dilluns, 25 d’abril del 2011

bavaresa de maduixa amb aire de menta - CWK

Whole Kitchen, en la seva proposta dolça del mes d'Abril, ens convida a preparar una bavaresa, i com que encara queden algunes maduixes abans no siguin desplaçades per les cireres, m'he decidit a fer aquest postres amb un toc afruitat i un punt fresquet de menta.

Bavaresa de maduixa:
- 340mL llet
- branca de canyella
- 3 rovells d'ou
- 80gr de sucre
- 300gr de maduixes
- 90mL de nata per muntar
- 1,5 culleradetes de gelatina en pols (7,5gr)

Aprofito per posar unes equivalències de gelificants:
. 10gr de gelatina en pols = 6 fulles de gelatina
. 1 fulla de gelatina = 1gr d'agar-agar
. 1 fulla de gelatina = 5gr d'Instant Gel de Sosa

Per un costat, triturar les maduixes fins que quedin ben fines.
A part, posar a coure la llet amb la branca de canyella, i quan arrenqui el bull apagar el foc.
Batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa, i afegir-los a la llet sense deixar de remenar. Tornar la mescla al foc molt baix, i sense deixar de remenar esperar a que espesseixi. Treure la crema del foc i posar-la sobre un altre bol amb gel, tot remenant per afavorir que es refredi bé.

Finalment, afegir la gelatina a la crema i batre bé perquè es barregi (va molt bé tant si és en pols com en fulles, posar-la primer amb dues cullerades d'aigua calenta, fins que es dissolgui completament).
Ara afegirem les maduixes triturades a la crema.
Finalment, batre la nata i barrejar-ho tot amb una espàtula.
 
Emmotllar-ho i deixar refredar i quallar a la nevera (si cal tota la nit).


Aire de menta (del blog de l'Alfons)
- 15 fulles de menta
- 250mL d’aigua
- 6gr de lecitina de soja
Triturar les fulles de menta amb l’aigua, colar-les i barrejar-les amb la lecitina de soja. Just abans de servir, tornar a batre incorporant aire a la mescla fins a formar l'aire.

Desmotllar i servir amb una mica d'aire (també es pot prendre amb xocolata calenta pel damunt...jeje! això mai falla!!).

8 comentaris:

  1. Ha de quedar boníssima, i més amb aquesta forma tan de Sant Jordi! :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Això ha d' estar boníssim. Quina frescor!

    ResponElimina
  3. Que original l'aire de menta, ademès de fer un contrast molt bó li dona frescor tal i com diu la Cristina! Genial la idea :)

    ResponElimina
  4. Que original l'aire de menta, ademès de fer un contrast molt bó li dona frescor tal i com diu la Cristina! Genial la idea :)

    ResponElimina
  5. He de confessar que no n'he menjat mai cap, però com diu la Cristina dóna sensació de frescor. Ho haurem de provar

    ResponElimina
  6. Com m'ha agradat això de l'aire de menta, a aprt del nom ha de quedar molt refrescant i bo!!

    Una bavarois ben original!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  7. Hola guapa!!
    Com m'agrada amb aquest toc de l'aire de menta.. molt bo i refrescant. Què ens preparas un amb cireres?? Petonets!

    ResponElimina
  8. que bona!!! segur que la petitona està feliç amb la seva mama!!! ja queda poquet, així que molts ànims!!! el millor està per arribar!!!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!