En un altre dinar amb el grup de mares, vaig preparar aquest pastís que tant de temps feia que volia fer...em va semblar molt i molt esponjós, molt bo, i amb un contrast de sabors ideal! Vaig seguir els consells de la Cris i la MJosé.
Pastís de vellut vermell (Red Velvet cake)
Pel pastís:
- 250gr de farina d'espelta
- mitja culleradeta de sal
- 15gr de cacau en pols al 100%
- 250mL d'oli de girasol
- 300gr de sucre integral
- 240mL de sèrum de llet (buttermilk); o bé 240mL de llet barrejada amb 1 cullerada de suc de llimona, i deixat reposar 10 minuts
- 2 ous
- mitja culleradeta de sal
- 15gr de cacau en pols al 100%
- 250mL d'oli de girasol
- 300gr de sucre integral
- 240mL de sèrum de llet (buttermilk); o bé 240mL de llet barrejada amb 1 cullerada de suc de llimona, i deixat reposar 10 minuts
- 2 ous
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- una mica de colorant vermell Wilton
- 1 culleradeta de vinagre blanc
- 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
- una mica de colorant vermell Wilton
- 1 culleradeta de vinagre blanc
- 1 culleradeta de bicarbonat de sodi
Per un costat barrejar els ingredients secs (farina, sal i cacau). A part, batre l'oli, el sucre i el sèrum de llet; afegir-hi els ous, d'un en un, i seguir batent. Incorporar l'essència de vainilla.
Posar una mica de colorant i barrejar bé amb una espàtula (si el colorant és líquid, per no contaminar-lo i que ens duri molt de temps, es recomana agafar-ne una mica amb un escuradents net i si n'hem d'afegir més utilitzar un escuradents nou).
Finalment, barrejar el bicarbonat amb el vinagre (es faran bombolles) i incorporar-ho a la massa.
Emmantegar i enfarinar un motlle apta pel forn, i enfornar el pastís a 180º durant uns 45minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec.
Per la cobertura:
- 220gr de formatge cremós a temperatura ambient
- 220gr de mascarpone, a temperatura ambient
- 1 culleradeta d´extracte de vainilla
- 115gr de sucre, tamisat
- 360mL de nata per muntar
- coco ratllat + colorant vermell
Barrejar bé els dos formatges; afegir-hi l'essència de vainilla i el sucre llustre i seguir barrejant amb una estpàtula fins que quedi tot ben incorporat (miraculosament no se solen formar grumolls i queda una barreja molt suau).
Finalment, muntar la nata i incorporar-la a la barreja de formatges fins que quedi tot ben homogeni.
Untar una meitat amb la cobertura, posar l'altra meitat al damunt, i cobrir tot el pastís amb la resta de la cobertura.
Finalment, decorar amb el coco ratllat tenyit de vermell.
Barrejar bé els dos formatges; afegir-hi l'essència de vainilla i el sucre llustre i seguir barrejant amb una estpàtula fins que quedi tot ben incorporat (miraculosament no se solen formar grumolls i queda una barreja molt suau).
Finalment, muntar la nata i incorporar-la a la barreja de formatges fins que quedi tot ben homogeni.
Muntatge:
Un cop el pa de pessic s'hagi refredat, es podrà desmotllar i partir per la meitat.Untar una meitat amb la cobertura, posar l'altra meitat al damunt, i cobrir tot el pastís amb la resta de la cobertura.
Finalment, decorar amb el coco ratllat tenyit de vermell.
I jo que encara no l'he provat mai... fer pastissos no és el que més m'agrada, però m'encantaria provar-ne un tros amb la pinta que fa!
ResponEliminaPetonets
Sandra
puc confirmar que era riquíssim. nyma nyam!! l'haig de fer a casa - gracias per la recepta!
ResponEliminaAixò és espectacular!, fas unes cobertures sempre precioses!, ja et tinc agafades algunes idees com la del pastís de carbassa... Les mares heu pogut estar gaire per les criatures?... darrera el pastís no sé... Una abraçada guapa!
ResponEliminaQuina bona pinta, Gemma! I amb xocolata i coco! Fantàstica proposta amb espelta. Segur qeu va volar! Petons
ResponEliminaEl nom ja és maco, a la vista preciós i de sabor... ja imagino ja com de bo havia d'estar!!!!!!! petons
ResponEliminaTot un gran clàssic sensacional! Jo també el tinc a la llista de pendents...
ResponEliminaPorta una mica de feina, però a tu t'ha quedat sensacinoal, felicitats!
la foto és espectacular i fa molt bona impessió... segur qyue ha de ser bonissim...
ResponEliminaQuina delícia! I pel tall, no pateixis, perquè ja ens en fem a la idea ;)
ResponEliminaés una recepta de la meva llista de pendents!! fa tant de temps que el vull fer... té molt bona pinta Gemma. Petonets
ResponEliminaJo com la Judith,tinc la recepta a pendents de fa temps. a veure si m'animo. el teu t'ha quedat d'escàdol!!!
ResponEliminaPtns
Aquest pastís el tinc a pendents des de fa temps és veu tant bo!!
ResponEliminaNo l´havia vist mai aquest pastís...M´he queda amb la boca oberta...Sí, si que té l´aspecte de vellut.
ResponEliminaOh, que bonic! Me l'apunto!
ResponEliminaMarta
Només per l'efecte ja donen ganes de mossegar.
ResponEliminaMuas!
Com m'agrada aquest pastís!
ResponEliminajo també ho vaig fer fa poc ja que ho vaig provar en NY i no vaig deixar de somiar amb ell.
Té un sabor tan diferent i exclusiu que m'encanta.
Petons