diumenge, 17 de març del 2013

Concurs de Mones de Pascua 2013 (4a edició)




Torna el concurs de Mones d'Alternativa 3. Només queden 2 setmanes per Pascua i ja és hora d'anar-hi pensant. Ja sigui amb el gust del pa de pessic, amb la quantitat de plomes que el guarniran, o amb quina figureta hi podrem fer.

Com que de la xocolata no ens hem podrem escapar, és el moment de reflexionar sobre d'on prové i si sabem en quines condicions s'ha elaborat. De xocolata aprop nostra no se'n fa, encara que digui "xocolata suïssa"...no! a Suïssa no hi creix la planta del cacau!

El Cacau prové de països en vies de desenvolupament, que reben moltes pressions per part de les grans multinacionals, per abaratir despeses, ja sigui a costa dels treballadors, com també de la qualitat del producte.

En quant al sucre, tampoc ens enganyarem: el sucre de canya no es produeix a la cantonada de casa. En tot cas aquí hi trobem sucres refinats provinents de la remolatxa, que nutritivament no tenen res a veure amb un bon sucre de canya, el qual conserva tots els minerals i les vitamines. 

I aquí és on podem fer servir el nostre poder com a consumidors. Perquè "qui paga mana!".
 
Per això Alternativa 3 i altres ONGs fan una funció molt important, com és la de sesibilitzar a la població sobre la realitat dels països productors i de com podem millorar les condicions de treball i de vida dels seus habitats, amb el simple fet d'assegurar-nos que comprem sota el Segell de COMERÇ JUST, el qual assegura condicions de treball adequades, evita l'explotació infantil, garanteix preus justos, redueix els intermediaris, respecte el medi ambient, etc. 

Cada vegada hi ha més botigues on es poden trobar alternatives a les grans corporacions, però si voleu podeu clicar al damunt del logo d'Alternativa 3 i entrareu a la seva botiga virtual. També teniu l'enllaç aquí al blog, a la columna de l'esquerre.

BASES DEL CONCURS
1.Empresa organitzadora
La organització del concurs corre a càrrec d'Alternativa3 ONG.
2. Bases
a) La fotografia ha de ser nítida i veure’s amb claredat la Mona Solidària i els productes de Comerç Just que s’han utilitzat per la preparació.
b) S’ha de fer arribar a través d'email a la direcció de correu ong@alternativa3.com, especificant les dades personals de l’autor (nom, edat, Població, telèfon i email), títol i materials utilitzats.
c) Els drets d’autor de la fotografia passaran a la base de dades de la organitzadora del concurs.
d) La finalització del termini per enviar la fotografia serà el 15 de Abril del 2013
3. Requisits de participació
Podrà participar a la promoció qualsevol persona major d’edat.
4. Acceptació de les bases
La participació al concurs suposa la acceptació plena i incondicional d’aquestes bases generals.
5. Premi
El premi consisteix en un lot de productes de Comerç Just valorat en 200€
6. Dades personals
Les dades personals dels participants seran inclosos al fitxer de bases de dades
d'Alternativa3 ONG. Els drets d’oposició, accés, rectificació o cancel·lació d’aquests es faran per escrit a ong@alternativa3.com, o per telèfon a 93 786 9379.

Si voleu algunes idees, us enllaço a les mones que vaig presentar per les altres edicions del concurs:

el primer any vaig fer aquesta de xocolata i la de maduixa

una bona alternativa a la de xocolata...deliciosa!

Mona de xocolata amb la que vaig guanyar el 1r premi!!
 
Aquesta és la mona de l'any passat, i amb la que vaig guanyar el 2n premi!

11 comentaris:

  1. Aquest concurs ja es tota una tradició, oi?? T´ha quedat un pa de pessic ben formós...La combinació de xoco amb maduixa és deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! És el 4t any i crec que cada vegada té més participació! A veure si aquest any t'animes i hi presentes una mona ben xula!

      Gràcies per passar per aquí!

      Elimina
  2. Val la pena saber sobre el comerç just i desmitificar algunes coses com la "fabulosa xocolata suïssa" oi?. `Noia, fas unes mones que serien la delícia de qualsevol nen o nena!!!, són totes precioses. A gaudir de la nostra mona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè!
      Ja saps que pots presentar alguna de les teves delícies i potser guanyar un suculent lot!!
      Petons!

      Elimina
  3. La recepta de la teva mona em sembla maquíssima, però encara ho és més la inicitaiva d'aquest concurs!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina!
      Tu també pots fer una Mona digne de premi!

      Va, anima't!

      Elimina
  4. No sabia d'aquest concurs, una bona iniciativa! la mona t'ha quedat molt maca i no cal dir que boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Teresa!
      Les mones que hi he posat són les dels altres anys. A veure com em surt aquest any, però segur que utilitzaré xocolata i sucre de comerç just.

      A veure si t'hi animes!

      Elimina
  5. Gemma,
    Una molt bona reflexió amb el cacao. Ens hem de replantejar moltes coses.
    Nani

    ResponElimina
  6. Aix, et puc demanar una cosa? Podries treure la pregunta de que no sóc un robot, perquè cada cop em costa més veure les lletres que posen i ho he de provar, com a mínim, un parell de vegades. Moltes gràcies i perdona!
    Feliç primavera,
    Nani

    ResponElimina
  7. Una iniciativa molt interessant que ens fa reflexionar a tots.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!