diumenge, 13 de juny del 2010

pastís de xocolata blanca i albercocs

Aquesta setmana he fet aquest pastís seguint la recepta del de xocolata blanca i maduixes, i l'he dut a un pícnic ple de gent molt maca.
Com que els albercocs són lleugerament àcids, el contrast és molt bo, i la textura molt fresca i lleugera. Fet amb antel.lació és molt millor. 


Base:
- 10 galetes del tipus digestive
- una mica de mantega fosa
Triturar les galetes ben fines i barrejar-les amb la mantega. Extendre sobre la base del motllo que utilizarem (millor si és desemmotllable), i amb l'ajuda del cul d'una cullera aixafar fins a formar una base fina i compacta.
Reservar a la nevera.



Capa de xocolata blanca:
- 150gr de xoco blanca
- 250mL de llet
- 250mL de nata per muntar
- 1 sobre de gelatina
Posar tots els ingredients a foc molt baix, fins que estiguin a punt d'arrencar el bull (si tens termòmetre, ha d'arribar a 90º) i abocar sobre la base de galetes.
L'estona que triguem a preparar la següent capa ja haurà gelificat el suficient perquè les dues capes no es barregin.


Capa d'albercocs:
- 10 o 12 albercocs frescos (200gr un cop pelats i sense el pinyol)
- 250mL de llet
- 250mL de nata per muntar
- 4 cullerades de sucre
- 48gr d'Isntant Gel de Sosa (o 6 fulles de gelatina) 

Posar tots els ingredients menys la fruita, a foc molt baix fins que estigui apunt d'arrencar el bull (de nou, ha d'arribar a 90º). 
Retirar del foc i afegir-hi els albercocs pelats i triturats (seguint el consell que el Martí em va fer pel pastís de maduixes, de no barrejar la fruita fins el final per no perdre tant de sabor ni color).
Abocar la barreja sobre la capa de xocolata blanca, amb l'ajuda del cul d''una cullera perquè no esquitxi tant i no caigui amb tanta força.




Reservar a la nevera mínim 4 hores. Si es vol accelerar el procés, es pot posar al congelador 30 minuts.
Decorar al gust i prendre ben fresquet. 

6 comentaris:

  1. oh, oh, oh...t'ha quedat perfecte!!!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Si el otro me ha gustado, este me gusta más y es que el chocolate blanco sí que no se decirle que no, así que ala me llevo un trocito para mi ;) al final... toma! jajaj

    Besitos reina

    ResponElimina
  3. És un pastís súper bonic tant blanquet...A mi la xocolata blanca no m'entusiasma però a la meva filla gran sí, així que prenc nota de la capa de sota.La capa d'albercocs ha de ser una delícia, així que també me l'apunto...Noia, em dones molta feina,eh?!!!

    ResponElimina
  4. Es veu molt bonic com t'ha quedat i segur que tens raó amb el contrast de la xocolata i els albercocs: apuntat!

    ResponElimina
  5. ostres! quina bona pinta!!! realment mai havia pensat en barrejar albercocs i xocolata blanca, però fa poc vaig provar un batut d'aquest dos ingredients i estava boníssim! Així que aquest pastís deu ser-ho també!

    ResponElimina
  6. Gràcies Sònia!

    Cuinera, tots caiem en la temptació...

    Mercè, aquest pastís té un sabor molt suau, així que jo de tu el provaria...

    Visc a la Cuina, apunta apunta, i prova'l que segur que et sortirà molt bé!

    Marta, a mi se'm va acudir quan vaig veure els albercocs a la parada, amb aquell color ataronjadet tan bonic!

    Moltes gràcies a totes per la visita!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!