dijous, 2 de desembre del 2010

galetes d'avellana









Aquestes són les galetes que vaig preparar per enviar a la destinatària del meu regal d'AIG. Com que havia preparat els pastissets de cireretes d'arboç, tenia clares d'ou a la nevera que esperaven ser utilitzades, així que vaig buscar una recepta que en portés. El resultat són unes galetes lleugeres de tacte i amb molt de gust a avellana; us les recomano per quan ens sobren clares d'ou!
Galetes d'avellana (del llibre Martha Stewart'Cookies):
- 1 tassa i 1/3 d'avellanes torrades
- 2 clares d'ou
- 3/4 de tassa de sucre
- 3/4 de tassa de farina d'espelta
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla

Primer torrarem les avellanes al forn durant uns minuts, fins que les pells es comencin a trencar. Les embolicarem amb un drap de cuina i fregarem bé perquè les pells es desprenguin. Ara ja es poden triturar les avellanes junt amb 1/4 de tassa de sucre.

Per un altra costat batrem les clares amb la sal a punt de neu (cosa que significa que si amb una cullera n'agafem una mica i la capgirem, no n'ha de caure ni una gota...us aconsello tenir algun aparatet que us facilitarà la vida a la cuina). Hi incorporem 1/2 tassa de sucre i barrejarem amb una espàtula.
En un altre bol, mesclarem les avellanes, la farina i l'essència i seguidament ho abocarem a les clares, també amb una espàtula, per no perdre el volum.
Posar a la nevera un mínim d'1 hora.

Passat aquest temps, ja podrem fer muntanyetes sobre la silicona, i ho enfornarem a 180º durant uns 15-18 minuts (cal anar alerta de que no es cremin, perquè són molt primetes).


Un cop fora del forn, les deixarem refredar sobre una reixeta. 


I per rematar la jugada, els hi podem fer un bany de xocolata, simplement fonent xocolata negre al microones (sempre anant alerta de no cremar-la), banyar-les només per la meitat i deixar-les refredar de nou sobre la reixeta.

18 comentaris:

  1. El gustet de l'avellana i aquesta xocolata que hi has afegit brillant d'aquesta manera han de fer que aquestes galetes siguin una autèntica delícia!

    ResponElimina
  2. Doy fe de que están buenísimas...¡eres una artista!
    Un beso y ¡ feliz Navidad!.

    ResponElimina
  3. Uauu quina cosa més bona, quina sort la teva AIG!!! petonets

    ResponElimina
  4. Boníssimes, m'encanta el sabor de les avellanes en aquestes masses, a més queda perfecta amb la xocolata.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Es veuen super aèries i molt fines. Les avellanes i la xocolata lliguen a la perfecció! Segur uque el teu AIG va quedar encantat :)

    ResponElimina
  6. Que contenta es posaria la teva AIG amb aquestes galetes tant estupendes! Avellanes i aquesta xocolata tan brillant. Moníssima la bosseta amb el llacet!

    ResponElimina
  7. M.Àngels, la combinació és un clàssic i molt bona!

    Pilar, muchas gracias! Ahora ya las puedes preparar tu en casa! Felices fiestas!

    M.Jose, em va fer molta il.lusió preparar unes galetes que pogués enviar a la meva AIG.

    Carmen, gràcies! La xocolata va ser un afegitó d'última hora, però és que hi queda tant bé...

    Gemma, de textura eren molt fines i esponjoses, sí! Gràcies!

    Eri, és el primer cop que m'atreveixo a fer alguna bosseta i estic contenta de com va quedar, perquè aquestes coses no són el meu fort!

    Moltes gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  8. Gemma, me les apunto immediatament! Això de tenir receptes per aprofitar les clares sempre va bé! I més, si són unes galetes amb una pinta com les teves!! mmm!!
    Petons!

    ResponElimina
  9. Estava cansada de veure unes clares al congelador que no aprofitava per a res i les vaig llençar, llàstima!!!!. Ara ja sé què faré amb les properes!.

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta i la presentació amb el llacet.... moníssima! Però no ens poses les quantitats, amb les ganes que m'han vingut de fer-les! :P
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  11. Mercè, a mi també m'agrada saber que de les clares en puc fer alguna cosa més que merenga!

    Glòria, a la propera ja ho saps! A fer galetes!!

    Sandra, moltes gràcies per l'apunt! La veritat és que havia preparat el post feia dies i al penjar-lo no el vaig ni repassar...ja ho he corregit i he acabat de fer l'explicació que faltava...gràcies de nou!

    Moltes gràcies a totes pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  12. Gràcies maca! :) Ara segur que les faig, jejeje

    ResponElimina
  13. Oh!! Què bones Gemma!! Es veuen molt lleugeres i amb la xocolata deuen estar boníssimes. Jo també en prenc nota! :)

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  14. Que bones es veuen i segur que han d'estar delicioses,amb el gust de l'avellana que em xifla!!
    Molts petons

    ResponElimina
  15. Aquest llibre d ela Martha no té desperdici... suposo que el teu AIG estarà al setè cel amb aquestes delicies d'avellana....
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Tenen un aspecte que fa venir ganes de posar la mà a la pantalla!, ja en provaria unes quantes...Una abraçada Gemma, les teves entrades són una delícia!

    ResponElimina
  17. JO sempre en tinc clares d´ou congelades és un bon recurs per fer galetes...d´aqui van sortir les meves teules de manera improvisades.

    M´agrada la combinació xocolata-avellana per prendre-les amb un bon cafè amb llet.

    ResponElimina
  18. Sandra, gràcies de nou!

    Alba, sí que en són de lleugeres! Prova-les!!

    Ingrid, són molt gustoses i lleugeres, ja ho veuràs!

    Alfons, aquest llibre m'ha donat molt bones receptes, perquè les explicacions són clares i surt tot molt bo!

    Mercè, jaja! Llàstima que això encara no s'hagi inventat! Gràcies pel piropo!

    Cristina, benvinguda! Gràcies per la visita! M'ha agradat molt el teu blog, i ja veig que també ets una fan dels dolços!

    Moltes gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!