dissabte, 15 de desembre del 2012

Galetes de Nadal III


Ja fa un temps que havia provat de decorar galetes i no me n'havia sortit gaire. Tant és així que un cop vaig utilitzar xocolata blanca tenyida enlloc de glaça real...
Total, que em va quedar un rau rau d'insatisfacció amb el que un dia o un altre m'havia d'enfrontar, i aquesta setmana he tingut la ocació perfecte per treure'm l'espineta.

Ahir vam celebrar un Mercat de Nadal a Mamas Graciosas, un col.lectiu de mares (i pares!) que ens reunim cada divendres, on es tractava de que les que feiem coses creatives des de casa les poguéssim mostrar als visitants, i de seguida em vaig apuntar al carro.
La logística consistia en customitzar una o varies caixes de cartró i muntar la paradeta. Aquí podeu veure la meva (les manualitats amb paper no són el meu fort, però em va quedar prou resultona!).
Moltes gràcies a les organitzadores!!


Per endolcir el dia vaig preparar galetes i cupcakes. A la propera entrada us posaré les receptes del cupcakes, que mal m'està dir-ho, però eren boníssims...


El fet diferencial de la meva aportació és que tots els productes (excepte el fondant i els colorants alimentaris) són ecològics, integrals i de comerç just (com sempre, vaja!).

Per les galetes vaig fer les de gingebre del primer intent de galetes decorades, i unes de cacau.


Galetes de cacau (adaptat del llibre Martha Stewart's Cookies):

- 120gr de mantega a temperatura ambient
- 1 tassa de sucre de canya integral
- 1 ou del número 0
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 tassa i 1/2 de farina integral d'espelta
- 1/2 tassa de cacau pur
- 1/2 culleradeta d'impulsor (llevat químic)
- un polsim de sal marina

Primer de tot batre la mantega amb el sucre fins que quedin ben emulsionats. Afegir-hi l'ou i la vainilla i batre una mica més.
A part, en un bol barrejar el ingredients secs (farina, impulsor i sal) i afegir-los a la mescla anterior just fins que quedin incorporats (no batre en excés).

Dividir la massa en dues parts, embolicar-les amb paper film i posar-les a la nevera mínim 1 hora o d'un dia per l'altra, per poder-la treballar millor.

Treure una de les boles de la nevera i deixar que torni a temepratura ambient i s'estobi una mica. Empolsinar de farina la taula de treball i amb el corró estirar la massa fins que tingui un gruix d'uns 3mm. Tallar amb talla-pastes de formes diverses o amb un got per tenir galetes rodones.

Passar les galetes a una base de silicona o paper de forn, i posar-ho a la nevera uns 15 minuts perquè les galetes s'endureixin una mica.
Seguir fent el mateix amb la resta de la massa.

Escalfar el forn fins a 180º (dependrà de cada casa, però normalment convé encedre'l 10 o 15 minuts abans), i enfornar les galetes uns 15 minuts o fins que els contorns comencin a daurar-se (és millor treure-les una mica toves que no passar-se de temps).

Deixar-les refredar sobre una reixeta.

Un cop fredes ja es poden decorar. I com que jo tot just estic a les vasseroles, us remeto al blog de la Bea d'on jo he tret molta informació.

Només us diré que per fer-ho s'utilitza glaça real (barreja de clara d'ou i sucre llustre), però jo en aquest cas, i per evitar problemes alimentaris pel fet d'utilizar ou cru, vaig comprar un preparat que es comercialitza amb el nom de Royal Icing Sugar, el qual porta clara deshidratada i només s'ha de barrejar amb més o menys aigua per aconseguir la consistència desitjada (el de Tale Lyle és de comerç just i es troba a les botigues Taste of America).

Aquí podeu veure una foto del procés durant la nit anterior, quan la casa està en silenci i calma i jo puc posar la radio ben fluixeta i entrar en màxima concentració! jeje!


Finalment, us deixo amb les galetes de gingebre (sí, ho sé, normalment les de gingebre es tallen amb els ninots, però em semblaven tant bonics de negre, que vaig decidir canviar d'opinió a última hora!).


