dimarts, 15 de març del 2011

pastís de xocolata i mascarpone

Aquest pastís el vaig preparar fa uns dies per celebrar l'aniversari del meu cunyat i la seva companya, que casulament fan anys amb 2 dies de diferència.
La font d'inspiració van ser moltes receptes que vaig anar xefardejant, i cap en concret. Així que el resultat va ser un putpurri.


Pa de pessic de vainilla (el del blog Mari's Cakes que ja vaig preparar pel pastís decorat de Nadal i que queda tant esponjós...això sí, perquè no fos tant trencadís vaig reduïr la quantitat de llet)

Les mesures són per un pa de pessic alt en un motlle de 23cm o per un pa de pessic baix en un de 26, i en aquest últim cas és millor fer-ne dos d'iguals.

- 1 tassa i 3/4 de farina fluixa
- 2 cullerades de llevat químic
- 1/2 cullerada d'essència de vainilla
- 1/2 cullerada de pell de llimona ratllada
- 165gr de mantega
- 1 tassa de sucre
- 2 ous sensers
- 1/3 tassa de llet

Per un costat barregem la farina, el llevat i la pell de llimona.
Començar batent el sucre amb la mantega fins que quedi una barreja cremosa. Afegir-hi els ous d'un en un i després la vainilla.
Ara hi anirem afegint la barreja de farina alternant-la amb la llet, i seguir batent fins que quedi tot incorporat, però no més, o la farina començarà a desenvolupar el gluten i el pa de pessic quedarà molt dur.
Posar la massa al motlle previament emmantegat i enfarinat, i enfornar a 180º durant uns 35minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
Deixar refredar sobre una reixeta.

Almíbar:
- la mateixa quantitat d'aigua que de sucre
- 1 cullerada d'extracte de taronja (o pell ratllada de taronja)
Posar al foc tots els ingredients fins que el sucre es fongui i quedi un almíbar no gaire espès.

Cobertura de mascarpone:
- 250gr mascarpone
- 140mL nata
- 2 cullerada extracte taronja
- 175gr de sucre llustre
Batre bé tots els ingredients fins que quedi una crema fina i sense grumolls.

Farcit xocolata:
- 250gr xocolata negre de postres
- 80gr nata líquida
- ratlladura de pell de taronja
Es posen tots els ingredients a foc baix fins que es fongui la xocolata i quedi un conjunt cremós. Deixar refredar.

Muntage:
Si tenim un sol pa de pessic el partirem en dos trossos iguals; si en tenim dos, n'escollirem un que serà la base.
Pintarem la base amb l'almíbar, perquè quedi ben sucada i no es ressequi.


Seguidament i posarem una capa del farcit de xocolata.


Després taparem el pa de pessic amb la segona base.

 A sobre hi posarem una altra capa de xocoalata. Com que només porta xocolata i nata, queda una capa bastant seca que no es barrejarà amb el mascarpone. Si fos més cremosa, seria impossible tapar-la de blanc.


Ara extendrem la mousse de mascarpone pels laterals i pel damunt, amb l'ajuda d'una espàtula ben plana, i amb una mica de paciència.


Amb una mànega pastissera o el Decomax (un decopen en gran molt pràctic i que em van passar els Reis!) farem les sanefes que més ens agradin.


I amb el Decopen de sempre, farem les lletres que més s'adiguin a la celebració!


I apa, a degustar i disfrutar!

12 comentaris:

  1. Hola guapa!
    Què bé que tornis a deixar-nos bocadadats amb els teus pastissos. Aquest ha de ser la bomba, amb la xocolata i el mascarpone, dues de les coses que més m'agraden!!! Una preciositat t'ha quedat. Segur que els hi va encantar! PEtonets

    ResponElimina
  2. Contents van estar segur! M'agraden molt les postres amb mascarpone.
    Ja et falta poquet, no??????????

    ResponElimina
  3. un resultat fantàstic! tu segueix xafardejant la xarxa i presente'ns aquestes delícies!! petonets bonica

    ResponElimina
  4. un pastís molt maco i una recepta molt ben explicada! gràcies

    ResponElimina
  5. M'encanta com t'ha quedat, deu ser una autèntica delícia! Per molts anys als "cumpleañeros"!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Un pas a pas fantàstic!!! a més el pastís té un apinta espectacular. Ha de ser boníssim!!!!
    Felicitats als afortunats que el varen rebre.....

    ResponElimina
  7. Una tarta d'aparador. M'agrada el pas a pas fas veure que la podem fer.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Mascarpone i xocolata, una combinació favulosa. I la decoració et va quedar genial, segur que els homenetjtas van quedar molt contents amb aquest pastís d'aniversari tan xulo!

    ResponElimina
  9. T´ha quedat un pastís de llibre...molt bé!

    ResponElimina
  10. La teva familia i amics ja compten amb els teus espectaculars pastissos per a fer una celebració com cal!. Tens una traça amb les cobertures que déu n'hi dó!. Que s'aprofitin ara de la teva cuina, que d'aquí un temps no tindràs tanta estona per a dedicar-t'hi...Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  11. Aquest pastís sembla ben bé de pastisseria! Ets una artista!

    ResponElimina
  12. M'encanta la combinació xocolata i mascarpone.
    Un luxe de paSTÍS. FELICITATS.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!