diumenge, 25 de setembre del 2011

crumble de tardor - CWK

Whole Kicthen, en la seva Proposta Dolça pel mes de Setembre, ens convida a preparar un postre clàssic britànis: el crumble.


Feia temps que tenia ganes de prepara-ne un, però com que la llista de pendents no para de créixer, encara no havia trobat el moment. Gràcies a la proposta d'aquest mes, he descobert que és un postre ràpid i fàcil de fer, que em permet seguir fent cosetes a la cuina i a la vegada estar amb la Joana disfrutant de com descobreix el món! 

Crumble de tardor (adaptat del llibre "La Cocina de Jamie Oliver"):
- 2 tasses de farinade sègol integral
- 1 tassa de mantega
- 3/4 de tassa de sucre
- 1 punta de sal
- fruita fresca (figues i raïm)
- 3 cullerades de sucre integral

Primer de tot barregem les tasses de farina, la mantega i el sucre amb les mans, fins a obtenir grumolls. Reservem.
En un motlle no gaire alt, hi posem tota la fruita ben neta i tallada a trossets (no cal pelar el raïm, però sí treure'n els pinyols). Seguidament hi escampem les 3 cullerades de sucre pel damunt.


A continuació tapem la fruita amb els grumolls que hem fet abans.


Ho enfornem a 200º uns 30 minuts, o fins que veiem les vores una mica torrades.

Com a suggeriment, es pot servir encara una mica calent i acompanyar-lo de gelat de vainilla (tot un clàssic).

11 comentaris:

  1. Quina bona idea fer un crumble amb pinya i si és d'en Jamie Oliver, segur que està boníssim!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Aquesta combinació amb fruites del temps i el crumble és fantàstica sobretot amb la rematada del gelat ja és genial.

    ResponElimina
  3. Me ha encantado tu receta y si la haz tomado de Jamie Oliver me encanta aún más :)

    Besos!

    ResponElimina
  4. Quina combinació més bona!!! Jo també el tenia a pendents i m'ha sorprès molt gratament. I a més, és ràpid i fàcil. Segur que el repetiré, prenc nota de la teva versió.
    Petonets....

    ResponElimina
  5. No he preparat mai Crumble. M'ha agradat la teva idea, crec que ha d'estar boníssim

    ResponElimina
  6. M'encantan aprofitar les fruites de temporada i ara el raïm i les figues són sensacionals. Una proposta molt bona!

    ResponElimina
  7. De figues? M'encanta!!! Com va tot maca?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Me gusta mucho tu receta y además coincidimos en casi todo !, un beso.

    ResponElimina
  9. Te ha quedado genial! se ve estupendo y me encanta la fruta que has usado.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Anniki, el teu de pinya sí que tñe bona pinta!! Gràcies!

    Cristina, la combinació de temperatures també li dóna un toc molt bo!

    Miriya, muchas gracias por tu visita! Ahora te xafardeo ;)

    Catieu, sí que sorprèn eh! Jo ja l'he repetit un parell de cops!

    Pamboli, doncs no cal que triguis més a fer-ne un, i veruàs com n'és de senzill!

    Gemma, gràcies! Aquesta versió és molt adient per aquesta època de l'any.

    Sandra! Gràcies! Jo estic molt bé!! Xefardejant blogs quan puc, cuinant alguna coseta senzilla, i disfrutant mooooolt de la petita Joana! Una abraçada!

    Patrix, gracias por visitar-me! Tienes un blog que es una maravilla! Nos vemos por aquí!

    Rocio, gracias por la visita! Tu versión con melocoton se ve muy jugosa por dentro y crujiente por fuera!

    Donibaneko, ja he passat pel teu blog i m'ha encantat la teva versió ;) A mi les figues em xiflen, jeje! Fins aviat!

    Moltes gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris...i perdoneu si no passo pels vostres blogs tant com voldria...

    ResponElimina
  11. Oh! Quina bona combinació amb aquestes dues fruites de temporada!! Una recepta de tardor total!
    Petons!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!