diumenge, 18 de març del 2012

pastís de formatge i cireretes


Aquest pastís ja l'he fet més d'un cop perquè sempre ha tingut molt d'èxit, sobretot perquè porta una capa extra més cremosa, i el seu gust és deliciós! Us el recomano!

Ja veieu que la última versió la vaig dur en un altre pícnic amb les mares i tots els petits...que bé que ja torna el bon temps!

Pastís de formatge i cireretes
(del blog Dulces Bocados, que per cert, no us heu de perdre, hi té receptes delicioses!)

Base:
- 150gr de galetes tipus digestive
- 40gr de sucre morè
- 70gr de mantega en pomada

Triturar molt bé les galetes, barrejar-les amb el sucre i la mantega, i extendre una bona base al motlle escollit (és molt útil ajudar-se del cul d'una cullera per anar aixafant-ho bé).
Deixar refredar a la nevera mentre es prepara la resta del pastís.


Farcit de formatge:
- 350gr de formatge cremós (philadelphia, quark o mascarpone; o una barreja d'aquests, al gust)
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- la pell ratllada d'una llimona
- 2 ous
- 75gr de sucre morè

Mesclar tots els ingredients fins que quedi una textura ben cremosa i homogènia.
Abocar tota la mescla sobre la base de galetes i enfornar a 180º durant 45 minuts o fins que ho notem quallat.
Retirar del forn i deixar que es refredi una miqueta mentre preparem la capa cremosa.
Capa cremosa de cireretes:
- la pell ratllada de 1/2 llimona
- 225mL de crema fresca (es pot fer afegint mitja cullerada de suc llimona per litre de nata)
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
- 1 cullerada de sucre morè
- unes quantes cireretes deshidratades

Igual que l'altra capa, caldrà mesclar tots els ingredients fins que quedi una barreja cremosa. L'aboquem per sobre del farcit de formatge i ho tornem a enfornar uns 10 minuts.


Servir fred, i si pot ser d'un dia per l'altra.

12 comentaris:

  1. Aiiii!! Que rica era!!! Gracias Gemma por la receta. Tengo que repetir y ahora puedo haciendo una en casa. Nyam nyam!

    ResponElimina
  2. Jo també faig el pastís clàssic de formatge com tu, pero la capa cremosa m'ha sorpres i agradat mooolt! l'he de provar! petons

    ResponElimina
  3. És un dels meus preferits, la capa de dalt és una delícia. M'alegro que us hagi agradat ;-)
    Moltes gràcies per l'enllaç.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Que bo, Gemma! Jo el faig molt semblant, també amb cul de galeta, però mai hi he posat cireres! Ho provaré! Petons

    ResponElimina
  5. El pastis de formatge m'encanta!! I amb aquesta capa que li has afegit té que ser excepcional! Petons

    ResponElimina
  6. L´última foto fa justícia a aquest pastís. Deu passar xuclant.

    ResponElimina
  7. Ha de quedar una tarta boníssima. a,b les dues capes molt ben combinades!

    ResponElimina
  8. Si és de la Carmen ..´. èxit garantit oi? T'ha quedat amb una pinta esplèndida!!!! petons

    ResponElimina
  9. jaja, gràcies Sarah...quan la Isi en pugui menjar, li hauràs de preparar...

    Roser, aquesta capa li dóna un toc molt fi! extra!!

    Carmen, gràcies a tu per compartir la recepta.

    Marina, les cireretes o mirtils o el què tinguis, li dóna un punt dolcet molt bo. Prova-ho!

    Roser, prova'l i veuràs que repetiràs!

    Cristina, gràcies! Passa molt bé i totes vam repetir! jeje!

    Gemma, i tant que n'és de bona!

    Dolores, gràcies guapa!

    Eri, tot el que fa la Carmen és èxit, i a més tal i com ho presenta ella encara fa més goig!


    Gràcies a tots per la visita i pels vostres comentaris! Petons!

    ResponElimina
  10. M'encanta la idea de la capa cremosa de dalt. Prenc nota, ha de ser deliciós!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Hola Gemma, que pastel más rico, tiene pinta de ser muy cremosito!.

    Mi chiquitina ya se ha soltado, empieza a dar sus primeros pasos y voy detrás de ella todo el día jeje, ¿y Joana? seguro que empieza a ser mas revoltosa ¿a que si?, ahora están para comérselas!!!

    Besos guapa.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!