dimarts, 3 de maig del 2011

pizzes de farina de kamut

Jo no sóc gens futbolera, però si un partit fa que ens reunim amb els amics per sopar i riure una estona, sóc la primera en apuntar-m'hi; i què millor que amanir la vetllada amb unes bones pizzes casolanes!

Pizza (segons el llibre PAN de Xavier Barriga):
- 500gr farina blanca de Kamut (comprada al Forn Fortino de Barcelona)
- 10gr de sal
- 300mL d'aigua tèbia
- 5gr de llevat fresc
- un raig d'oli d'oliva

Mesclar la farina i la sal.
A part, desfer el llevat amb una mica d'aigua i afegir-lo a la farina.
Ara ja podrem anar incorporant l'aigua tèbia de mica en mica mentre anem amassant amb la mà o amb les baretes en forma d'espiral. És millor no tirar-li tota de cop perquè en alguns casos, i en funció del tipus de farina, pot ser que en necessitem més o menys i així ho podrem anar regulant. De totes maneres, si ens passem també podrem afegir més farina.

Un cop la massa es desenganxi de les parets del bol, hi podrem afegir el raig d'oli i acabarem l'amassat.
Deixarem reposar la bola tapada amb un drap humit, durant 1 o 2 hores, a temperatura ambient (hem de veure que dobla el seu volum).


Passada la primera fermentació, i sobre una superfície enfarinada, ja podrem partir la bola de massa en dues parts i en començarem a treballar una, ja sigui fent moviments circulars amb la palma de la mà, o amb l'ajuda del corró.


Un cop tenim les dues bases de pizza exteses, les deixarem reposar per segona vegada, tapades amb un drap humit, durant 30 minuts o 1 hora.

Just una mica abans del partit, ja podem repartir els ingredients escollits per sobre la massa, que posarem al forn calent a 180º durant uns 30 o 40 minuts.

Jo en vaig fer de dues versions:
. sofregit casolà de tomàquet + espinacs frescos + ous sensers + tomàquet deshidratat + mozzarela ratllada

 

. sofregit casolà de tomàquet + tires de pebrot verd + tires de pollastre + mozzarela ratllada + formatge de cabra a rodanxes, que vaig afegir els últims 10 minuts de cocció.


I a disfrutar de la companyia!

9 comentaris:

  1. Gemma, ideals per avui!
    L'altre dia vaig comprar pasta de kamut però encara no m'he atrevit a utilizar-la, no per mi sinó pels nens. Em sembla que primer em faré alguna cosa per mi sola a veure quin gust té. Les teves pizzes es veuen genials!
    Una abraçada i avui a gaudir de la companyia i el futbolt, que esperem que sigui BON FUTBOL!
    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  2. Noia, et deu quedar molt poquet, no?
    Fa temps que tinc ganes de tastar aquesta farina, a veure si m'animo!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Hola maca,
    jo la utilitzo per fer pa i m'encanta aquesta farina, però amb la pizza encara no l'he tastat. Però segur que m'encantaria i més amb les dues versions que has fet! Petons

    ResponElimina
  4. Provaré la farina de kamut per fer pizzes, tan sols ho he fet amb el pa, tenen un aspecte impressionant!

    ResponElimina
  5. No he trobat la farina KAmut...hi ha un lloc on venen pa de kamut...i m'encanta! Aquesta pizza deu estar genial!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Dues versions de pizzes boníssimes...encara he de descobrir la farina de kamut.

    ResponElimina
  7. Hola a totes!
    Jo la farina de kamut la trobo a diferents botigues de productes ecològics, però per aquest dia la vaig comprar al forn Fortino de Barcelona, us recomano pel seu pa de mel i mató!

    Gemma, jo no hi vaig trobar diferència en el gust, sino que és una manera de canviar de font de cereals, cosa que és molt saludable per grans i petits!

    Mònica, em queda tant poquet que podria ser ara mateix ;) La data oficial és aquest dissabte 7 de Maig, però no se sap mai...

    Moltes gràcies a totes per la visita i pels vostres comentaris!!!

    ResponElimina
  8. La pizza és el millor sopar que hi ha davant un partit de futbol, je je je...
    Jo tampoc he tastat mai aquesta farina, però ha de ser una variant molt sana.

    ResponElimina
  9. Quines pizzes!! segur que vindran a mirar el futbol a casa teva sempre!!
    No he provat aquesta farina i en tinc ganes...em sembla que començaré amb una pizza com tu!! :)

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!