Avui us presento una tarta fàcil i ràpida de fer que com a resultat dóna una bona combinació de dolçor a la base, àcid al farcit i un toc fresc de maduixes al capdamunt. Animeu-vos a fer-la i la disfrutarà tothom!
Base:
- 115gr d'ametlles torrades i pelades (sense sal!)
- 8 galetes tipus digestive
- 55gr de sucre integral
- la pell ratllada d'una llimona
- 85gr de mantega fosa
Primer de tot barrejar les ametlles i les galetes triturades ben fines, amb el sucre i la pell ratllada.
Després afegir-hi la mantega fosa fins que quedi tota la massa humida.
Finalment escampar-la al fons d'un motlle i aixafar-la bé fins que quedi ben repartida.
Enfornar a 180º durant 10 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.
Farcit:
- 2 rovells d'ou
- 120mL de suc de llimona
- 400mL de llet condensada
Simplement cal batre els rovells junt amb el suc i la llet. Abocar-ho tot sobre la base de galetes ja freda i tornar a enfornar a 180º durant 15 minuts. Deixar refredar.
Decoració:
- 10 maduixes tallades per la meitat
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada d'aigua
- 1 cullerada de sucre integral
- 1/2 cullerada de farina de panís (maizena)
Per la decoració final, posarem les maduixes ben repartides pel damunt del farcit de llimona.
Ara posarem a foc mig la resta dels ingredients, i sense deixar de remenar, esperarem a que el glassejat comenci a espessir. Un cop fred l'escamparem pel damunt de les maduixes amb l'ajuda d'un pinzell.
M'agrada molt el contrast maduixa llimona, trobo que l'has encertat de ple en això, jeje.
ResponEliminaLa tarta en general, te molt bona presència, el que pel meu gust potser la trobo un pèl pesada, sobretot pel que fa a la llet condensada, em pasa com amb el dolç de llet, no puc amb ella, m'embafa només de veure-la en la llista d'ingredients, què hi farem xD.
Molts petonets!!
ets la reina dels pastissos Gemma!!!! cada un que presentes m'agrada més, ja veuràs la juju el dia del seu aniversari... ;P petonets
ResponEliminaOOhhh que booo!!!! vull un trosset, o la meitat del pastís!!! m'encanta!!! apuntat! petons
ResponEliminaSi que sembla fàcil, Gemma! I aquest pastisset deu ser boníssim! A veure si el provo de fer aviat! T'ha quedat espectacular. Petons
ResponEliminaQuè bo!! i que maco! Amb les maduixes queda preciós. Petons
ResponEliminaM'agrada la recepta de la base, és ideal per variar la típica que només porta galetes, me l'apunto ;)
ResponEliminaEl farcit de llimona i les maduixes de sobre han de combinar molt bé.
Quina temptació de tarta!! Te que estar tan bona....
ResponEliminaPetons
Que ben presentat amb les maduixes així!!! Un pastís fàcil i de ben segur deliciós!! Recepta guardada...
ResponEliminaPetonets
Que bonito te ha quedado!!!Besitos
ResponEliminaEl trobo preciós, i amb un contrast de sabors molt ben aconseguit!
ResponEliminaJa es nota que ha arribat la primavera. Visca les maduixes.
ResponEliminaLa barreja de gustos és molt atraient.
Bona cuina