dissabte, 20 de novembre de 2010

pastís de iogurt grec i llima (i menú)

Com que quan tinc amics a menjar a casa em passo gairebé més estona buscant idees que cuinant-les, avui començo una secció on, a part d'explicar alguna recepta, hi afegiré tot el menú que he preparat. Espero que a algú li serveixi d'inspiració!

Menú per 6:

- galets farcits (idea de la Carme de Cocina con sabor): galets bullits i un cop freds farcits de tonyina, pebrot vermell, olives i maionesa.


- ous farcits d'espincacs i mató (del llibre "365 Recetas para tapas" de Blume): ou dur farcit d'espinacs, mató i el rovell d'algun dels ous. Rovell d'ou per decorar.
NOTA: afegir alguna cosa que li doni més sabor, com anxoves, panses, bacó, etc.


 - espàrrecs amb maionesa


- xurrasco a l'estil Shish Kebab (recepta egípcia) amb tomàquets a la planxa: el xurrasco es deixa macerar durant unes hores amb ceba, all, safrà, suc de llimona, i julivert; es passa a una altra plata i s'enforna fins que estigui cuit de tot arreu.



Pastís de iogurt grec i llima (del blog Tartas Provocativas):
NOTA: recomano fer-lo amb un motlle de 18cm com la Maria Lunarillos, ja que jo el vaig fer amb el de 23 i em va quedar molt baixet. 

Per la base:
- 60gr arròs inflat
- 150gr de xocolata negre
- 50gr de nata líquida

Triturar l'arròs inflat i barrejar-lo amb la xocolata fosa al microones (sempre alerta de no passar-se amb el temps i que es cremi).


Posar-ho tot al motlle i aixafar bé per fer una bona base. Posar-ho a la nevera mentre preparem el farcit.


Pel farcit:
- 600gr de iogurt grec
- la pell ratllada de 4 llimes
- 60mL de suc de llima
- 50gr de sucre llustre
- 12gr de gelatina en pols (o 8 fulles de gelatina)

Barrejar el iogurt amb el sucre, i el suc i la pell de les llimes. Després s'hi barreja la gelatina en pols (si s'utilitzen fulles cal que s'hidratin prèviament, s'escorrin, s'escalfin una mica al microones perquè es desfagin bé). 
Es tira la crema de iogurt sobre la base i es torna a deixar a la nevera perquè comenci a quallar.











Decoració:
- xocolata per fondre

Si teniu un Decopen de Lekué, es pot posar la xocolata a dins i fondre-la directament al microones (com sempre, vigilant amb el temps per no cremar-la!).
Tallarem un tros de paper de forn que pugui encerclar tot el pastís i hi farem la sanefa que més ens agradi.


Desemmotllarem el pastís, i amb l'ajuda d'un "pintxe de cuina" posarem el paper de forn tot al voltant. 


Posarem  de nou el pastís a la nevera i quan la xocolata ja sigui ben presa retirarem el paper de forn...màgicament la sanefa haurà quedat enganxada al pastís!

16 comentaris:

  1. I tant que ens serveix d'inspiració aquest menú que ens regales. Genial tots els plats, i el pastís és fantàstic. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. És veritat que el més difícl quan tens convidats és pensar el menú :)
    El pastís m'agrada molt, la base és molt original, per variar la típica d egaletes...
    El farcit ha de quedar super lleuger, amb el iogurt i la llima ha de ser molt refrescant.
    I m'apunto el truc per fer la decoració de xocolata ;)

    ResponElimina
  3. Mare meva, els teus convidats han de sortir de casa teva ben contents i satisfets!! Quin menú més bo! Aquest pastís el trobem boníssim, amb una base super original i un farcit refrescant. M'ha agradat molt la idea de la decoració, a veure si faig servir més l'estrei de Lekué!
    Petonets maca,
    Sandra

    ResponElimina
  4. Deurien quedar ben contents tots. Lo dels galets és original sempre els havia vist en calent, però no en fred.
    Bueno i el pastís xapó tots els ingredients són..... vaja que deu estar de mort.

