dijous, 17 de novembre de 2011

magdalenes de plàtan amb cobertura de formatge


Avui una recepta ràpida i fàcil de fer, putpurri de dues que ja havia publicat.
Es tracta d'unes magdalenes de plàtan amb la mateixa base del pa de pessic de plàtan, que tant he fet aquests últims mesos quan hem tingut visites per conèixer la Joana.

- 2 plàtans madurs
- 2 ous
- 175mL d'oli suau (per exemple de girasol)
- 3 cullerades de llet
- 300gr de sucre
- 150gr de farina
- 10gr de llevat químic
- 1 cullerada de canyella
- 1/2 cullerada de gingebre

Passar-ho tot pel mini-pimer fins a obtenir una mescla homogenia i cremosa.
Omplir els motlles de les magdalenes (de silicona o de paper) fins a 2/3 de la seva capacitat, posar-les dins un motlle d'alumini (dels que tenen els 12 forats per posar-hi les magdalenes dins) i enfornar-les a 180º durant 30 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec.

I per sobre, la cobertura de formatge cremós que vaig descobrir pel pastís de pastanaga. Aquesta té la particularitat que no porta mantega, cosa que pel meu gust li dóna més frecor i m'evito el fort gust de mantega que solen tenir les cobertures de cupcakes i pastissos amercians (i menys greixos, evidentment).

- 200gr de formatge cremós
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 90 gr de sucre llustre
Barrejar tots els ingredients, que fàcilment s'uniran i formaran una crema molt fàcil d'untar un cop les magdalenes siguin fredes.

Espero que us animeu, perquè es fan en un plis!





7 comentaris:

  1. M'agraden molt els dolços amb plàtan! Fa poc vaig fer un pa de plàtan amb xoco, ara he de provar les teves magdalenes!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Fan molt de goig aquestes madalenes... ! I amb formatge cremós no vegis, que bones! petons

    ResponElimina
  3. Tenen una pinta deliciosa, un parell d'aquests per esmorzar amb el cafè amb llet, mmm....

    ResponElimina
  4. Plàtan i formetge.... m'agrada.

    Muas!

    ResponElimina
  5. Què bo!! a temps vaig fer un pa de plàtan però no em va sortir gaire bé per culpa del forn de gas, ja va sent hora de fer un segon intent, jeje!!

    Es veuen molt bones i la cobertura, l'hauré de tastar sense mantega, és consistent?

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  6. Quina bona combinació, per llepar-se els dit!!

    ResponElimina
  7. Sandra, a veure si un dia m'atreveixo amb el teu pa de plàtan...mentrestant, tu pots fer aquestes magdalenes súper fàcils i ràpides!

    Marina, i és que a part de fer molt goig, són molt bones ;)

    Gemma, ai amb una xocolata calentona...mmm...

    Gemma, a mi també m'agrada!!

    Alba, la cobertura és consistent, sí, semblant al lemon curd, saps? Prova-la, que segur que t'agrada i rebaixem calories (que ja sabem que no ens podem estar de menjar dolços, i almenys evitem la mantega en algun dels passos...)

    Peppy, gràcies per la visita!

    Moltes gràcies a totes per la visita i pels vostres comentaris!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!