diumenge, 10 d’octubre del 2010

galetes farcides de xocolata

Ahir a la tarda em van venir ganes de fer unes principe casolanes. Com que no estava a casa, no podia mirar el llibre que tinc, i vaig estar buscant per la xarxa. Em va costar molt trobar alguna recepta que m'agradés, i finalment vaig fer una barreja entre la massa de galetes de mantega de la Su i el farcit de DP.
Vaig deixar-ho tot a punt per enfornar-les de bon matí i farcir-les just abans d'esmorzar.

per la massa:
- 150gr de mantega
- 100gr de sucre
- 1 ou
- 300gr de farina (més o menys)
- opcional: un polsim de canyella, essència de vainilla, pell de llimona, etc.

pel farciment:
- 100mL de nata líquida (35% MG)
- 250gr de xocolata negre per fondre

Per aquesta recepta no cal utilitzar cap utensili elèctric.
Primer de tot fonem una mica la mantega al microones i la batem amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa. Seguidament hi afegim l'ou i seguim batent. Ara hi posarem l'espècie que haguem triat (jo m'he decantat per la canyella). 
Finalment hi anem afegint la farina de mica en mica i l'anem incorporant. Quan ja en quedi poca, seguim barrejant amb les mans fins que ens quedi una bola que se separi dels dits i del vol. Ho tapem amb paper film i ho posem a la nevera almenys 1 hora.


Mentrestant preparem el farcit: simplement hem de fondre la xocolata amb la nata directament al microones, remenant de tant en tant (és millor treure-ho del microones amb la xocolata encara una mica presa i acabar-la de fondre mentre anem barrejant amb una espàtula, que passar-nos i que es cremi). Deixar reposar almenys 2 hores.


Passat el repòs de nevera, agafem la bola i l'estirem amb un corró fins a deixar una capa de 0,5cm de gruix. Anem tallant rodones amb l'ajuda d'un got o fem les figures que ens vinguin de gust.

Les posem sobre una base de silicona o paper sulfuritzat, i les enfornem a 180º uns 15 minuts.
Un cop fredes, o una mica calentones, ja es pot anar untant una galeta amb la crema de xocolata i es tapa amb una altra. Degustar al moment amb una tassa de llet ben calentona...

12 comentaris:

  1. Sóc la primera!!:)
    M'encanten aquestes príncipe casolanes!Segur que estan més bones!

    Petonets!!

    P.D.: ja he penjat el post dels pintxos.

    ResponElimina
  2. Oh! T'he trobat per casualitat i no m'he pogut estar de comentar-te!! Quina bona pinta tenen aquestes principes casolanes!
    Les farem segur!

    T'esperem al nostre bloc! ;)

    ResponElimina
  3. gràcies pel teu comentari al meu bloc.
    Les galetes t'han quedat perfectes.
    pt!

    ResponElimina
  4. ¡¡¡¡¡¡¡¡Quina delicisia!!!!!!!!!
    Sencillament espectacular. Molt ben explicat, avui tinc pendent fer un pa de pessic pero el dimarts, faré aquestes galetes tan bonissimes (i faré molt content a la meva parella jejejeje).

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Les galetes Príncipe són ideals per esmorzar, sucades amb el cafè amb llet estan boníssimes. I si a sobre són casolanes com aquestes... molt millor!
    T'han quedat fantàstiques :)

    ResponElimina
  6. per no estar ni a la teva cuina, ni ser aquest el teu forn habitual, aquestes galetes t'han sortit magnífiques .... segur que va ser un plaer d'esmorzar!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Boníssimes!!! m'estan entrant unes ganetes d'anar a la cuina a preparar-les, com que aquí a l'Estartit està plovent, he d'aprofitar la tarda!!! Molts petonets

    ResponElimina
  8. Les galetes seran "principe", però son dignes de rei!.
    Fantàstiques. Una abraçada

    ResponElimina
  9. Noia, aquestes galetes són un encant, i que bones!

    ResponElimina
  10. Quines galetones més bones i originals!i així, menjades de seguida han de ser una temptació...copio la idea!una abraçada.

    ResponElimina
  11. Guauuuu!!! Si señora, quines galetes mes bones!!!! MMMMMMmmmmmmmmmm... Divines!!!!!!!!!!!!!!! :-D

    ResponElimina
  12. Quina pinta que tenen! El 'chocolatero' de la casa segur que en farà les seves delícies. M'anoto la recepte a la carpeta de pendents perquè segur que qualsevol dia cauran del meu forn.
    Petons guapa.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!