Aquesta sacher l'he fet en diverses celebracions en les que erem amb molta gent, perquè tot i que m'agrada provar receptes noves i em costa de repetir-ne, quan cuines per molts és millor no fer invents i anar sobre segur.
No és difícil de fer, la xocolata és èxit assegurat i el resultat és molt vistós. El secret està en humitejar molt bé el pa de pessic amb l'almíbar perquè quedi ben amorós, i posar una bona capa de melmelada.
Us el recomano!
Pastís Sacher (motlle de 21cm) (segons el llibre 500 pasteles de Blume):
- 85gr de farina (n'he fet amb farina d'espelta, de sègol integral, etc.)
- 4 cullerades de cacau en pols
- 5gr d'impulsor (llevat químic)
- 110gr de mantega
- 200gr de sucre
- 4 ous (clares i rovells per separat)
Fondre la mantega al microones i barrejar amb el sucre. Anar afegint els rovells d'ou d'un en un i batre fins que quedin ben incorporats.
A part, mesclar la farina, el cacau i el llevat, i afegir-los a la massa anterior passats pel sedàs (que pot ser un colador gran).
Finalment, batre les clares a punt de neu i incorporar-les a la massa de mica en mica, amb moviments suaus per no perdre esponjositat.
Emmantegar i enfarinar un motlle de 23cm o de 26cm (en aquest cas quedarà més baixet), omplir-lo amb la massa, i enfornar-lo a 180º durant uns 35 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec.
Deixar refredar sobre una reixeta.
Almíbar:
- 100mL d'aigua
- 100gr de sucre
Posar els ingredients a foc suau fins que es formi un almíbar lleuger, d'un color avellanat.
Farcit:
- melmelada d'albercoc
Cobertura:
- 200gr de xocolata per fondre
- 175mL de nata per muntar
Fondre la xocolata al microones de mica en mica, per evitar que es cremi, i barrejar-la amb la nata també calentona, i batre fins que quedi una crema suau i brillant.
Muntatge:
Un cop el pa de pessic estigui ben fred, ja es podrà partir per la meitat amb l'ajuda d'un ganivet serrat o d'un estri específic per això (que és molt baratet i que garanteix una alçada homogènia).
A continuació, humitejarem generosament la part inferior amb l'almíbar, i hi posarem força melmelada pel damunt.
Ara ja podrem tancar el pastís amb la part de sobre.
un detall del tall a l'hora de les postres... |
Aquests dos els vaig fer per un dinar familiar en el que celebràvem molts aniversaris, i per això hi vaig enganxar xocolata blanca amb els noms dels homenatjats; i hi vaig espolvorejar xocolata blanca ratllada pel damunt.
I la última versió va ser per l'aniversari dels meus cunyats, a qui l'any passat vaig fer un pastís de xocolata i mascarpone, però com que aquest any el Dan en feia 40, la festa va ser una gran calçotada on no van faltar amics i familiars.
En aquest cas vaig preparar la recepta 4 vegades, de manera que no vaig partir els pans de pessic per la meitat sinó que en vaig posar un a sobre de l'altra.
Perquè encaixéssin bé, com que del forn no surten plans del tot, els vaig haver de retallar una mica amb un ganivet de serra, i amb el pa de pessic que em va sobrar, vaig fer dues piruletes de pastís popularitzades per la bakerella.
Piruletes de pastís (Cake pops):
- pa de pessic sobrant
- cobertura de xocolata anterior
Fer una bola amb el pa de pessic, com si fessim una bola de plastilina, aixafant molt bé entre les mans.
Punxar-hi un palet, cobrir amb la xocolata i deixar refredar a la nevera perquè quedi ben ferma.
Decoració de xocolata blanca:
- 100gr de xocolata blanca per fondre
- 50mL de nata líquida
- colorant alimentari blau
Fondre la xocolata i barrejar-la amb la nata calentona.
Afegir una mica de colorant alimentari i batre fins que quedi el color homogeni.
Deixar refredar bastant per poder posar a la mànega o al decopen sense que vessi sense control.
El sacher és un dels pastissos en majúscula que existeixen! És veritat que no fallen mai :)
ResponEliminaBen carregats de melmelada i ben xops d'almívar, són deliciosos!
Gemma, quina passada de pastissos! El sacher és un dels que m'agrada més, i també el faig amb melmelada d'albercoc, tot i que hi hagi gent que el fa amb melmelada de maduixa... tens raó, l'almíbar és la clau! Potser per això no en faig gaire... perquè no sé parar! Aquesta decoració afegida és exquisita... molt bons. Petons
ResponEliminaQue delicia Gemma, te han quedado muy vistosas, y por los ingredientes que llevan, deliciosas!.
ResponElimina¿Que tal la pequeñina?, ¿ya habéis empezado con la alimentación complementaria?
Besos
Jo li tinc pendent de fer de fa temps i tu ja n'has fet varies.... jajajja m'haig de posar les piles!! :P
ResponEliminaT'ha quedat genial :))
Petons!
La Sachger és sens dubte un dels millors pastissos! com m'agrada. Es nota que la Juju t'ajuda! quina súperproducció nena! molts petonets bonica (PD: si et ve de gust a Memòries d'una cuinera estem recopilant pastissos d'aniversari! ,P)
ResponEliminaLa Sacher és una de les meves preferides. I com tu dius: és èxit assegurat! T'han quedat unes presentacions molt vistoses i currades!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Un dels millors pastissos!, noia, amb aquesta parada de pastissos a una se li escapa la mà a la pantalla... Tens raó, quan som molta gent jo també prefereixo anar sobre segur. M'agrada molt la decoració i el detall dels xupa-coca!. Una abraçada! (m'agradaria molt passessis pel bloc!, estic d'aniversari i de repte!)
ResponEliminaApa Gemma, a tú et pasa com a mi...tenim que fer els pastissos de tota forma i tamany !!!! Es e, que te se la pastissera oficial de la casa,no?
ResponEliminaA mi, la tarta Sacher, em torna boja...m'encanta, i les teves fan una pinta.....
Petonets.
La tarta Sacher siempre es un éxito, en mi casa cuando hay alguna celebración siempre quieren la misma.
ResponEliminaSaludos
Noia, quin bufet!!!! Jo hauria tastat una mica de totes les tartes encara que fossin iguals, je, je, je.
ResponEliminaCaram! ja ets una superexperta en sàcher!! la veritat és que quan els clàssics són tan bons, innovar és molt arriscat.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana!
Aquest any faré la Mona pel Concurs de Receptes amb aquesta recepta!! Gracies Gemma!!!
ResponEliminahttp://www.alternativa3.com/ca/noticies/2013/concurs-mones-pasqua.html