divendres, 9 de juliol de 2010

galetes de xocolata i nabius

El dissabte passat vam inaugurar oficialment La Senalla, la NOVenA cooperativa de consum ecològic de Gràcia. Que en què consisteix? Doncs en un grup de gent amb ganes de canviar les regles del joc del consum, que lluitem per aconseguir els productes ecològics, locals i de temporada, i que creiem en el poder del consumidor.

Per celebrar l'avinentesa, vam fer un berenar amb menjar casolà, i la veritat és que va tenir molt d'èxit...hi havia coques, tapes, un púding de plàtan i coco, horxata molt fresqueta, la clàssica truita de patates, quiche,...i tot molt bo!!







Jo vaig preparar una altra recepta del llibre Martha Stewart's Cookies

Ingredients:
- 2 tasses i 1/4 de farina de sègol
- 1/2 culleradeta de llevat químic
- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 1 tassa i 1/2 de sucre integral
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes de vainilla
- 2 ous
- 1 rajola de xocolata negre
- un grapat de nabius dessecats

Barrejar el sucre i la mantega fins que quedi una textura esponjosa.


Afegir-hi la sal, la vainilla i els ous i seguir batent.


En un altre bol mesclar la farina i el bicarbonat, i després afegir-ho a la barreja anterior fins que quedi ben incorporat.

A part, tallar la xocolata a trossos petits.


Abocar la xocolata i els nabius a la massa i barrejar-los perquè hi quedin ben repartits.


Fer boles de la massa, ja sigui amb l'ajuda de dues culleres o amb la mà, i posar-les sobre una superfície antiadherent una mica separades entre elles, perquè al coure's s'expandiran.


Enfornar-les uns 10 minuts a 180º (jo les he tingut a 160º amb la temperatura per sota i al final he posat el grill una estona més).


Deixar refredar sobre una reixeta i a degustar!

12 comentaris:

  1. caray, i quina filla .........

    mare orgullosa

    ResponElimina
  2. Doncs molt bona iniciativa i molt bones galetes!!!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Que bé que hàgiu muntat aquesta cooperativa: la inauguració i les teves galetes, impressionants!

    ResponElimina
  4. Felicitats per la iniciativa i per les meravelles que es van poder tastar durant la inauguració. Per descomptat un 10 per a les galetes de xocolata i nabius.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Enhorabona bonica nostre!! De debó, quina bona iniciativa!!

    ResponElimina
  6. M´ha agradat molt el vostre projecte i les galetes no em parlem, han de ser boníssimes...un petonet

    ResponElimina
  7. Qué proyecto más interesante! que delicias llevasteis, esas cookies, se ven riquísimas!

    Un besito

    ResponElimina
  8. Una molt bona iniciativa i aquestes galetes...que bones!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
  9. A veure, m'estàs dient que has obert una cooperativa-botiga al barri de Gràcia?,on??, jo hi he viscut molts anys i hi tinc la familia.Unes galetes excel.lents!una abraçada!

    ResponElimina
  10. Molta sort amb aquest nou projecte, segur que tindrà molt èxit!
    El mateix èxit que segur van tenir aquestes galetes tan bones ;)

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
    A la festa hi va haver menjar molt bo, i tothom s'hi va esmerçar! Les galetes es van acabar de seguida, això sí! jeje!!

    Perdoneu el retard en les respostes i que no us comenti els vostres blogs, perè és una època de molta feina i arribo a casa baldada!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Gemma,t'he respòs al meu blog però ara vinc aqui...Jo vaig viure a la plaça virreina però conec el carrer Fraternitat de tota la vida.Suposo que estareu ben en actiu ara que s'apropa la festa major,oi?.Per poc que pugui m'hi passaré!segur!una abraçada.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!