dijous, 30 de setembre de 2010

magdalenes a l'americana


Per fi torno a cuinar, a tenir ordinador, a tenir temps per mi, per poder llegir els altres blogs, i actualitzar el meu ...
Sembla que el nou curs el començaré amb regust a vacances, ja que vaig estar a Nova York, on els Cupcakes estan per tot arreu, i és clar, vaig visitar les famoses Magnolia's Bakery, Cupcake Cafè, i Babycakes. 
La recepta és del llibre Martha Stewart's Cupcakes, i el resultat són unes magdalenes de tacte molt suau i gust a cacau, que contrasta molt bé amb la dolçor del glacejat.

Magdalenes del diable (Devil's Food Cupcakes):
- 3/4 de tassa de cacau en pols
- 3/4 de tassa d'aigua
- 3 tasses de farina d'espelta
- 2 culleradetes de llevat químit
- 1 culleradeta de sal
- 1 tassa i 1/2 de mantega
- 2 tasses i 1/4 de sucre integral
- 4 ous a temperatura ambient
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1 tassa de llet

Primer prepararem cada grup d'ingredients:
- per un costat barrejar el cacau i l'aigua fins que quedi suau,
- a part, barrejar la farina, el llevat i la sal en un bol,
- i en un cassó al foc, fondre la mantega i el sucre.

En un bol de batedora elèctrica, tirar la mantega i el sucre i batre a velocitat mitjana uns 5 minuts fins que es refredi la barreja. Seguidament, afegir-hi els ous, un a un, després la vainilla, i finalment la barreja del cacau, batent bé perquè quedi tot incorporat.
Reduïr la velocitat a baixa i afegir la farina, de mica en mica, alternant-la amb la llet, i batre el temps just fins que estigui tot incorporat.

Omplir els motlles de magdalenes fins a 3/4, ja que pujaran una mica i podrien vessar. Enfornar-los a 180º uns 20 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
Deixar refredar sobre una reixeta. Si no es mengen el mateix dia, és millor guardar-les a temperatura ambient tapades amb un drap de cuina (a la nevera es ressequen massa, i dins un pot es podrien florir més fàcilment).

Nota: per millorar la forma de les magdalenes hi ha molts trucs escampats per internet. A mi, els que millor em funcionen són:
- preparar la massa el dia abans i posar-la a la nevera. Així, el contrast de temperatures al entrar al forn, fa que pugin més,
- i posar els motlles de silicona de les magdalenes dins d'un altre motlle d'alumini.

Glacejat de vainilla esponjós (fluffy vanilla frosting):
- 1 tassa i 1/2 de mantega a temperatura ambient
- 4 tasses de sucre glaç
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- colorant alimentari

A la batedora elèctrica, batre la mantega uns 2 minuts, fins que quedi cremosa. Seguidament afegir de mica en mica el sucre glaç, i seguir batent a velocitat mitjana uns 2 minuts; després batre uns 10 segons a velocitat alta per afavorir l'entrada d'aire; tornar a incorporar sucre i repetir la batuda mitjana i ràpida. 
Finalment tirar l'extracte de vainilla i batre fins a incorporar.

Si volem tintar el glacejat, anem afegint gota a gota el colorant alimentari i barregem amb una espàtula de silicona amb moviments suaus.

El glacejat es pot guardar bé a la nevera, i a l'hora de fer-lo servir el podem portar a temperatura ambient posant-lo al microones uns segons.

8 comentaris:

  1. Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponElimina
  2. Deu n'hi do amb aquestes magdalenes, encara que es diguin del diable.
    Una autèntica temptació.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Hola de nou!!Ja et trobava a faltar!
    Quina pintassa aquestes cupcakes i quina enveja de viatge i ruta per bakeries! :)
    Aquesta recepta me l'apunto ben apuntada!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Noia, bentornada al blog!, ja t'esperavem amb les teves fantàstiques receptes!Com aquests cupcakes..una presentació molt encertada!Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  5. Fantàstics aquests cupcakes, i amb tants colors queden molt bonics.
    Ens alegrem de la teva tornada i més si ho fas amb receptes com aquesta.
    Petonets

    ResponElimina
  6. ;)
    Moltes gràcies a tots per la benvinguda! Us animo a que proveu de fer aquestes magdalenes i veureu com els vostres convidats es llepen els dits!

    ResponElimina
  7. Benvinguda de nou!!!!
    HAs tornat amb una recepta ben llaminera, aquests cupcakes es veuen deliciosos. I és com si tornessis de vacances a NY ;)

    ResponElimina
  8. Que bé tornar a saber de tu, això que has fet ha de ser una delícia!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!