dimarts, 22 de novembre de 2011

Blogs contra la fam


Avui, un grup de blocaires, ens han convocat perquè pregonem la campanya GRAN RECAPTE que el Banc d'Aliments durà a terme els dies 25 i 26 de Novembre a supermercats i mercats de Catalunya.

L’objectiu de la campanya és aconseguir recaptar aliments bàsics (llegums seques, llet, arròs, oli, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural) des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra. 

Les maneres de col.laborar són varies: fent una donació d'aliments a qualsevol dels punts de tot el territori, fer la donació on-line, o una aportació econòmica.

La meva missió, doncs, és donar-la a conèixer, i cuinar un plat fàcil amb alguns dels aliments bàsics que demanen.

Ingredients per un púding d'arròs amb llet al microones (d'aquest blog):
- 1/2 tassa d'arròs llarg integral
- 1 tassa d'aigua
- una punta de sal
- 3 cullerades de mantega
- 2/3 de tassa de sucre integral
- 2 tasses de llet
- 2 ous (o en el meu cas 4 rovells que em van sobrar d'un pastís)
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- canyella en pols per decorar

Primer de tot, barrejar l'arròs amb l'aigua en un recipient tapat apte per microones i posar-lo a potència màxima durant uns 6 minuts. Deixar reposar 10 minuts i tornar a coure tapat a potència màxima 6 minuts més.

A continuació, afegir-hi la mantega a daus, el sucre, i la llet pel damunt. Coure-ho de nou tapat a potència màxima 8 o 10 minuts.

A part, batre els ous o els rovells i afegir-los sense deixar de remenar.

Finalment afegir-hi l'essència de vainilla i tornar-ho a posar al microones, aquest cop destapat, durant 2 minuts.

Al moment de servir es pot espolvorejar amb canyella. És bo tant calent com fred.

9 comentaris:

  1. Aquests púdings, arrossos amb el toc final de canyella són una delicia pel paladar, oi? Crec que és el 50% de l' èxit de la recepta. T´he un aspecte fantàstic.

    ResponElimina
  2. Un púding molt bo.
    T'he enviat un correu
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. Hola Gemma!!! Una iniciativa genial, y una receta deliciosa!

    ¿Como esta Joana? Ya abras empezado con la alimentación complementaria ¿que tal?, Claudia se come genial las papillas de verdura con pollito o cordero, aunque la fruta... le cuesta un poquito más, poco a poco, están experimentando sabores, y ahora todo es nuevo para nuestras peques...

    ¿Has visto como pasa el tiempo? la mía ya va para 8 meses!!! Que mayor se me está haciendo! hace nada estábamos con la barriguita y ahora ya empiezan a balbucear, la mía ya dice PAPAPA Y MAAAAAAAA jejej, para comersela!

    Como me enrollo, llevo queriendo escribirte desde hace mil, y ahora he encontrado un poquito de tiempo, bueno me voy que me vas a llamar pesada jeje.

    Besotes

    ResponElimina
  4. Una gran iniciativa!!!! i la teva recepta genial!!!!
    Una forta abraçada i bon cap de setmana!!!!!!

    ResponElimina
  5. Val la pena participar en aquestes iniciatives!
    Normal que no tinguis temps, hi ha una petitona que et té ocupada, gaudeix moltíssim que el temps passa volant!
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Si es una recepta fàcil, ràpida i bona és perfecte!!!!!!!!!!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  7. Aix, i jo sense assebentar-me!! però bé, avui faré uan donació :)!!

    La teva aportació es veu deliciosa. A mi l'arròs amb llet, m'encanta!!

    Molts petonets bonica!!

    ResponElimina
  8. Quina recepta mes original, m'encanta la preparacio al microones, crec que no n'he llegit mai cap semblant. Una aportacio molt bona!

    ResponElimina
  9. Si de cas t'haurien de perdonar les noies de Memòries d'una cuinera, que al 15 no hem fet arròs amb llet! jajajaja Una molt bona recepta per participar a la gran iniciativa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!