divendres, 9 d’octubre de 2009

quiche de formatges i poma

Les quiches! Quina gran troballa. Són ràpides, fàcils de fer, i resultones. Aquesta recepta la vaig trobar espectacular, i un dia que tenia amics a sopar la vaig provar. El resultat és una barreja de dolç i salat que a mi em va encantar.



- 1 paquet de pasta brisa
- 2 pomes golden
- 150gr formatge fresc
- 50gr formatge idiazàbal
- 50gr formatge emmental
- 200mL nata de cuina
- 2 ous
- panses
- pinyons
- una mica de conyac
1r. es posen les panses en remull amb conyac o mistela o moscatell (el que es tingui per casa)
2n. la pasta brisa es posa al forn amb un pes a sobre perquè no s'infli (jo hi poso cigrons cruus embolicats amb un drap)
3r. barrejar els formatges ratllats amb els ous i la nata. Si cal, rectificar amb sal i pebre.
4t. Abocar la barreja a la pasta brisa i posar per sobre les pomes tallades fines.
5è. Posar per sobre les panses escorregudes i els pinyons i enfornar a 180º durant 30 o 35minuts.

croquetes de pollastre rostit

A mi el què m'agrada de la cuina són les postres, però també m'agrada fer menjar perquè vingui gent a casa, i una taula plena de menjar sempre fa goig...i unes corquetes casolanes (diguin el què diguin) no hi poden faltar!



- pollastre rostit (si en sobra de la mama, o es fa un dia abans)
- beixamel (llet, farina, oli, sal, pebre i nou moscada; quantitats a ull)
- ou i farina de galeta

1r. Es tritura el pollastre (i tot el què s'hi hagi posat al rostit), amb una mica mica de l'oli de la cassola.

2n. Es prepara la beixamel--> en una cassola amb una mica de mantega (jo ho vaig fer amb oli d'oliva) es tira farina fins que perdi la olor de farina; després s'hi afegeix la llet a poc a poc per evitar els grumolls. Es va remenant fins que arrenqui el bull i especeixi. Es rectifica amb sal, pebre i nou moscada.

3r. Es fan boletes amb l'ajuda de dues culleres, es passen per l'ou i la farina de galeta, i cap a l'oli calent! Posar-les sobre un plat amb paper absorvent per treure'n l'oli del fregit.

dimecres, 7 d’octubre de 2009

aprofitar les clares d'ou

Aquesta entrada és la més vista del blog, amb diferència! És per això que aquí us recullo les receptes on es poden aprofitar les clares. Sapigueu que el què més m'agrada cuinar a mi són dolços i postres, i per això només hi trobareu receptes d'aquestes categories.
Veureu que a les etiquetes n'he creat una de "clares d'ou", per facilitar-ne la búsqueda. Espero ajudar-vos a trobar alguna cosa a fer després de preparar una bona crema catalana ;)

Petites delícies:
- macarons
- merengues

Pastissos:
- pa de pessic de taronja
- angel cake 
- pastís de crema de llimona amb merenga (lemon pie)

Cobertures i decoracions:
- cobertura de merenga per un pastís de xocolata i magrana  
- cobertura de merenga de cacau per unes magdalenes de plàtan
- floretes amb glaça real per un pastís violeta

Galetes:
- galetes d'avellana
- financiers
- glassa per decorar galetes (com aquestes de Sant Jordi)

  
De les clares també se'n pot fer una truita blanca i andando, però buscant pels blogs sempre es troben receptes enginyoses (com en aquest). 







Galetes cacau i avellana (d'aquest blog)
- 4 clares d'ou (ous del número 0)
- 200gr d'avellanes torrades
- 200gr de sucre
- 1 cullerada d'impulsor (llevat químic)
- 150gr de xocolata (pot ser fondant o no)
- 1 cullerada de cacau en pols

- Primer de tot es baten les clares fins que quedin a punt de neu (i a punt de neu vol dir que quan al girar la cullera no en cau ni una gota)

- Barrejar-les amb el sucre i un polsim de sal 

- Picar les avellanes i barrejar-les amb la xocolata fosa, el llevat i les clares muntades.

- Amb la mànega pastissera (jo en vaig fabricar un amb una bossa de plàstic ben neta) es fan muntanyetes i s'enforna a 150º durant 15 minuts.

Queden unes  galetones cruixents i molt bones!