dimecres, 18 de gener del 2012

menú de festa II

Cada any amb una colla d'amics fem un sopar nadalenc, on cuinem l'escudella clàssica amb pilota i tot, mengem torrons, i xerrem una llarga estona.
Com que aquest any l'amfitriona era jo, i com que mai he fet escudella (de debò, no n'he fet mai...on hi hagi una mare súper-cuinera...), em vaig animar a fer un menú de festa que em va tenir tot el dia a la cuina, com a mi m'agrada ;P

Menú d'entrants:
Crema de roquefort amb bastonets de pa (adaptat d'un entrant que vam prendre a un restaurant de Tarragona): nata muntada barrejada amb formatge roquefort, i amanit amb oli del bo, sal, pebre vermell i romaní fresc.


 Magdalenes salades amb mozzarela i pesto (d'un taller a la botiga Cooking):
. 2 ous
. 200gr de carbassó ratllat
. 100gr de farina d'arròs
. 100gr de farina d'ametlla
. 2 cullerades de iogurt
. 2 culleradetes de llevat químic
. 1 culleradeta de sal
. 6 mini mozzareles
Batre els ous fins que doblin el volum; afegir-hi el carbassó i el iogurt. Tenir les farines, la sal i el llevat junts en un bol i anar-los afegint a la mescla anterior fins que quedin ben incorporats.
Omplir els motlles per magdalenes fins la meitat, posar mitja mozzarela al mig, i acabar d'ompir els motlles amb la massa.
Enfornar a 180º durant uns 8 o 10 minuts.

A l'hora de servir, posar una mica de pesto pel damunt (50gr de pinyons, unes fulles d'alfàbrega, 50gr de parmesà i 15mL d'oli d'oliva verge; tot triturat).


Gotet de brandada de bacallà amb escuma de pebrot vermell (de l'Alfons): us la recomano...boníssima!!!!


Tarta de pera i gorgonzola amb cruixent de pernil salat (adaptat de la revista WK): posar la base de pasta de full, 3 peres tallades a rodanxes al fons, i per sobre daus de gorgonzola, nous i maduixes deshidratades. Al forn a 180º durant uns 20 minuts i servir acompanyat de pernil cruixent
El pernil es fa simplement posant llesques de pernil a la safata del forn, aixafades amb un plat o font apte pel forn, i deixar coure 5 minuts; al refredar-se s'endureixen i es poden tallar a trossets.


Patates farcides amb samfaina (el més senzillet de la nit)


Plat principal: paquets de salmó acompanyats d'un bouquet de canonges i taronja (de la revista WK)...no en tinc fotos perquè ho vaig servir i me'n vaig oblidar...

Postres: tronc de Nadal

4 comentaris:

  1. Noia, quin super bufet...M´agrada tot. Vas disfrutar de valent, oi?

    ResponElimina
  2. M'han encantat aquests aperitius! Segur que vas quedar molt bé!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Noia, uns entrants de luxe!!!
    Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  4. Nena, el proper any jo m'apunto i m'han encantat tots!!! Petons

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!