dilluns, 23 d’abril de 2012

mouse de maduixa i de plàtan



Aquí tenim una recepta per celebrar la diada i que espero que agradi als oients de Ràdio Castellar, on hi col.laboren la Marina i la Clara, amb el programa Quins Fogons!
Pel primer Enfogona't ens animen a fer receptes al voltant de Sant Jordi per tal de poder triar-ne una que explicaran per antena.

Jo he triat aquesta rosa lleugera, sense sucres, sense ous, sense làctics, molt poques calories...vaja, sense gairebé res més que molta fruita i moltes vitamines. Recepta adaptada del llibre Agar Agar, de Clea.

Mouse de maduixa:
- 200gr de tofu suau
- 3 cullerades de xarop d'atzavara
- unes quantes maduixes (per fer-ne 150gr de puré)
- 1 culleradeta d'alfàbrega seca
- 2 gr d'agar agar

Per un costat triturar el tofu i el xarop a la batedora. Reservar.
A part, triturar les maduixes fins a obtenir 150gr de puré ben fi. Posar el puré en un cassó amb l'agar agar i l'alfàbrega i deixar bullir 30 segons. De seguida parar el foc, abocar-ho sobre el tofu i triturar fins que quedi tot ben unit.
Omplir els motlles fins la meitat i deixar refredar i quallar a la nevera un mínim de 30 minuts.


Fondant de plàtan amb canyella:
- 2 plàtans madurs
- 1 cullerada de suc de llimona
- 250mL de llet d'arròs
- 2 cullerades de xarop d'atzavara
- mitja culleradeta de canyella en pols
- 2gr d'agar agar

Primer de tot aixafar el plàtans amb una forquilla i barrejar-.hi el suc de llimona.
A part, posar a foc baix la llet, el xarop, la canyella i l'agar agar, i deixar bullir 30 segons. Parar el foc i afegir-hi els plàtans. Batre una mica fins que quedi una barreja cremosa.
Acabar d'omplir els motlles a cullerades, de mica en mica, per evitar que es trenqui la primera capa. Es poden fer uns foradets a la capa de maduixes per tal que la de plàtans s'hi coli i les dues capes quedin més unides.
Deixar refredar i quallar a la nevera mínim 1 hora.



Feliç diada de Sant Jordi!

14 comentaris:

  1. La combinació de maduixe si plàtan té l'èxit assegurat!
    No he fet mai una mousse amb tofu, tinc pendent de provar-ho des de fa molt temps. A veure si amb la teva recepta m'animo ;)

    ResponElimina
  2. M'encanta la combinació de maduixa amb plàtan! I que macos que són aquests motlles!

    Petonets

    ResponElimina
  3. No sabia que podies fer una mousse amb tofu! la combinació de maduixa i platan és un clàssic amb l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  4. la maduixa i el platan es combinen perfectament, pero la forma ja és massa!! xulissima! petons

    ResponElimina
  5. Avui les roses dolces han triomfat i la teva no ha estat de menys. Una cucada1

    ResponElimina
  6. Maduixa i plàtan, que bo. Una rosa ben bonica Gemma...Desitjo que hagis tingut una bona diada.
    Nani

    ResponElimina
  7. Gràcies per la proposta, Gemma! Una recepta original i boníssima! Aquesta forma que li has donat de rosa... mare meva, i amb tofu! Fantàstica. Ens ha agradat molt. Petonet!

    ResponElimina
  8. Quina forma més dolça, deliciosa i bonica de felicitar el St.Jordi. Ens ha encantat!

    Avui a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un aperitiu que de ben segur no bus deixarà indiferents, unes crestes de fruita! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!

    www.esfruita.com/assessorem/crestes-de-fruita

    ResponElimina
  9. quina passada Gemma! t'han quedat moníssimes aquestes roses, el plàtan i la maduixa són una parella perfecte. molt spetonets

    ResponElimina
  10. Ohh quina bona pinta!! M'encanta la idea del tofu ja que mai falta a la meva nevera, jeje, i la combinació maduixa plàtan és molt bona, hauré de provar amb l'agar agar que el tinc mort de fàstic en un calaix de la cuina des de fa mesos.

    Petonets!!

    ResponElimina
  11. Quines postres tan boniques! Perfectes per la primavera, tan refrescants i bones que semblen!
    Marta

    ResponElimina
  12. Veig que tenies ajudant per fer la foto!;)
    L'agar-agar i jo no som gaire amics, he de practicar mooooooooolt!
    El tofu només l'he fet servir en salat, haurem de canviar.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quin motle tan bonic! Una recepta molt bona! petons

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!