Aquí va una bona recepta per aprofitar les 6 clares d'ou que em van sobrar ja fa uns dies.
El resultat és un pa de pessic molt suau, tant de gust com de textura, que combinat amb la cobertura de mascarpone, pot servir per un bon esmorzar de diumenge o per un berenar extra!
Espero que us serveixi ara que s'acosta Sant Josep i ens farem un tip de fer crema catalana i no sabrem què fer amb les clares!
Espero que us serveixi ara que s'acosta Sant Josep i ens farem un tip de fer crema catalana i no sabrem què fer amb les clares!
Ingredients (del blog de la Mercè)
- 6 clares
- 175 gr farina
- 150mL suc de taronja
- 135gr de sucre
- 75gr mantega
- 12gr d'impulsor (llevat químic)
- ratlladura pell de taronja
Batre les clares a punt de neu, afegir-hi el sucre i seguir batent fins que quedi una massa blanca, brillant i muntada.
A part, batre una mica la mantega fins que quedi ben cremosa, i amb una espàtula afegir-hi el suc de taronja, la pell ratllada, la farina i l'impulsor.
Afegir les clares de mica en mica a la mescla anterior, amb l'espàtula i amb moviments suaus.
Posar-ho en un motlle prèviament emmantegat i enfarinat, i enfornar a 180º uns 30 minuts (o fins que al punxar amb un escura-dents aquest surti net i sec).
Cobertura (la vaig fer a ull):
- una mica de mascarpone
- una miqueta de sucre llustre
Barrejar molt bé fins a obtenir una cobertura de consistència cremosa i brillant. Untar el pa de pessic per sobre (o pels costats, pel mig, agafar-ne una mica amb cada tall,...).
Qud bó amb el gust de taronja i el glasejat li queda molt bé!
ResponEliminaPetons
Hola bonica,
ResponEliminaquants de dies sense passar per la teva cuina. Que bo aquest pa de pessic, es veu genial! Un bon esmorzar!!!
Una abraçada
Oh! Quina temptació mes deliciosa!!!
ResponEliminaPotser el faré aquesta setmana.. Em ve de gust algo dolç amb el toc de la taronja..
Una abraçada,
Mglòria
Que rico que se ve!! Besos
ResponEliminaÉs un dels meus preferits!! És tan bo!! A més deixa la cuina amb una oloreta uhmmmm.....
ResponEliminaPtns
Oooooh, té una pinta tan bona i flonja! M'encanta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Jo en tinc el congelador ple de clares...Es veu super flonjo i humit.
ResponEliminaEi, quina passada de pa de pessic, el tindré en compte per quan tingui clares, t'ho asseguro!
ResponEliminaHola guapa!! no et coneixia pero que sapigues que sóc la teva fan numero 1!! m'encanten les teves receptes i aquest pa de pessic, que dir... amb el mascarpone em tens guanyada!! encantada de trobar-te!! petonets
ResponEliminaQuina bona pinta! Ha de ser boníssim, amb el gustet de taronja!
ResponEliminaMarta
Ha de quedar boníssim i amb la galssa de mascarpone encara més bo!
ResponEliminaUn bon pastís per aprofitar les clares
ResponEliminaBona cuina