dimarts, 27 de març del 2012

tarta d'ametlles, llimona i maduixes


Avui us presento una tarta fàcil i ràpida de fer que com a resultat dóna una bona combinació de dolçor a la base, àcid al farcit i un toc fresc de maduixes al capdamunt. Animeu-vos a fer-la i la disfrutarà tothom!

Base:
- 115gr d'ametlles torrades i pelades (sense sal!)
- 8 galetes tipus digestive
- 55gr de sucre integral
- la pell ratllada d'una llimona
- 85gr de mantega fosa

Primer de tot barrejar les ametlles i les galetes triturades ben fines, amb el sucre i la pell ratllada.
Després afegir-hi la mantega fosa fins que quedi tota la massa humida.
Finalment escampar-la al fons d'un motlle i aixafar-la bé fins que quedi ben repartida.



Enfornar a 180º durant 10 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.

Farcit:
- 2 rovells d'ou
- 120mL de suc de llimona
- 400mL de llet condensada

Simplement cal batre els rovells junt amb el suc i la llet. Abocar-ho tot sobre la base de galetes ja freda i tornar a enfornar a 180º durant 15 minuts. Deixar refredar.

Decoració:
- 10 maduixes tallades per la meitat
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada d'aigua
- 1 cullerada de sucre integral
- 1/2 cullerada de farina de panís (maizena)

Per la decoració final, posarem les maduixes ben repartides pel damunt del farcit de llimona.
Ara posarem a foc mig la resta dels ingredients, i sense deixar de remenar, esperarem a que el glassejat comenci a espessir. Un cop fred l'escamparem pel damunt de les maduixes amb l'ajuda d'un pinzell.

Servir fred i si pot ser d'un dia per l'altra.

11 comentaris:

  1. M'agrada molt el contrast maduixa llimona, trobo que l'has encertat de ple en això, jeje.
    La tarta en general, te molt bona presència, el que pel meu gust potser la trobo un pèl pesada, sobretot pel que fa a la llet condensada, em pasa com amb el dolç de llet, no puc amb ella, m'embafa només de veure-la en la llista d'ingredients, què hi farem xD.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  2. ets la reina dels pastissos Gemma!!!! cada un que presentes m'agrada més, ja veuràs la juju el dia del seu aniversari... ;P petonets

    ResponElimina
  3. OOhhh que booo!!!! vull un trosset, o la meitat del pastís!!! m'encanta!!! apuntat! petons

    ResponElimina
  4. Si que sembla fàcil, Gemma! I aquest pastisset deu ser boníssim! A veure si el provo de fer aviat! T'ha quedat espectacular. Petons

    ResponElimina
  5. Què bo!! i que maco! Amb les maduixes queda preciós. Petons

    ResponElimina
  6. M'agrada la recepta de la base, és ideal per variar la típica que només porta galetes, me l'apunto ;)
    El farcit de llimona i les maduixes de sobre han de combinar molt bé.

    ResponElimina
  7. Quina temptació de tarta!! Te que estar tan bona....
    Petons

    ResponElimina
  8. Que ben presentat amb les maduixes així!!! Un pastís fàcil i de ben segur deliciós!! Recepta guardada...
    Petonets

    ResponElimina
  9. El trobo preciós, i amb un contrast de sabors molt ben aconseguit!

    ResponElimina
  10. Ja es nota que ha arribat la primavera. Visca les maduixes.
    La barreja de gustos és molt atraient.
    Bona cuina

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!