diumenge, 13 de juny del 2010

Clafoutis de cireres i poma

El dissabte vam fer un pícnic i jo, com sempre, vaig aprofitar per fer el què m'agrada més: unes postres! Vaig preparar el pastís de xocolata blanca i albercocs i aquest Clafoutis, aprofitant que les cireres estan a totes les parades del mercat!


 Ingredients:
- 4 ous
- 100gr de sucre
- 1 cullereta de vainilla (es pot utilitzar sucre avainillat, que és més fàcil de trobar)
- 50gr de mantega fosa
- 50gr de farina de panís (maizena)
- 50gr de farina d'ametlla
- 250mL de llet d'ametlla
- 400gr de cireres (jo només en tenia uns 200 i vaig afegir-hi pomes...)
- sucre llustre

Batre els ous amb el sucre i la vainilla; afegir-hi la mantega fosa. 
Afegir la llet i batre de nou.
En un bol barrejar les farines i incorporar-les a la barreja anterior i batre fins homogenitzar.











A part, rentar bé les cireres, partir-les per la meitat, retirar-los el pinyol, i cobrir la base d'un motlle apte per forn. Jo hi vaig afegir trossos fins de poma per cobrir el centre del pastís.











Tirar la crema que hem preparat abans per sobre, amb una mica de compte perquè la fruita sura i pot marxar de lloc.
Enfornar a 180º, amb la temperatura per sota, durant uns 30 minuts o fins que el pastís estigui daurat. 
Espolvorejar amb sucre llustre just al treure'l del forn.
Es recomana servir calent (i si l'acompanyes d'una bola de gelat de nous o d'avellanes?).

 

11 comentaris:

  1. Doncs Gemma, ara no se....entre el cafloutis i el d'albercocs....em puc agafar un trocet de cada??

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Boníssim aquest pastís, em recorda els de las películas,jaja.
    Segur qu´ho faré.
    Un petó

    ResponElimina
  3. M'agrada saber que tenim tantes coses en comú ;)
    Quan ens ajuntem colla a mi també em toca portar les postres, per què serà? Je je je...
    Em sembla que jo també en voldria un tallet de cada, mmmm...

    ResponElimina
  4. Em costaria triar, però em sembla que finalment em decidiria pel de xocolata blanca i albercocs. Les dues capes es veuen molt ben diferenciades i tenen un aspecte deliciós!

    ResponElimina
  5. Dons jo no tinc cap dubte, em quedo amb els dos, el clafoutis és una delícia i el pastís de xocolata i albercocs és fantàstic!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Que ricooo! me gusta mucho mmm, jolín esto no se me hace! que no paro, me llevo un cachito para el catador, yo mirare! jeje

    Besitos

    ResponElimina
  7. ONDIA! veig que ens hem posat d'acord a presentar les dues el Clafoutís de cireres...je,je...Però tú l'has "enriquit" amb les pomes, bona idea.T'ha quedat fantàstic Gemma, a reveure!

    ResponElimina
  8. Es veu deliciosament bo! M'encanten les cireres i no se m'hagués acudit barrejar-hi pomes però veient com t'ha quedat s'haurà de provar ;)

    ResponElimina
  9. És la setmana dels clafoutis, i tots son espectaculars, et felicitem de tot cor per aquesta opció amb combinació de fruites!!!

    ResponElimina
  10. Sónia, tot teu! te'n guardo una mica de cada! ;)

    Glòria, moltes gràcies pel compliment!! Fes-lo, val la pena!

    Gemma, ja ho veus, no és que els amics s'aprofitin de nosaltres, sino que nosaltres ens aprofitem de qualsevol ocasió per portar les postres...

    Glòria, les capes són com les del famós de 3 xocolates...com per art de màgia queden molt bé!!

    Carmen, un trosset de cada pet tu també! jaja!

    Cuinera, un trosset pel catador i un per tu, no et tallis!!

    Mercè, és que es nota que les cireres estan en el seu millor moment, i que fan tant goig que no ens podem resisitir!

    Visc a la Cuina, les pomes van ser un recurs d'última hora que va resultar un encert!

    Vermells, moltes gràcies (tot i que em supereu amb la vostra proposta!)

    Moltes gràcies a tots per la visita!

    ResponElimina
  11. això de fer el clafoutis amb dos fruites a la vegada, és una molt bona idea....
    una abraçada

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!