dijous, 10 de juny del 2010

gelat d'avellanes casolà

Seguint amb les receptes fresquetes de cara al bon temps, aquí us deixo la del gelat d'avellanes que es pot fer sense tenir cap utensili especial. L'elaboració és idèntica al de nous, però amb variacions als ingredients:


- 200mL de llet d'avellanes torrades
- 250mL de nata per muntar
- 200gr de sucre
- 2 ous
- 150gr d'avellanes

Posar al foc la llet i la nata. Retirar quan comenci a bullir. A part, batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla cremosa. Afegir a la llet i la nata i tornar a portar a ebullició, sense deixar de remenar, fins que espesseixi.
A part, haurem triturat unes quantes avellanes ben fines, i les altres les deixem una mica més grolleres.
Ho mesclem tot i ho deixem refredar.
Es posa al congelador i al cap d'1 hora ho remenem enèrgicament per trencar els cristalls de gel. Repetir la operació dos cops més i llest.
A l'hora de consumir-lo és millor treure'l del congelador 30 minuts abans, i així serà més cremós.

15 comentaris:

  1. A mi fer gelats a casa no m'entusiasma (tot i q tinc la maquina per fer-ne), en menjo de tant en tant...aquest me'l menjaria ara de postres....les avellanes m'agraden molt!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Jo sóc al revés que la Sònia, m'encanta fer gelats a casa! No tinc geladora i no queden mai com els comprats, però en faig igualment, je je je...
    M'apunto aquesta recepta per fer-lo d'avellana, que em sembla que no n'he fet mai ;)
    Les avellanes són torrades, oi?

    ResponElimina
  3. Sònia, doncs jo des de que he descobert que fets a casa queden molt bé, estic enganxada! I res a dir que m'asseguro que els ingredients són saludables!

    Gemma, ja sé que fas gelats! et tinc controlada! jaja!
    Les avellanes són torrades, sí (ja ho he modificat a la llista d'ingredients! merci!).

    Moltes gràcies per la visita!

    ResponElimina
  4. Jo sóc una fan dels gelats casolans. Ja vaig preparar la geladora fa uns dies i aquest que proposes no pot esperar gaire...

    ResponElimina
  5. Jo encara no m´atreveixo amb els gelats, però t´ha quedat molt bé.
    Un petó

    ResponElimina
  6. Tot i que aquí només prenem gelats a l'estiu, a molts paisos ho fan durant tot l'any. Aquesta delícia que ens presentes es digne de ser assaborida en qualsevol moment de l'any.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Gelat d'avellanes!! ja m'imagino el gustet i els trossets d'avellana a cada cullarada, mmmm!!!

    ResponElimina
  8. El gelat de nous ja el tinc apuntat a pendents, a veure si em surt tan bé com el teu...A reveure Gemma.

    ResponElimina
  9. M'encanten els gelats fets a casa, no queden igual que els comprats, però tot hi així són molt més bons i com els pots fer del que vulguis, sempre l'encertes. Aquest d'avellanes ja l'he guardat, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Visc a la Cuina! No esperis gaire a prepara-lo, i veuràs com s'acabrà ràpid!

    Glòria, t'hi has d'atrevir i veuràs que no és gens difícil.

    Josep, jo en menjaria tot l'any, però també em fa il.lusió l'abstinència hivernal per disfrutar-los més quan és la temporada!

    Vermells, té un regust a avellanes exquisit (i no me n'estic de dir-ho! jaja!)

    Mercè, segur que es sortirà! és molt fàcil!

    Carmen, doncs penso que els gelats casolans no tenen res d'envejar als comercials.

    Nanny, quan vulguis, passa per casa i te n'enporten un bol! Petons!!

    Gràcies a tots per la visita!!!!!

    ResponElimina
  11. No he fet mai gelat a casa...tot i que en tinc un llibre...algun dia m'atreviré!
    Ptnts

    ResponElimina
  12. Que bo aquest gelat d'avellanes, em guardo la recepta!

    Petons

    ResponElimina
  13. Avui he fet el gelat, ja sabia que no podria esperar gaire i és...BONÍSSIM!!!!!! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  14. ara que comença a arribar l'estiu .. com venen de gust aquestes postres gelades!!!a mi m'agraden tant els de la gelateria, que no acabo de decidir-me a fer-los a casa... però qui sap... sembla tant senzill
    Una abraçada

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!