dimecres, 19 d’octubre de 2011

pastís d'aniversari de xocolata


Quina recepta més fàcil i quin resultat més bo! No us el perdeu, que estic segura que us quedarà molt bo i bonic! 
Aquest pastís el vaig preparar fa uns dies per celebrar l'aniversari de la meva cunyada, i quan va repetir vaig estar segura que li havia agradat!

Pastís d'aniversari (del llibre 500 pasteles, Susannah Blake, ed.Blume)
Pel bescuit de xocolata:
- 125 gr de mantega a temperatura ambient
- 140gr de sucre
- 2 ous (clares i rovells per separat)
- 110gr de xocolata negre
- 140 gr de farina de civada
- 10gr de llevat químic
- 1 cullerada de cacau 100% en pols
- 60ml de llet

Primer de tot batem la mantega amb el sucre i els rovells d'ou, fins que quedi una barreja ben cremosa.

A part, fondrem la xocolata al microones i la deixarem refredar una mica 5 minuts (com sempre, amb la xocolata més val anar fent de 10 en 10 segons, per evitar que es cremi i l'haguem de tirar...és millor que quedin perletes senseres i al mesclar amb ànims es vagin fonent).
Afegirem la xocolata a la mescla anterior.

En un bol a part, hi barrejarem la farina, el llevat i el cacau, per homogenitzar els ingredients secs. Ara els anirem afegim a la massa alternant amb rajolinets de llet, fins a tenir-ho tot ben unit, però sense batre en excés.

Per últim, batrem les clares a punt de neu (cosa que significa que si n'agafem una mica amb una cullera no en cau ni una gota), i les incorporem a la massa amb l'ajuda d'una espàtula per no perdre el volum que tenen.

Posem la massa en un motlle desmotllable (si no és de silicona és important emmantegar-lo i enfarinar-lo abans) i l'enfornem a 180º uns 45 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
Deixem refredar el bescuit sobre una reixeta.


Per la cobertura:
- 80gr de mantega a temperatura ambient
- 200gr de sucre llustre
- 1 cullerada de cacau pu en pols
- 1 cullerada i 1/2 de llet

Primer de tot barregem el sucre amb el cacau. A part, batem la mantega fins que quedi ben cremosa i hi anem afegint el sucre amb el cacau sense deixar de batre. Finalment hi afegim la llet i batem una mica més. 
Es pot preparar la cobertura el dia anterior, deixar-la a la nevera, i treure-la una estona abans de cobrir el pastís.


Amb una espàtula anirem cobrint el bescuit fred, tant per sobre i com pels costats. Es poden fer floritures amb una mànega pastissera o simplement fer una capa uniforme (jo, al damunt, hi vaig anar fent vuits amb l'espàtula per no deixar-ho llis del tot i que quedés més rústic).


 Finalment es pot decorar amb fruits vermells (jo en tenia de congelats).

13 comentaris:

  1. Doncs per molts anys a la teva cunyada, no m'astranya que repetís, té una pinta fantàstica! La xocolata mai falla i si s'acompanya amb fruits vermells ja és un pecat total!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ohhhh segur que et va fer la ola la teva cunyada que bonic quines ganes de clavar-li una mossegada!!!

    ResponElimina
  3. Jo vull una canyada així!!!! Quina delicia de pastís, no m'estranya que repetis....

    ResponElimina
  4. Un pastís exquisit! Xocolata i fruits vermells...

    ResponElimina
  5. Ei...la teva cunyada deu estar d'allò més cofoia!...un pastís espectacular!. eps, i m'he fixa't: no porta xocolata blanca!!!!!!, què ens està passant?...je,je. Un petonet, guapa!

    ResponElimina
  6. Gemma, però què bé que hagis tornat,m'agrad amolt veure't per la xarxa activa!
    Quin pastís! el pa de pessic es veu molt esponjós, la teva cunyada deuria quedar molt feliç!

    Molts petonets guapa!

    P.D.: sí, em van quedar toves les galetes i sí, són mlt semblants a les teves!!

    ResponElimina
  7. No he fet mai un bescuit amb farina de civada, ho hauré de provar ;)
    Segur que la teva cunyada va quedar encantada amb aquest pastís d'aniversari tan bo!

    ResponElimina
  8. La teva cunyada deu estar molt satisfeta del pastis que li has fet, es veu fantàstic
    Bona cuina

    ResponElimina
  9. Aquest pastís aixeca l'ànim a qualsevol, preciós!

    ResponElimina
  10. Gemma, en tinc 29 jo!! jijiji L'Aina és una neboda postissa que tinc, no és la nostra filla! :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Noram que repitiera!! pero tú has visto la pinta que tiene??? jajja si claro, como no la vas a ver!

    Madre mia!! anotadísma queda en mi carpeta de recetas para hacer cuanto antes!!

    Precioso y delicioso!!

    Muaaaaaaaa

    ResponElimina
  12. Noram????? que es esa palabreja extraña??? jajajaja

    No me extraña que...

    eso es lo que quería ecribir, ya ves tú que tendrá que ver una cosa con la otra!
    Estic fenme abuela!! jejeje

    Besets guapa

    ResponElimina
  13. El pastís va ser boníssim... (ja he après a fer "comentaris")

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!