi la quantitat justa de pasta  perquè s'escampi per tots costats.
Deixar que cogui sense fer res, ni moure ni intentar barrejar com si fos una truita. 
Sabrem que està llesta quan es comenci a desenganxar dels costats; aleshores amb una espàtula ben plana la girarem i la courem de l'altra costat.


Anirem fent creps i les anirem apil.lant una sobre l'altra perquè no perdin escalfor, o bé les anirem farcint i menjant sobre la marxa!


Farcit:
- 2 pomes + 1 a daus
- 125mL de iogurt natural
- el suc d'1 llimona
- 1 cullerada de mel
- 1 polsim de canyella

Batre les 2 pomes pelades i tallades a rondanxes junt amb la resta d'ingredients fins a obtenir una pasta. 
Posar una mica del puré dins la crep i afegir-hi uns daus de poma.
Tancar com ens agradi més i espolvorejar amb canyella i sucre. Jo l'he acompanyat d'una mica de gelat de xocolata ;)

16 comentaris:

  1. Un crep deliciós! M'encanta com queda la poma amb la canyella i el toc del gelat a sobre, molt original :)

    Un petó!

    ResponElimina
  2. Ja quan he llegit el títol de la recepta se m'ha fet la boca aigua... però amb aquesta bola de gelat de xocolata ja em mates!! quina pinta!
    Petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Si els meus no els hagués fet de maduixa segurament hauria fet una combinació com la teva...la poma i la canyella m'encanten. Després de veure els teus ja sé com faré els pròxims. Un petó, Paula

    ResponElimina
  4. Gemma aquest farcit és una passada!!!! t'han quedat unes crêpes d'escàndol, m'encanta la poma amb canyella, és deliciós!!
    Molts petonets guapa

    ResponElimina
  5. Una delicia total, me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  6. Unes crepês de vici!, em fa feliç trobar-te i saber de tu per aquí! un petó.

    ResponElimina
  7. Oh! Quin farciment més esplèndid!!! I amb la boleta de gelat, vici total! Petonets

    ResponElimina
  8. M'encanten les creps! I el farcit amb poma i iogurt ha de quedar molt bo. A més, amb el gelat de xocolata ja ha de ser de vici total, je je je...

    ResponElimina
  9. A casa el rei de les creps és el meu fill, li passaré aquesta recepta tan fantàstica

    ResponElimina
  10. Gracias, Gema!. Intentaré hacer la masa de hojaldre. Menuda documentación aportas ...Y es que , en cuanto ví tus Croisans...me sedujeron!. Pero estos Crèps, no desmerecen nada...

    ResponElimina
  11. Aquest acompanyament amb la bola de gelat fantàstic
    Bona cuina

    ResponElimina
  12. Requetebuenos! menuda pinta tienen con ese heladito mmm

    Ya me falta poquito, solo 3 semanitas, estoy muy nerviosa jeje, y a la vez muy ilusionada! es una mezcla de emociones...

    ¿Y tú? A ti también te queda muy pero que muy poquito!!

    Ay Gemma! que de aquí nada vemos a nuestras princesas!!!

    Un besote preciosa

    ResponElimina
  13. Gemma, ben tornada...espero que l´embaràs vagi bé.

    Delicioses creps!... m´agrada molt l´explicació i el seguiment fotogràfic...veig que segueixes a tope!
    Com t´han dit el puntet de gelat, genial!.

    ResponElimina
  14. hola guapa! prepara't perquè la Joana quan neixi tindrà el paladar ben fi amb aquestes receptes tan bones que li fas!!!! molts petonets

    ResponElimina
  15. Gemma!! Què bé tornar-te a veure per al xarxa!! Com et trobes? quan ha de nèixer la teva peque?
    Va, et parlo de les crêpes, no?? :P M'encanta la proposta amb la poma i el gelat de xocolataaaa!! han de quedar delicioses!
    Per cert, jo també tinc una paella crepera i va genial.

    Molts petonets i cuideu-vos mooolt!! :)

    ResponElimina
  16. Uau, quines creps t'han bones!! El farcit ha de ser deliciós!
    Petons!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!