Aquesta coca és molt senzilla i ràpida, i queda molt bé acompanyada d'una infusió calentona o una xocolata a la tassa, perquè no!
Fixeu-vos que en els ingredients no hi ha impulsor (llevat químic) sinó que el que li dóna l'esponjositat són les clares batudes a punt de neu, per això no s'incorporen a la massa fins el final i sempre amb moviments molt suaus per no perdre volum.
Ingredients:
- 4 ous
- 200gr de sucre
- 150gr de iogurt natural
- 1 taronja
- 200gr de farina
- 100mL de nata líquida
Primer de tot batrem els rovells amb el sucre. Després hi afegim el iogurt, la nata, la pell de la tarojna ratllada i la meitat del seu suc.Ara hi afegim la farina i la batem just perquè quedi ben incorporada i sense grumolls.
Finalment ho aboquem sobre les clares d'ou a punt de neu, i ho barregem amb una espàtula fent moviments suaus.
Posem la massa en un motlle rectangular untat amb una mica de mantega i l'enfornem a 180º durant 20 minuts. Passat aquest temps abaixem la temperatura del forn a 160º i li deixem 25 minuts més o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec (jo al final he posat la temperatura a dalt per donar-li una mica de color).
Deixar refredar sobre una reixeta.
mmm m'agrada molt la textura amb què t'ha quedat, entre la textura i el color del torradet de sobre em recorda als pastissos de formatge tradicionals que venen a les fires d'artesans, segur que és una delícia.
ResponEliminaMolts petonets!!!
El pastís de iogurt és d'aquells que hem fet a casa tota la vida. Fins i tot el meu germà que no és aficionat als fogons s'hi atreveix! També el fem sense llevat. però això de la taronja no ho he provat mai, i ha de ser ben aromàtic! Combinat amb xocolata, encara millor! Gràcies per compartir-ho. petons
ResponEliminaSembla que té una espongositat fantàstica! La recepta que jo segueixo pel pa de pessic de iogurt no porta nata i segur que li va com anell al dit!
ResponEliminaMarta
amb quina textura més bona t'ha quedat!! realment espectacular. Per demá esmorzar m'aniria moolt rebé!! jeje ptons
ResponEliminaRealment fa una cara extraordinària! Just aquesta tarda m'he pres una infusióo amb un coc de cardamom i taronja que vaig fer ahir, quin plaer!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Té una pinta impressionant!!! M'encanten els pans de pessic, els cocs i les coques. Aquest ha d'estar boníssim!!
ResponEliminadoncs guardam un trosset que vinc a berenar!!!! ;P petonets
ResponEliminaTan ràpida com me'n menjaria ara mateix un trosset! Doncs si, queda molt esponjosa, estic pa de pessic, no?
ResponEliminaUna forta abraçada, bonica!
Quina coca més guapa, t'ha quedat superbé!
ResponEliminaIdeal per mitja tarda quan ja no sé què fer per no comprar qualsevol coxinada que engreixa...almenys la coca és feta a casa!! Més natural impossible!
ResponEliminaIdeal per mitja tarda quan ja no sé què fer per no comprar qualsevol coxinada que engreixa...almenys la coca és feta a casa!! Més natural impossible!
ResponEliminaQue coca mas espectacular, debe estar de vicio.
ResponEliminaAcabo de descubrir tu blog, me he dado una vuelta por él, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
Un saludo
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...
La coca de iogurt a casa vola!!!
ResponEliminafelicitats per al teu blog!!
Perfecte per esmorzar, per berenar o per picar entre hores. Fa una pinta deliciosa!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat et proposem un plat que quedaria molt bé amb aquesta coca. Les hamburgueses de verdura. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!
www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures
Amb el gustet de la taronja ha de ser bníssima! Ara mateix en menjaria un bon tal lper esmorzar ;)
ResponElimina