dimarts, 11 de setembre del 2012

magdalenes de plàtan amb cobertura de xocolata


Ai, quants dies sense publicar res...jo crec que després del pastís d'aniversari de la Joana em vaig quedar una mixa xof perquè és dels que  menys m'ha agradat. No us ha passat mai que quan millor voleu fer una cosa, pitjor us queda?

Per trencar el gel, avui he fet aquestes magdalenes que són una adaptació d'aquestes altres i que després de repetir moltes vegades he anat adaptant als meus gustos i les he acabat fent sense mirar cap recepta (sobretot n'he reduït la quantita de sucre...300gr em semblen una burrada!)

Aquest cop les he recobert de una crema de mantega de merenga suïssa (Swiss meringue buttercream) amb una mica de cacau en pols, que complementa de meravella!

Ingredients(tots a temepratura ambient):  
- 3 plàtans madurs
- 3 ous del número 0 (clares i rovells per separat)
- 1 tassa de sucre integral
- 1/2 tassa de margarina vegetal ecològica
- 1 tassa i 1/2 de farina integral de blat ecològic
- 1 cullerada sopera de llevat químic
- 1 culleradeta de canyella
- 1/2 culleradeta de gingebre mòlt

Aixafar els plàtans amb una forquilla i batre amb els rovells d'ou (si els plàtans no han quedan prou aixafats, es pot utilitzar el minipimer). 
Seguidament afegir-hi la margarina a temperatura ambient i seguir batent fins que quedi una barreja cremosa.
Mesclar la farina, el llevat i les espècies i afegir-les a la massa de mica en mica i batre just fins que quedin incorporades.
Finalment portar les clares a punt de neu i incorporar-les a la massa suaument amb l'ajuda d'una espàtula.

Omplir les càpsules de magdalena fins a 3/4 i enfornar a 180º durant uns 20 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec.
Deixar refredar sobre una reixeta.

Crema de mantega de merenga suïssa al cacau:
- 3 clares d'ou
- 1/2 tassa de sucre integral
- una punta de sal
- 250gr de mantega
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 2 cullerades de cacau en pols

Posar les clares, el sucre i la sal al bany maria, i mesclar a mà fins que s'escalfi i el sucre s'hagi dissolt completament (així es couen una mica les clares i es redueix el risc sanitari de prendre ous cruus).
Treure del bany maria i batre amb les varetes fins que es refredi la mescla (trigarà uns 10 minuts, per tant és millor utilitzar una batedora elèctrica. No cal gastar-se gaire diners en una kitchenAid, que és fantàstica però molt cara...jo tinc un aparell de la marca Jata que fa meravelles!).
Un cop fred, afegir la mantega a cullerades i anar batent fins que quedi ben cremós. Seguidament afegir-hi l'essència de vainilla i el cacau i acabar de barrejar bé.
Posar a la mànega pastissera i decorar al gust.

La crema de mantega es pot guardar 3 dies a la nevera o 1 mes al congelador. 

Bona diada! Ens veiem a la mani! 

10 comentaris:

  1. Quina bona pinta!! no he fet mai aquesta crema i sembla que sigui increiblement bona. Suposo que es deu poder posar més cacao'

    ResponElimina
  2. Gemma, a mi m'ha passat més d'una vegada, i llavors et fa mandra tornar-t'hi a posar, per la por a un nou fracàs. Però em sembla que amb aquestes magdalenes no ha sigut així, segur que han triomfat.
    Una forta abraçada i ànims, que els millors cuiners segur que han llençat un munt de plats a les deixalles, jeje.

    ResponElimina
  3. Tenen una pinta boníssima
    Bona Diada! segur que avui fem història
    Ptns

    ResponElimina
  4. Benvinguda de nou!
    tots hem tingut algun pastís xof, però ens ho hem de prendre positivament! Molt bé aquestes magdalenes, el toping t'ha quedat perfecte. I no sabia que es pogués congelar ;)

    ResponElimina
  5. uoo quines magdalenes, xocolata i platan....deliciós!! el frosting és el que més m'agrada...tanta mantega...malament xo delicios alhora oi? jeje ptons

    ResponElimina
  6. Només t'havies de treure la mandra de les orelles!!! Veus que bé t'ha quedat...deuen estar de vici!
    Ben tornada.
    Jordi

    ResponElimina
  7. Visca els xoofss!... et fan superar! I aquestes magdalenes les trobo irresistibles.

    ResponElimina
  8. Dels fracassos a la cuina tots en podriem parlar. Un dia podriem fer un repte del pitjors que hem fet i riuriem força! Aquestes magdalenes però no hi sortirien,
    Nani

    ResponElimina
  9. De tristona res, que aquestes magdalenes t'han quedat espectaculars!!!!!
    petonets

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!