Aquestes galetes d'avui són un regal pels pares d'un nen que ha nascut fa molt poquet, i que m'ha fet molta il.lusió preparar.
Ingredients:
- 2 tasses de farina de blat fluixa
- 2/3 de tassa de sucre integral
- 1/2 culleradeta de llevat químic
- 115gr de mantega a temperatura ambient
- 85gr de formatge cremós a temperatura ambient (tipus philadelphia)
- 1 ou
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
Farcit:
- sucre llustre
- crema de llimona (lemon curd) que es pot comprar ja fet o es pot fer a casa, i pel què sembla molt fàcilment (veure aquí).
Per un costat mesclar la farina, el sucre i el llevat.
D'altra banda, batre la mantega i el formatge fins que quedi ben cremós. Afegir-hi l'ou i l'essència de vainilla i seguir batent.
A continuació anar-hi afegint la barreja de farina i batre a velocitat baixa just fins que quedi tot ben incorporat i se separi la massa de les parets.
Dividir la pasta en dues boles, embolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera 1 o 2 hores o fins que estiguin ben fermes per poder treballar.
Treure una de les boles de la nevera, estendre-la amb el corró fins el gruix que volguem, i tallar-les com ens agradi (amb un got es fan uns cercles perfectes!). Caldrà fer la meitat senseres, i l'altra meitat amb un forat al mig.
Enfornar-les a 180º durant uns 15-18 minuts (o menys si són més primes). Treure-les i deixar-les refredar sobre una reixeta.
Separar les parts amb forat i espolvorejar-les amb sucre llustre.
Posar una cullerada de crema de llimona sobre les parts senseres i tapar-les amb les parts foradades.
I a gaudir-ne!
Quin cor més groc i brillant, són precioses i delicades, bravo!
ResponEliminaFelicitats! Són precioses, segur que els has fet molt feliços i contents amb aquest regal. Petons,
ResponEliminaOstres Gemma, t´han quedat genials...em recorden les típiques galetes que pots trobar a Itàlia i Austria farcides de melmelada...
ResponEliminaQué bones! Les faré algun dia...i quin detall que has tingut per un nounat...ells si que són dolços!
Què maques Gemma, quin detall més bonic i bo per aquests nous pares que deuen estar vivint un moment tan dolç com les teves galetes!
ResponEliminaPetonets,
Sandra
Irresistible! La primera foto, aquest primer pla és molt molt suggerent, fa venir unes ganes de dolç... i això que acabo de sopar xD.
ResponEliminaPetonets!
Unes galetes ben boniques i sobretot, fetes amb tot el "carinyu" del món!
ResponEliminaUnes galetes amb cor i fetes amb tot el cor. La primera fotografía és preciosa!, i la resta en fan una perfecta explicació de l'elaboració. No saps com m'agradaria tastar-ne una!...Una abraçada.
ResponEliminaQuina temptació! M'encanta com queden aquestes galetes i amb llimona han d'estar ben bones. Segur que als pares del nen van estar molt contents!!
ResponEliminaMolts petonets!
quin aspecte més bo que tenen aquestes galetes...
ResponEliminai segur que bonissimes...
Una abraçada
Que maques que son! deurien estar contents amb aquest regal...
ResponEliminaUna abraçada,
Quina meravella i sobre tot quina delícia!!!!
ResponEliminaPetonets
Unes galetes boníssimes i un regal espectacular!
ResponEliminaSom els pares del Lluc, el petit nou ciutadà de la Terra. També ell està molt agraït. A més és un tot un honor aparèixer al blog de "La Gemmota a la cuina"!
Moltes gràcies!
Vermells, gràcies! El gustet àcid de la llimona contrasta molt bé amb la finor de la galeta.
ResponEliminaEri, la veritat és que a mi em va agradar molt fer-les, i les repetiré segur!
Cristina, a mi em recorden a unes que es fan a Menorca...fes-les i veuràs que la textura és molt bona!
Sandra, els pares estan encantats amb el nen i les galetes crec que van ser un èxit!
Nee, gràcies! Les teves fotos sí que són espectaculars...jo només ho intento...
Glòria, quan una cosa es fa de gust es nota, oi?
Mercè, gràcies! Ja saps que m'agrada saber que les meves explicacions poden ser útils!
Alba, la base de les galetes em va semblar molt bona, i com que tenia ganes de provar el lemon curd, no em vaig poder resisitir!
Alfons, la combinació va resultar molt encertada, ho he de dir! jaja!!
Sònia, sí que van quedar contents!
Carmen, si les proves ja veuràs com en queden de bé!
Mari!!!! hola!!!! Que bé que us agradéssin! Quan el Lluc sigui més gran ja n'hi faré unes només per ells, que auqest cop ja us veig a tu i al pare devorant-les! jeje!!
Motles gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris!
Hola Gemma! T'han quedat molt i molt bé. I m'agraden els teus motlles;-), són genials! Ara, em sembla que jo a casa també en tinc, o sigui que ja no és excusa provar de fer-les. Jo vaig fer un pastís farcit d'orange curd, i ens va agradar molt. Ara serà qüestió de provar el lemond curd!
ResponEliminaI felicitats a qui varen tenir la sort de tastar-les.
Una abraçada guapetona!
Han de ser unes galetes boníssimes, amb la crema de llimona cremosa i el cruixent de la galeta. A part de quedar una monada.
ResponEliminaSegur que els pares novells hauran quedat encantats amb aquest regal ;)
Quines galetones més guapes! Oi que me les puc copiar, a casa seran un èxit total!
ResponEliminaHola Gemma! Acab d'entrar al teu bloc per casualitat (fa poc que he arribat a aquest món blocaire) i ara estava botant d'un a l'altre. M' agrada molt, i aquestes galetetes han de ser boníssimes. Et vindré a veure sovint, perquè m'he fet seguidora. Un petó. Paula. http://bontiberi.blogspot.com
ResponEliminaMe encantan estas galletas con esa crema de limón.
ResponEliminaBesos
ohhhhhh Gemma!! quina cosa més bonica i què bona!!! quin cor més maco, i tant que son per gaudir-ne! :-)
ResponEliminaun petó, guapíssima ;-)
Mare meva que galetes tan delicioses, aquest cor de llimona m'ha tornat boja! m'anoto la recepta doncs les vull fer.
ResponEliminaPetonets maca
Quina delicia!!! M'encanta el lemon curd, me les paunto!!
ResponEliminaQuines galetes tant bones! i amb el cor ben brillant i deliciós. Una recepta 10.
ResponEliminaMolt bones festes!
Besets
Hola Gemma, segur amb orange curd també han de ser molt bones!
ResponEliminaGemma, la combinació va resultar molt bona! i els pares estaven molt contents!
M.Àngels, copia-les!! i tant!!
Bon Tiberi, que bé que passis per aquí! M'alegra saber que hi ha un altre blog en català de cuina, i ara passaré a visitar-te!
Mese, gracias!
Maduixa, gràcies!
Cris, fes-les i ja em diràs què t'han semblat!
Alba, el lemon curd va ser tot un descobriment...entre el dolç i l'àcid és irresistible!
Margda, gràcies per la nota! jeje!
Moltes gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris!