dissabte, 16 d’octubre del 2010

pa de xocolata blanca i maduixa - WBD'10

Aquesta entrada havia de ser per l'HEMC d'aquest mes, però ells mateixos l'han derivat al 5è Dia Mundial del Pa, i és clar, no podia eviat participar-hi, i més després de comprar el llibre del Xavier Barriga, forner del conegut Turris.
Com que el meu blog és principlament de postres, he triat una recepta dolça.

World Bread Day 2010 (submission date October 16)Ingredients:
- 250gr de farina de força
- 5gr de sal
- 10gr de sucre
- 150mL d'aigua
- 5gr de llevat fresc
- 75gr de gotes de xocolata blanca (xocolata negre a la recepta original)
- 20gr de maduixes deshidratades (plàtan sec a la recepta original)

Jo tinc un robot de cuina que permet amassar, però evidenment es pot fer la recepta a mà; simplement cal tenir en compte que el llevat no s'afegeix fins al final de tot, quan ja tenim una bola formada.

Primer de tot posarem tots els ingredients secs (farina, sal, sucre i llevat) al bol del robot de cuina amb les varetes d'amassar (els 2 espirals); de seguida hi afegirem la mantega i un cop incorporada hi anirem tirant l'aigua a poc a poc.
Deixarem que la màquina vagi treballant fins que es formi una massa que se separi de les parets (uns 8 o 9 minuts).


Ara ja hi podrem afegir les perles de xocolata i les maduixes, procurant que quedi tot ben amagat.
Haurem de deixar reposar la massa tapada amb un drap humit, durant 1 hora, per tal de que fagi la primera fermentació. És important que es deixi en una zona sense corrents d'aire i entre 20 i 24º (a l'estiu es pot deixar a la nevera, i a l'hivern a sobre d'un radiador).


Passat aquest temps, i havent comprovat que la massa ha doblat el seu volum, la partirem en 4 trossos (per obtenir panets d'uns 80gr) i els hi donarem forma rodona amb el mínim de moviments, per no perdre el volum guanyat. Els posarem sobre la placa del forn amb un paper sulfuritzat amb un plec al mig perquè els panets no es toquin al créixer.
Ara faran la segona fermentació tapats amb un drap humit durant 1hora i mitja.


Amb l'ajuda d'unes tisores els hi farem dos talls en forma de creu. 
Escalfarem el forn amb la temperatura a baix fins a 250º amb una olla al fons plena de draps molls, per tal de crear un ambient humit. A l'hora d'introduïr els panets, abaixarem la temperatura a 210º i ruixarem les parets del forn amb aigua. 
Deixar-los coure uns 30 minuts i al final posar la temperatura a dalt i a baix perquè quedin una mica daurats.


Deixar refredar sobre una reixeta...si és que et pots esperar a que es refredin...


El resultat és uns panets molt suaus, dolcets, i ideals per esmorzar simplement untats amb una mica de mantega.

17 comentaris:

  1. jajaja!! em semba que soc la única que no sabia que avui era el WBD!!
    T'han quedat fantàstics i són mooolt originals!!Te'ls menges sols, oi? no els deu fer falta res!! :)

    ResponElimina
  2. Et farem la reina de la xocolata blanca!,fas unes receptes de categoria noia!em trec el barret davant aquest pa tan bonic!Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Oh!! Quins pans més originals!! Han de ser boníssims! Feliç dia del pa!

    ResponElimina
  4. Oh!! Quins pans més originals!! Han de ser boníssims! Feliç dia del pa!

    ResponElimina
  5. Quina passada, noia! T'han quedat guapíssims, me'ls apunto per fer aviat!

    ResponElimina
  6. Amb aquests panets deus tocar el cel a cada mossegada oi?? perquè la combinació de la xocolata amb la maduixa i per supososat en el pa ha de ser especatular!! m'encanten! petonets!

    ResponElimina
  7. Quins panets tan originals, que bons han de ser!

    Petonets

    ResponElimina
  8. Ha de quedar un pa dolçs de vici total, amb la xoco blanca i les maduixes... Ideal per esmorzar i agafar forces abans de sortir d'excursió! ;)

    ResponElimina
  9. Ei Alba, doncs ja sapd que l'any vinent no hi pots faltar, que ara ja estàs llençada amb el tema dels pans!!

    Jaja Mercè!! És que quan en vaig trobar només en venien amb bosses de 5 kg! i a més, m'encanta!!

    La bordeta! Moltes gràcies! Són molt bons!

    Visc a la Cuina, moltes gràcies...t'animo a fer-los amb les combinacions que et vinguin al cap.

    Ingrid, són boníssims! Jo només els vaig passar per la torradora cada matí, i els vaig untar amb una miqueta de mantega...mmm!!

    Carme, moltes gràcies.

    Gemma, i tant que te'ls recomano abans de qualsevol de les teves sortides!

    Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  10. quin pa més bo! m'encanta que porti xocolata blanca i maduixes.
    pt!

    ResponElimina
  11. Que bons Gemma. També m'havia anotat el dia per fer alguna cosa però res, m'hauré de conformar amb mirar la pantalla amb les vostres receptes tant delicioses.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ostres! quin pa més original... ens l'apuntem al nostre receptari.

    ResponElimina
  13. Eva, un comentari teu m'afalaga...moltes gràcies!

    Gemma, l'any vinent ja ho saps! No pots faltar a la cita i preparar-nos un súper pa amb a tèctinca Bertinet!! ;)

    Dolça, te'l recomano.

    Gent jove! Moltes gràcies per passar pel meu blog! Estic segura que aquests panets a vosaltres us quedaran de meravella!!

    Moltes gràcies a tots per passar per aquí!

    ResponElimina
  14. te han quedado muy bien! Gracias por participar en el World Bread Day.

    ResponElimina
  15. Grácias Zorra por organizar el evento! Nos vemos el próximo año!!

    ResponElimina
  16. T'he enviat un comentari que o no ha entrat o no l'he fet entrar.
    Deia que ets molt dolenta, fent aquestes receptes de maravella i jo que no puc menjar sucre.
    Una ocelleta en va fer cinc centims del blog i apa-li, ja he entrat.
    Que, enhorabona per tot.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!