En aquesta ocasió proposen utilitzar moniatos, i com es tracta d'un tubercle que tan pot servir per dolç com per salat, jo m'he decidit a preparar unes galetones molt tovetes i dolces que he dut a un grup de mares molt gracioses!!
Galetes de moniato, xocolata blanca, nous i mirtils (d'aquí)
Nota: per mesurar en tasses i culleres, es poden fer conversions a mg
però és molt més pràctic comprar els mesuradors a alguna ferreteria o
botiga especialitzada)
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 1/2 tassa de sucre morè
- 1/4 tassa de sucre blanc
- 2 cullerades de mel
- 1 ou
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 1 moniato gros o 2 de petits (per fer uns 200gr de puré)
- 1 + 1/4 de tasses de farina integral de civada
- 2 culleradetes de llevat químic
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de canyella
- 1/8 culleradeta de gingebre
- 1/8 culleradeta de nou moscada
- 1/2 tassa de perles de xocolata blanca
- 1/3 tassa de nous una mica esmicolades
- 1/4 tassa de mirtils dessecats
Primer de tot batrem la mantega, el sucre i la mel fins que quedi ben lligat (si cal es pot triturar perquè no es notin gaire els terrossos de sucre).
Seguidament hi afegirem l'ou i la vainilla, i després el puré de moniato. Per fer el puré només cal posar el moniato al microones durant uns 8 o 10 minuts (fins que quedi tou), pelar-lo i aixafar la polpa amb una forquilla.
En un altre bol, barrejarem els ingredients secs (farina, llevat, sal i espècies). Sempre se sol fer així per tal de que els aromes quedin ben repartits a tota la massa.
Anirem afegint els ingredients secs a la massa anterior i seguirem batent just fins que quedin incorporats.
Finalment només faltarà afegir els entrebancs (xocolata, nous i mirtils) amb l'ajuda d'una espàtula o una cullera.
Amb dues culleretes farem boles, no cal que quedin ben rodones, i les posarem sobre una base de silicona (o paper de forn) una mica separades les unes de les altres. Les enfornarem a 180º uns 15 minuts.
Les deixarem refredar sobre una reixeta i ja les podrem degustar!
A veure què ens proposen a la propera Recepta del 15!
No saps la il·lusió que em fa veure't per aquí i amb unes galetones tan i tan bones!
ResponEliminamoltes gràcies per fer l'esforç de participar maca!
Petonets
Sandra
Què bé que t'hagis animat!
ResponEliminaM'encanten les teves galetes i el pas a pas que has fet.
Una abraçada
Gemma!! quina il·lusió veure't per aquí!! :) Se't troba a faltar molt, però tens la millor excusa per fer campana. Espero que estiguis gaudint molt de la maternitat!
ResponEliminaQuines galetes més bones. Jo també he optat per fer galetes, però no dueien tantes coses bones com les teves!!
Molts petonets bonica!!
ja veuràs quan la peque pugui menjar galetes!!!!!! ;P han d'estar boníssimes. Molts petonets i benvinguda!!!!
ResponEliminaVeig que amb els moniatos es pot fer de tot, fins i tot galetes!!!!
ResponEliminaEi Gemma!, com es nota que hi ha un petit individu per casa,eh?...Trobem a faltar les teves receptes! (tot arribarà,tranki).Si hi ha recepta amb xocolata blanca hi ha la Gemma al darrere..je,je,... Unes galetones ben gustoses. Una abraçada guapa!
ResponEliminammm quina bona pinta!! Galetes de moniato, mai se m'hagués acudit, molt original.
ResponEliminaMira que volia participar aquest mes, però és que els moniatos són tan bons... que no els doncs temps a formar part d'una recepta, tal com el compro directes al forn i al plat :P.
M'ha agradat molt la teva proposta!!
Petonets!!
M'agraden aquestes galetes i l'explicació del pas a pas
ResponEliminaBona cuina
No em puc imaginar el gust que han de tenir unes galetes de moniato. Les hauré de fer!!
ResponEliminaPetons!
Oh!! Que bones que han de ser!! Amb el que m'agrada a mi el moniato, les hauré de tastar!
ResponEliminaPetons!
Moltes gràcies a tots per la visita! Una abraçada gran!!
ResponElimina