dissabte, 30 d’octubre del 2010

pastís de xocolata i ametlles amb maduixa

Per ahir diumenge, vaig preparar unes postres que des del moment que les vaig veure al blog Cocino y Disfruto, vaig saber que les faria. L'únic que vaig variar va ser canviar les avellanes per ametlles.
És un pastís laboriós però el resultat val la pena, sense cap dubte!



Ingredients per la base:
- es pot fer la de galetes + mantega
- o una base de pa de pessic senzill: 50gr de farina + 50gr de sucre + 2 ous

Batre els ous i el sucre fins que doblin el volum, i afegir-hi la farina amb una espàtula lentament. Posar-ho en un motlle enfarinat al forn, a 180º durant uns 5 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
L'autora de la recepta el prepara al microones, però a mi m'ha fet por que no em quedés bé.

Per la gelatina de maduixa:
- 100mL d'aigua
- 3 cullerades de melmelada de maduixa
- 3 fulles de gelatina

Escalfar l'aigua al microones i barrejar-hi la gelatina prèviament hidratada. Remenem fins que es dissolgui i hi afegim la melmelada.
Ho aboquem a un plat de base ample amb un paper sulfuritzat a sobre per poder-lo desmotllar més fàcilment, i ho deixem refredar a la nevera.

Per la mouse de xocolata i ametlles:
- 500mL de nata per muntar
- 2 fulles de gelatina
- 3 cullerades de cacau
- 2 cullerades de farina d'ametlles
- 3 clares d'ou
- 3 cullerades de sucre

Semimuntar tota la nata menys dues cullerades, les quals les escalfarem una mica al microones i hi dissoldrem les fulles de gelatina prèviament hidratades. Ho mesclem tot amb compte i comencem a afegir el cacau i la farina, cullerada a cullerada, incorporant lentament amb una espàtula i moviments suaus de baix a dalt, per no perdre volum.
Muntar a punt de neu les clares d'ou amb el sucre i incorporar a la barreja anterior, també lentament per no perdre esponjositat.

Muntatge:
Necessitarem un motlle desmotllable o un aro de pastisseria.
Si hem fet la base del mateix tamany del que prepararem el pastís, el retallarem un mica perquè quedi amagat amb la mouse, i el col.locarem al fons del motlle.
Ara abocarem la meitat de la mouse, i per sobre hi posarem la gelatina de maduixa (jo no hi havia posat el paper sulfuritzat per ajudar a desmotllar-lo i se m'ha trencat, de manera que l'he acabat escampant com he pogut...).
Finalment acabarem d'abocar la mouse fins que quedi ben llisa a la part de dalt.
Deixarem el pastís a la nevera mentre preparem la cobertura.

Per la gelatina de cacau:
- 75mL de llet
- 75mL d'aigua
- 3 fulles de gelatina
- 3 cullerades de cacau
- 3 cullerades de sucre

Escalfar la llet i l'aigua al microones, i afegir-hi la gelatina prèviament hidratada. Barrejar bé fins que es dissolgui. 
Després, afegir-hi el cacau i el sucre. Si cal, acabarem de batre-ho amb la batedroa elèctrica perquè no quedin grumolls.

Abocarem la gelatina de cacau per sobre del pastís amb l'ajuda del cul d'una cullera perquè el raig no caigui tant fort i trenqui la mouse.
Deixem refredar el pastís a la nevera un mínim de 3 hores, i si cal tota la nit. A mi em va quedar molt flonjo i el vaig posar al congelador un parell d'hores abans de portar-lo a taula.

Sanefes de xocolata:
- xocolata fondant

Simplement es fon la xocolata al microones vigilant de no passar-se amb el temps (és preferible treure-la abans que tota estigui fosa i que tot remenant s'acabi de fondre).
Amb una mànega pastissera o el decopen, fer dibuixos sobre un paper de forn o base de silicona, i al cap d'una estona ja estaran secs i es desenganxaran sols.
Jo és el primer cop que el feia i va ser divertit!

9 comentaris:

  1. lA XOCOLATA I LA MADUIXA LLIGUEN PERFECTAMENT!, has fet un pastís laboriós però val la pena, segur que no en va sobrar,oi?Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Això de fer pastissos arriba a ser un vici un cop t'hi poses amb el primer, oi? :-) què encertada la combinació de xocolata i maduixes, havia d'estar realment bo.

    un petó guapíssima.

    ResponElimina
  3. Quina cosa més bona per favor! Encara que després de tants panellets toca fer una mica de bondat... jejeje
    L'any que ve sopar de castanyada blocaire, què et sembla? :P
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Bieeeen!! l'estava esperant ja fa dies, eh!! jejejeje!! quina maravella de pastís i quina feinada! No tinc cap dubte que el resultat va valer la pena!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Hola Gemma,
    No tinc gaire temps per visitar-vos, i a més ja sabeu que a casa encara no puc tenir internet, però m'agrada que passeu per la meva cuina. Espero veure aviat la teva recepta de panellets, encara que aquest pastís de xocolata ja em fa el pas ja!!!! Una forta abraçada i fins la propera;-)

    ResponElimina
  6. Ha de ser molt rebò , pero cota eh? ha valgut la pena , però no crec que m´animi, jo sóc molt mandrosa per la rebosteria, però ves a saber de moment el copío i ja veurem.
    una abraçada i dir-te que tens un bloc molt maco.

    ResponElimina
  7. MMMMMMMMMmmmm...
    Que booooooo, m'encanta la xocolata i per tant aquesta recepta ja és una de les meves preferides. Petons guapa

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris...llàstima que no em quedés tant bonic com l'original, però s'ha de seguir intentant.

    Mai, benvinguda, i moltes gràcies pel teu comentari!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!