Fins la propera!

18 comentaris:

  1. Gemma, tot això has fet tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Que bé t'ha quedat!!!!!!!!!!!! Moltes felicitats per la teva aportació, crec que vas trionfar.
    Una forta abraçada, guapa, que passis un molt bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí noia! Ja en vaig tenir de feinada ja! De fet, m'he passat tota la setmana nerviosa i ansiosa perquè tot sortís bé. Dimecres i dijous la cuina treia fum!

      Però va valer la pena perquè m'ho vaig passar bomba i estic molt orgullosa de com va quedar tot!

      Gràcies per la visita! Un petó!

      Elimina
  2. Uau! Quina xulada de galetes! Així que amb xoco blanca tintada? I el tint on el compres? Nena, quines trobades de pares i mares que feu, són fantàstiques!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!
      Els colorants per tenyir la xocolata blanca són els mateixos dels de tenyir la glaça real o el fondant, o sigui colorants alimentaris en pasta que pots trobar a qualsevol botiga especialitzada (els més coneguts són els de la casa Wilton).

      Si t'animes a provar-ho, ja sigui amb xoco o amb glaça, espero que m¡ho expliquis!

      Gràcies per la visita!

      Elimina
    2. Hola Gemma! Gràcies per les instruccions! La glaça sí que l'he fet servir, amb aquestes galetes http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/11/galetes-per-decorar-el-nadal.html però no sabia que també es pogués barrejar amb la xoco... quan ho fas, mentre es cou? Petons

      Elimina
    3. Ja he vist el teu post...A veure, els colorants amb els que jo vaig tenyir la xocolata blanca, no són els que tu vas utilitzar per decorar les galetes. Els teus són glaça ja colorejada i preparada per pintar.
      Mentre que els colorants en pasta s'han de barrejar amb alguna cosa, ja sigui amb glaça real o amb la xocolata blanca fosa, i aleshores amb una mànega pastissera decorar al gust. Mira el meu post de les galetes de xoco blanc on està més ben explicat.
      Espero haver-te aclarit els dubtes, si no, tu demana...que per això compartim aquest espai a la xarxa!!

      Elimina
  3. t'han quedat genials! a més de lo bones que han de ser! ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! La veritat és que n'estic molt orgullosa! jeje! De mica en mica anem millorant...jeje!

      Elimina
  4. Però quina parada i quines galetones més boniques!, noia, tens molt de gust, a casa aviat t'ajudaràn a fer-les!!!, a reveure guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje! Hola Mercè!
      Doncs que sàpigues que la Joana ja sap on es posen els motlles de silicona de les magdalenes i sap que després s'hi ha de tirar la massa...quins merders arribem a fer!

      Petons!

      Elimina
  5. Es comença posant paradetes casolanes amb amigues i s'acaba fent franquícies!!!! hehehehe
    Com molen aquests sidrals, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi!
      Sí, jo m'apunto al que em diguin, i més si es tracta de cuinar i passar moltes hores a la cuina!
      Fins aviat!

      Elimina
  6. Gemma, això teu és treballar i deixa't estar d'altres històries. Que bonic reunir-se i compartir.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és molt bonic fer xarxa, i més actualment que sembla que estiguem més separats que mai...

      Moltes gràcies per la visita Nani!

      Elimina
  7. Hola!! Son molt maques!! Provarem la recepta de galetes de cacau ja que estem buscant-ne una. Nosaltres tot just hem penjat çes d'aquest Nadal. Et passo l'enllaç per si les vols veure!!!
    Bon nadal!!
    http://sucrebcn.blogspot.com.es/p/galetes-de-nadal-galletas-de-navidad_16.html?showComment=1384715668126&m=1

    ResponElimina
  8. Ostres Enric,
    moltes gràcies per la visita i pel teu missatge!
    He mirat pel teu blog i feu unes galetes ESPECTACULARS! Per això encara és més un honor que intentis agafar alguna idea del meu.
    Fins aviat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies!! El merit es tot de la Laia!! Jo nomes tasto!! Hehehe!!

      Elimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!