Avui mateix ha arribat un paquet a casa meva...aish, quina il.lusió! Quan l'he obert encara me n'ha fet més, perquè hi contenia un individual molt bonic i...un bufador (carregat!) que tenia a la llista de desitjos!
El paquet venia d'Andalusia, i més concretament del blog Mi Alacena, que porten a quatre mans la Loli, gallega, i l'Africa, andalusa. Per cert, us recomano que hi passeu, perquè tenen unes receptes molt temptadores...
Hi adjuntaven una carta on l'Africa m'explicava que per ella també és el primer any que participa a l'AIG i que li he fet anar una mica de bòlit buscant coses per regalar-me, fins que es va decidir pel bufador.
Africa, que sàpigues que l'has encertat de ple...tant que avui ja het una crema catalana dedicada per vosaltres dues! Moltíssime gràcies a vosaltres i a la Bea per organitzar aquest esdeveniment que ja ens porta aromes nadalencs...
Hoy mismo ha llegado un paquete a mi casa...aish, que ilusión! Cuando lo he abierto aun me ha hecho más, ya que contenia un individual muy bonito y...un soplete (¡cargado!) que tenía en mi lista de deseos!
El paquete venía de Andalucía, y más concretamente del blog Mi Alacena, que llevan a cuatro manos Loli, gallega, y Africa, andaluza. Por cierto, os recomiendo que os passéis por allí, porque tienen unas recetas muy tentadoras...
También había una carta donde Africa me explicaba que para ella también era el primer año que participaba en el AIG, i que yo la había hecho ir de un lado para otro buscando cosas para regalarme, hasta que se decidió por el quemador. Africa, que sepas que lo has acertado de lleno...tanto que hoy he hecho una crema catalana para vosotras dos!
Muchíssimas grácias a vosotras y a Bea por organizar éste evento que ya nos trae aromas navideños...
Crema catalana:
- 250mL de llet
- 2 rovells d'ou
- 50gr de sucre
- 15gr de farina de panís (maizena)
- 2 rovells d'ou
- 50gr de sucre
- 15gr de farina de panís (maizena)
- Canyella (1 branca o una cullerada en pols)
- Pell llimona
- Pell llimona
EXTRA: en un curs vaig aprendre que la diferencia entre les cremes conegudes és la quantitat de farina de panís, i així van de menys a més espesses:
natilles: 10gr per 250mL de llet
crema catalana: 15gr per 250mL de llet
crema pastissera: 20gr per 250mL de llet
Posar a bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella. Quan arrenqui el bull, retirar-ho del foc.
A part batre els rovells amb el sucre, i després barrejar amb la maizena. Afegir-hi la llet colada, sense deixar de batre, i tornar a posar al foc fins que arrenqui de nou el bull i espesseixi (és com màgic!).
De seguida tapar "a pell" amb paper film (o sigui, ben arran de la crema) per evitar que formi una capa espessa que l'espatllaria (i ho dic per experiència). Si no s'ha d'utilitzar de seguida, s'aconsella posar-la a la nevera per evitar problemes de salut (com la famosa Salmonella).
Un cop freda i emplatada (si pot ser a la clàssica terrina de fang), posar sucre per sobre i cremar amb un BUFADOR NOU DE TRINCA ;) i així aconseguir una capa cruixent i deliciosa que és la guinda d'aquest plat!
Mmmm crema catalana!!
ResponEliminaUn postre tradicional català, molt i molt bo!!
Una bona manera d'estrenar el bufador.
Salutacions
Que bé que s’hagin complert els teus desitjos!
ResponEliminaQue bona que és la crema catalana amb el sucre cremat del damunt ... per menjar en tot moment!
Un regalo estupendo, a disfrutarlo.
ResponEliminaBesos
Quina il.lusió el regal!
ResponEliminaLa crema catalana boníssima...
Petonets guapa :)
Hola Gemma, me alegro de que te haya gustado el regalo, en cuanto a la crema catalana tomamos buena nota de ella porque se ve deliciosa, gracias por dedicarnosla, no faltará en nuestras mesas.
ResponEliminaUn beso
Afri
Apa Gemma, quin regalàs, eh!! :) I quin bon ús que li has donat ja!! He de fer d'una vegada una crema catalana...això no pot ser!!
ResponEliminaMolts petonets!! :)
http://www.recetariocanecositas.com/?p=5324
ResponEliminaHola Gemma!.He tenido la suerte de ser la destinataria de tu regalo de AIG...Encima me has dado la idea de lo que quiero que me regalen para Navidad. Sí,me refiero a lo que te han regalado a tí!!!.Te mando una receta de una valenciana genial, Alicia. Así, después de tu crema catalana, le sigues dando caña al aparatito...
Un beso y mil gracias de nuevo!!!
Pilar.http://www.recetariocanecositas.com/?p=5324
Molt bona manera d'estrenar el nou cremador! :)
ResponEliminaPetons!
Mare meva quina pintaaa... i el brownie ja no se ni com definirlo jejeje
ResponEliminaHe navegat per alguns blogs i tots els regals son molt macos i sobretot es noten triats i fets amb cura.
Felicitats a totes pq és una iniciativa genial!!
Jo també tinc el bufador i va molt bé! Ja veig que l'has estrenat molt bé, amb la millor recepta per fer-ho ;)
ResponEliminaLa cuina de l'estany, moltes gràcies pel comentari i per la visita!!
ResponEliminaEri, em va fer molta il.lusio rebre el bufador i no vaig trigar ni un dia en estrenar-lo!!
Mese, muchas gracias!!
Carme, i tant que fa il.lusió! I la crema amb crostra és molt bona!
Afri i Loli, muchas gracias por visitarme. Ha sido un placer hacer el AIG para conocer otros blogs!
Alba, ja has vist que no me'n vaig poder estar! Fes-la i veruàs que és molt fàcil i quan s'espesseix és com màgic!! Ànims!
Pilar, muchas gracias! Que bien que me des ideas para usar mi regalito!! Me lo apunto! Nos vemos por aquí!!
Mercè, és que no podia ser d'una altra manera! jaja!!
Keboniko, gràcies per la visita!! T'hauré de fer publicitat...ja m'he fet seguidora del teu blog, que és bonic com la teva botiga!
Gemma, i tant que va bé! Si tens més receptes on el pugui utilitzar, seran benvingudes!!
Moltes gràcies a tothom per la visita!
oh Pilar! Además la receta que me has mandado es con chocolate blanco!! Con lo que me gusta!! mmm...gràcias de nuevo!
ResponElimina