Fa 2 dies va venir un amic a sopar a casa, i no hi ha res que m'agradi més que aprofitar per fer coses que entre setmana ni hi penso, perquè tiro més de peix a la planxa i verdures ràpides...
El menú va ser:
- croquetes de formatge amb melmelada de nabius
- torradetes amb paté d'albergínia i anxova
- olivetes
- xips de verdures
Anem a per la primera recepta de la vetllada: les croquetes que vaig trobar aquí
- 1 ceba
- 500mL de llet
- 3 rovells d'ou
- 3 clares d'ou
- 150gr formatge emmental
- 150gr formatge gruyère
- 100gr de farina
- 50gr de farina de panís (maicena)
- sal, pebre, nou moscada
- pa ratllat
- oli d'oliva1r. Mesclar la llet, les farines, els formatge i els 3 rovells. Afegir sal, pebre i nou moscada al gust.
2n. Posar la ceba al foc i deixar que s'estovi i es dauri una mica. Afegir-hi la barreja anterior i no deixar de remenra fins que quedi una massa espessa (val a dir que quan un cop fred s'espesseig encara més). Deixar refredar.3r. Fer les croquetes amb l'ajuda d'una cullera o boles amb les mans. Passar-les per la clara d'ou i pel pa ratllat. Fregir amb l'oli molt calent. Al treure-les, jo les deixo escórrer de l'oli sobrant a un colador fi.
Es poden acompanyar amb una mica de melmelada de nabius al costat.
Gràcies a tu, per cuinar coses tan i tan bones amb ell!!!!
ResponEliminaUn petonàs!!!! :P
ei, i que algun dia has de provar!!
ResponElimina