    Muas!

    ResponElimina
  5. Quin menú tan bo Gemma! els teus convidats deurien sortir encantats amb aquest sopar...

    Gràcies per escriure'm i enssenyar-me els teus galets farcits :)

    Petonets guapa!

    ResponElimina
  6. ¡¡Qué bueno todo el menú!! :-) Y me alegro mucho que te haya gustado la tarta. Te ha quedado muy bonita. Gracias por contarme que la has hecho. Me ha encantado venir a verla, eso y todo lo demás!!!

    Un abrazo.
    María.

    ResponElimina
  7. un menú completissim... i la idea de la corona màgica de xocolata: fantàstica...
    Unma abraçada

    ResponElimina
  8. Molt bona idea la de presentar el menú!, a mi m'han inspirat força aquests galets farcits freds! i el pastís no cal dir!Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  9. Gràcies per totes les idees que ens inspiren aquest menú que ens deixes! genial
    I el postre és espectacular, iogurt i lima..... sense paraules!
    Molts petonets

    ResponElimina
  10. Quin luxe ser convidat a casa teva, quanta varietat!

    ResponElimina
  11. M'ho apunto tot, ser convidat a casa teva és un luxe, Déu n'hi do quins àpats que muntes!

    ResponElimina
  12. Carai! Quin pastís més suau, original, i amb una presentació molt maca. Fantàstic que vagis posant els menús, sempre hi ha alguna cosa que m’inspira. Els teus convidats ja deuen estar esperant la sgüent..

    ResponElimina
  13. Carai noia, no ser què passa però avui no hi ha maneres de deixar cap comentari, se'm pengen tots els blogs!
    Escolta, en el pròxim menú si necessites ajuda només ho has de dir, perquè tot plegat té una bona pinta! Vigila amb els amics perquè si els alimentes així no te n'adonaràs i enlloc d'amics que van i venen tindràs ocupes.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  14. Quin super menú!!
    Què original això dels galets farcits. I els ous amb espinacs i unes panses com recomanes, han de ser boníssims!
    I bé, el pastís, impressionant. Després d'aquest àat segur que venia de gust algo refrescant. La decoració amb la xocolata és molt original. M'he de fet amb el Decopen aquest!!
    Molts petonets!!

    ResponElimina
  15. Gemma, tens tota la raó!! Ara ja sabré a quin blog recórrer per buscar menús. ;)
    I el pastís ha de ser d'allò més refrescant! Que bo!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Vermells, m'alegra que us pugui servir algun dia!

    Gemma, ja veig que no sóc la única! Sí, la base és molt xula, tot i que algun començal em va dir que no li feia el pes, però a mi sí!

    Sandra, és un pastís molt refrescant, sí! A veure si t'atreveixes amb les sanefes i veuràs que bé que queden!

    Gemma, els convidats sempre són agraïts!

    Carme, gràcies a tu per la idea! Va ser el que més va agradar a tothom!

    María, gracias por pasarte por aqui i por darnos unas tartas tant fantásticas!

    Alfons, gràcies!

    Mercè, m'agrada que t'agradi que presenti tot el menú, i espero que et serveixi per algun dia...

    Ingrid, gràcies a tu per la visita! Prova el pastís, és fàcil, ràpid i molt bo!

    Llàbiro, gràcies!

    M.Àngels, m'agrada que surtin ben tips i contents! ;)

    Eri, prova'l prova'l! Espero que t'inspiri en algun moment!

    Gemma, has aconseguit posar un comentari, felicitats! El proper serà aquest dissabte i encara busco idees...veus, és que m'hi trenco el cap...
    Jaja! espero que no s'instal.lin aquí, que no hi cabren tots!

    Alba, és veritata que després d'un àpat contundent ve més de gust un pastís lleugeret, i aquest va ser ideal!
    Aconsegueix el decopen i veuràs que va molt bé!

    Mercè, m'alegro que em vinguis a veure de tant en tant, i si trobes idees millor que millor!

    Moltes gràcies a tots per la visita! Estci molt contenta!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!