dissabte, 23 d’octubre de 2010

pastís de préssec i pera

Per celebrar la Festa de Tardor de La Senalla, la cooperativa de consum on aconsegueixo productes ecològics, locals i de temporada, he preparat aquest pastís molt adient per aquesta època de l'any, i on he utilitzat porductes dels notres proveïdors: fruita de Cal Rosset, farina de Can Pipirimosca, i l'ou del número 0 d'un pagès de Lleida.

La recepta l'he adaptat d'aquest blog que té unes fotos molt boniques.
Pastís de préssec i pera Verlet
Per la base:
- 1/2 tassa de mantega a temperatura ambient
- 1/2 tassa de sucre avainillat
- 1/4 de culleradeta (1,25mg) d'extracte d'ametlla
- 1/4 de culleradeta d'extracte de vainilla
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 tassa i 1/4 de farina de blat integral
- 2 cullerades d'ametlles triturades o de farina d'ametlla

Amb una cullera de fusta aixafar la mantega i el sucre fins que quedi homogeni. Seguidament afegir-hi la resta d'ingredients excepte la farina d'ametlla, i seguir barrejant fins que quedi una massa humida, però no compacta.
Passar tota la massa al motlle i extendre-la amb l'ajuda de la cullera de fusta fins que quedi ben aixafada i repartida (el procediment és molt semblant a quan fem la base senzilla de galetes i mantega).


Enfornar-ho a 180º uns 10 minuts, o fins que quedi una mica bufada.
De seguida posar-hi una capa de farina d'ametlla, que ens ajudarà a que la base no s'humidifiqui amb el farcit.


Pel farcit:
- 200mL de nata per muntar
- 1 ou a temperatura ambient
- 1/2 culleradeta d'extracte d'ametlla
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 2 cullerades de sucre avainillat
- 1 cullerada i 1/2 de farina de blat de moro integral i ecològica
- 2 cullerades de farina d'ametlla
- 2 préssec
- 1 pera
- sucre llustre per decorar

Batre l'ou amb la nata, afegir-hi els extractes i el sucre, i finalment les farines. 
Tallar les fruites a rodanxes fines.

Muntatge:
Un cop tinguem la base cuita, hi abocarem el farcit, i per sobre d'aquest hi anirem posant la fruita concèntricament.


Ho tornarem a enfornar a 180º durant uns 30minuts (jo he començat amb la temperatura només a baix, i he acabat a dalt i a baix perquè es dorés).
Un cop fora del forn, i encara calenta, li espolvorejarem sucre llustre pel damunt, i ho tornarem a fer just abans de servir.


14 comentaris:

  1. T'ha quedat fantàstic i segur que deliciós!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Segur que aquest pastís va posar un punt final dolça a la festa deliciós!
    I amb productes ecològics encara millor, oi?

    ResponElimina
  3. Un pastís boníssim i amb aquestes fruites segur que queda excelent.
    Petons

    ResponElimina
  4. Jaja!! Gràcies C...i el teu pa, fantàstic!!

    Carmen, moltes gràcies! Ja veus que un dels catadors diu que era bo...

    Gemma, la festa va ser tot un èxit, perquè tothom va portar coses delicioses i amb productes de molt bona qualitat!

    Carme, les sí que les fruites hi eren importants! I si són de temporada i de l'hort del costat encara més!

    Moltes gràcies a tots per passar pel meu blog!

    ResponElimina
  5. Guau!! T'ha quedat perfecte! Quina pinta més esponjosa... i quina combinació! Me l'apunto, que m'agraden molts els pastissos de fruita!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Què booooo!! :) i a sobre amb productes ecològics!! M'encanten els teus pas a pas, no deixen lloc a dubtes.
    Petonets!!

    ResponElimina
  7. Una idea genial això de combinar el préssec i la pera, ha de ser una delícia!

    ResponElimina
  8. Quin aspecte tan deliciós!, m'apunto la idea de la farina d'ametlla escampada perquè no es mulli tant la base.A la senalla veig que hi teniu molt bons productes!, així és més fàcil fer un pastís de qualitat.Uns bons productes + boníssima cuinera = recepta 10!

    ResponElimina
  9. Uau! Que bo! M'encanta el teu blog!

    Et pose en preferits!

    ResponElimina
  10. Els fogons,
    gràcies, però perfecte no queda mai! ;) Te'l recomano!!

    Alba, gràcies! Sempre faig els pas a pas perquè jo tinc poca memòria i així no em perdon gens al repetir la recepta.

    Visc a la CUina, es poden posar totes les fruites que et vinguin de gust!

    Mercè, el truquet el diu l'autora del blog d'on he tret la recepta, i és molt bona idea. Ja veus que a la cooperativa ens anem proveïnt de coses delicioses.
    Gràcies per l'equació!! jeje!!

    Xavier, moltes gràcies! Jo fa un temps que et segueixo en l'anonimat! És un honor que passis per aquí!

    Moltes gràcies a tots per la visita!

    ResponElimina
  11. envejable aquest pastís ... i que sigui fet amb productes d'una cooperativa.. també!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Et torno la visita.
    Havia d'estar boníssim aquest pastís!
    Fins aviat.

    ResponElimina
  13. Gemma!! tinc un problema amb el teu blog. En el meu blog veig que has fet una nova publicació amb un pastís de xoco i ametlla però quan intento accedir em diu que no existeix i només veig la entrada del de préssec!!
    Tens algún problema amb el bloc? o el tinc jo?

    Petonets!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!