dijous, 25 de novembre del 2010

pastís invertit de taronja i maduixa (CWK)

Aquesta és la meva primera aportació a la recepta mensual que proposa el Cercle Dolç de Whole kitchen, i la veritat és que n'estic bastant orgullosa, perquè he variat la recepta original de la que hem de partir i perquè l'aroma que desprenia el forn quan s'estava fent ja feia endevinar el sabor i la textura suaus que tindria...proveu-lo amb les varietats de fruita i essències que més us agradin i disfruteu-lo!


Pastís invertit de taronja i maduixa

Coberta:
- 60gr de mantega
- 80gr de sucre blanc
- 80gr de sucre morè
- 1 taronja tallada a rondanxes
- maduixes en almíbar

Posar els sucres i la mantega a foc mig i deixar que s'homogenitzi i que els els sucre comencin a caramelitzar (jo em vaig passar una mica de temps...). De seguida ho abocarem al motlle escollit prèviament untat de mantega.
Per sobre hi col.locarem les rodanxes de taronja i unes quantes maduixetes que abans haurem assecat bé perquè l'almíbar no humitegi el bescuit.

Pel bescuit:
- 195gr de farina
- 2 culleradetes de llevat químic
- un pessic de sal
- 120gr de mantega
- 200gr de sucre
- 1 cullerada d'essència d'aigua de taronger
- 2 ous (rovells i clares per separat)
- 120mL de llet

Per un costat batre la mantega i el sucre fins a homogenitzar; després afegir-hi els rovells un a un i seguir batent; finalment tirar-hi l'essència i barrejar de nou. 
D'altra banda, haurem barrejat la farina, el llevat i la sali i ara ho tirarem tot a la barreja anterior de mica en mica alternant amb la llet, fins a obtenir una massa cremosa.


Finalment, batrem les clares a punt de neu (recordo que això vol dir que al girar la cullera no n'ha de caure ni una gota...i també recordo i recomano tenir un aparell elèctric si no es vol acabar amb el braç del Popeye).
Les afegirem a la massa amb l'ajuda d'una espàtula i amb quatre moviments molt suaus per no perdre esponjositat.

Ara ja podrem avocar la massa al motlle i ho enfornarem a 180º durant uns 40 minuts, o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net (jo el forn el poso només amb a la temperatura per sota, però si teniu un forn amb aire, va millor per tots costats i amb el ventilador encès).


Deixar refredar dins el motlle uns 10 minuts i després desmotllar i posar sobre una reixeta perquè s'acabi de refredar bé.


Per decorar es poden fer unes tires amb la pell de la taronja i es caramelitzen: primer cal escaldar-les 3 cops amb aigua bullent perquè perdin l'amargor i després s'aboquen a un almíbar fet amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre, i es couen fins que quedin lleugerament transparents.

21 comentaris:

  1. WOW, boníssim, m'encanta la taronja en aquests pastissos i si a més hi afegeixes una mica d'essència queda deliciós.
    Petonets

    ResponElimina
  2. esplèndid!! per no deixar-hi ni les engrunes
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Hola,
    Desgraciadament no podem sentir l’aroma … però només amb les fotos ja ens podem imaginar com ha quedat... fantàstic!

    ResponElimina
  4. Ja n'he vist amb poma, pinya, plàtan, pera... i ara amb taronja i maduixes, quina combinació més encertada! Ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
  5. Ja pots estar orgullosa, magnífica combinació.

    Muas!

    ResponElimina
  6. No se como será el aroma, pero desde luego la pinta que tiene este postre activa los cinco sentidos. Te ha salido de vicio Gemma.

    Un besote
    Afri

    ResponElimina
  7. debe de estar deliciosa , con esa pinta que tiene. Bss.

    ResponElimina
  8. ooohhhh....'m'agrada moltíssim la teva combinacio!!me l'emporto!

    Un petó,

    ResponElimina
  9. T'ha quedat genial i molt esponjós! Ja em quedaria un trosset per berenar!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Menuda pinta tiene este bizcocho Gema, la foto del corte lo dice todo!!
    Besote guapa, cuanto tiempo sin pasar a verte y como te ha cundido!!
    Todo buenisimo!!!

    ResponElimina
  11. Muy esponjoso y con un aroma...
    Besos

    ResponElimina
  12. Oh! Quina combinació més bona!! I quina bona pinta que fa!
    Petons!

    ResponElimina
  13. La combinació taronja i maduixes amb el bescuit ha de ser meravellós!!!, una combinació pel meu gust fantàstica.T'ha quedat un pastís preciós i flooooojo, oi?.Una abraçada gemma.

    ResponElimina
  14. Què bo Gemma! Aquesta combinació m'encanta! Mai he tastat les maduixes en almívar, la veritat és que tenen molt bona pinta...

    En fi, t'ha quedat molt bonic!!

    Molts petons!

    ResponElimina
  15. Carmen, és la primera vegada que utilitzo la flor de taronjes i m'ha encantat!

    Alfons, i no en va quedar ni una!!

    Eri, esperem que en el futur els ordinadors desprenguin els aromes...jaja!

    Gemma, ja en tens un més per la llista! Es poden fer mil combinacions!

    Gemma, gràcies! Crec que la vaig encertar!

    Afri, si que tiene buena pinta, eh? Gracias!!

    Luisa, muchas gracias por pasar por aquí!

    Sonia, te'n passaria un tros amb molt de gust...però ja no en queda ni una mica!

    Sandra i Xavi, per berenar i a qualsevol hora! És molt molt esponjós!

    Eva, eso pretendia con lka foto del corte...muchas gracias por pasar por aquí!

    Mese, muchas gracias!

    Mercè, ja ho saps, el pots fer amb la combinació que més t'agradi!

    Mercè, sí que era flonjo sí! Prova'l amb les fruites que tinguis per casa i veuràs que et quedarà molt bo!

    Alba, les vaig trobar per casualitat i vaig pensar que algun dia en faria alguna cosa...i com a tu no m'argraden les cireretes confitades...així que en són un bon substitut!

    Moltes moltes gràcies a tots per la visita, em sento afalagada!!

    ResponElimina
  16. muy rica con naranja otra variante a la piña me gusta, tomo nota.

    Besos

    ResponElimina
  17. taronja i maduixa, m'agrada la teva proposta.
    pt!

    ResponElimina
  18. Un abona combinació. Té una pinta esplèndida.....;)

    ResponElimina
  19. Tina, muchas gracias por la visita! Tu blog está lleno de vida! Es muy xulo!

    Eva, gracies! Prova-la que segur que et quedarà molt bé!!

    Catieu, moltes gràcies per la teva visita...tens blog?

    ResponElimina
  20. Molt bé Gemma, tu si que l'has clavada. Jo no la vaig publicar, em va enganxar en un mal moment i com que sóc massa exigent amb mi mateixa;-) no em venia de gust fer l'entrada.
    Una abraçada guapetona!

    ResponElimina
  21. Gemma, gràcies! Ja veig que tant amb els nyoquis com amb la proposta dolça et vas quedar encallada...ara ja deus haver vist que fins el gener no hi ha whole kitchen, així que tenim tot el Nadal per provar coses i per començar el 2011 amb ganes d'acceptar el repte!
    Ànims guapa que segur que te'n surtiràs!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!